Vad är sanning och vem bestämmer det

Jag har funderat lite på Kony-projektet. På bara några dagar har klippet setts av flera flera miljoner och det är så otroligt hypat just nu. Jag tycker han är en otroligt inspirerande man det handlar inte om det, det är bara några andra aspekter av hans arbete som jag bötjar fundera över. Var kommer till exempel de administrativa kostnaderna ifrån? Resorna till Afrika, produktionskostnaderna för de T-shirtar, armband och postrar som tillverkats, kostnaderna för den snygga film de gjort, alla medarbatares löner (alla har trots allt en hyra att betala) osv. Och de pengar som man skänker till organisationen genom att köpa Action Kit, T-shirts, armband m.m., var går de egentligen? Går det till att trycka mer posters eller går det oavkortat till de utsatta barnen (man kan ju hoppas på alternativ nummer två)? På videon förklarar han tydligt hur Kony kan arresteras av den Uganska regeringen som får hjälp av den Amerikanska, men för att den Amerikanska regeringen ska hjälpa till krävs det att USA's politiker får upp ögonen för problemet och det ska de få med hjälp av allmänheten (oss) som ska sprida Konys namn över hela världen. Var hamnar pengarna i den processen? Jag har inte jättekoll på organisationen Invisible Children men menar bara att det är bra att kolla upp lite information om dem innan man köper allt rakt av. Det känns även lite som om vi siter här i våra trygga länder och sprider videon vidare, supernöjda över att det är någon annan som tar tag i något så vi själva slipper, efteråt känner vi oss stolta för att vi ju faktiskt har gjort något. Vi hjälpte till att sprida budskapet om Joseph Kony! Det är jättebra jag säger ingenting annat men det känns som att det inte räcker där, fundera över det också. Tänk! Skapa dig en egen uppfattning, det är jättelätt och se ett klipp och bara ta någon annans åsikter, men vems budskap är egentligen det rätta? Man ska ta hjälp av Ugandas regering för att ta fast Kony, jobbar inte regeringen och ledaren sid vid sida (iallafall officiellt)? Vad är sanning? Vad är lögn? Och vem bestämmer det?
Såg en kompis som hade postat det här som sin Facebook-status igår och som kanske säger en hel del om hur världen just nu reagerar. Han har funderat lite över det här, eller så har han läst det någonannanstans. I vilket fall som helst så är det ännu en frågeställning värd att tänka på.
"Joseph kony ligger etta på ICC listan och Gaddafi låg typ 20e plats, USA säger "vi anser att Joseph Kony är för litet problem, därför tänker vi inte lägga pengar eller arbete på att fånga honom" MEN VA FAN GICK NI IN I LYBIEN OCH DÖDA GADDAFI, JO FÖR KILLEN HADE ETT BADHUS AV OLJA! äckel propaganda, sen sitter de där och tar åt sig äran. dra åt helvete.."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0