Hemma-hemma

Hej från Närke!! Min snälla pappa kom och hämtade mig plus alla väskor i Linköping igår så nu är jag hemma-hemma. Hade en riktig fredagsmys-kväll med familjen igår framför premiären av Let's Dance, just nu är det packning och städning som gäller. Imorgon bär det av mot Vemdalen tillsammans med familjen Astemo! Det ska bli så skönt att komma iväg över påsk, hoppas på bra väder med sol och några minusgrader. Det vore perfekt.

Nu är Eric Saade igång igen

Jag vet att jag har hoppat på honom tidigare och jag ber om ursäkt men jag måste bara kommentera det som idag kan läsas i Aftonbladet: "Fansen är ursinniga på Eric Saade". Jaha och vad handlar nu detta om... Jo! Det är nämligen så att nu har narcissisternas narcissist bestämt sig för att ta ut en avgift på exakt 1500 svenska riksdaler för att få komma backstage, ta en bild, få en autugraf och säga hej till flickidolen. Inser inte Saade att majoriteten av hans fans inte har en chans att kunna betala det med sin veckopeng? Eric Saade svävar nu väldigt högt över jordens yta, han behöver komma ner på fötter igen och kanske börja twittra på svenska istället för engelska (för nej Eric, du har faktiskt inte så många internationella fans). Tänker direkt på en kolumn av Alex Schulman för ungefär ett år sedan, snälla ta er tid att läsa det här. Det är så bra, och så rätt. Eric Saade, en sorglig liten människa.

Dags för kritik

Hallå! Det har varit lite mycket den senaste tiden, men nu är det sista veckan innan påsklovet så det är bara att kämpa på. Har precis suttit och läst igenom fem stycken i från klassens början på projekterbetet, ungefär tre sidor per person och imorgon har vi halvtidsseminarium på de tre sidorna. Är lite spänd på vad de andra har att säga om det jag har skrivit men jag vet att det här ju är det bästa sättet att få till ett bra arbete! Jag kan säga att nivån på dom PA-abeten jag nyss läst igenom var minst sagt varierande, ett par var riktigt bra medan språkbruket i vissa var under all kritik... Jag tycker jämt det är så svårt att veta hur mycket man ska kritisera! Brukar försöka komma ihåg att nämna bra saker också så det inte bara blir kritik. Sen är ju frågan hur petig man ska vara... Samtidigt som det känns larvigt att kanske påpeka att man bör se över hur man slänger med stora bokstäver i texten så är det ju en sån sak som jag skulle vilja att någon sa till mig om. Det kan ju faktiskt vara så att det inte bara är ett slarvfel utan att personen i fråga bara inte har stenkoll på det. Sen noterade jag också i en annan av texterna att ett stycke på 5 rader var en mening. Man snubblade flera gånger och fick inte riktigt ihop det. Många gånger kanske ett "komma-tecken" i självaverket bör vara en "punkt". Det kan vara farligt att överanvända "komma-tecken". Tänk på det.

70's in the air


Goldfever

Då var årets första grillning avklarad! Nu ska jag dra på förkrök hos Frida och David inför Goldfever, 70-talstema... Inte det lättaste. Hoppas på att kunna låna något hårband hos Frida.

Heels on

Hittade ett par riktigt snygga, lite vårinspirerade skor från Zara... Synd bara att det inte finns någon Zara-butik i Linköping.

Lördag!

Vilken härlig lördag, står ute i solen och väntar på Emelie, vi ska iväg och köra lite zumba. Inte ett enda moln är det på himlen och jag har skinnjacka och solglasögon och fryser inte det minsta. Herregud va vi svenskar är intresserade av vädret.


Yellow and beige

Det gäller att ta vara på soltimmarna dom här underbara dagarna! Det är ju fantastiskt väder! Är ledig idag så jag tog lite sovmorgon och ska snart dra till uni. Funderar på att dra in till stan i eftermiddag, springa lite ärenden och kanske bara njuta av vårvädret och det faktum att det är fradag.
xxxx

Thu

Herreguuuudddddd va trött jag blir på mig själv!! Har grymt bra förutsättningar för bra plugg men jag kan verkligen inte fokusera. Känns skönt att jag snart ska iväg och köra ett pass bosu (drar med mig Emelie den här gången), det kan förhoppningsvis få mig att rensa huvudet och samla tankarna. Lägger upp en bild på en rolig Kina-skylt istället. Frågan är om det här ens är google translate?

Omnivorously? 'cause that's a word....

Spring!

Känner verkligen att jag plockat fram vårfärger ur garderoben!


Hot hot hot

Hörde att det var 18 grader ute idag! Helt underbart! Nu ska jag göra mig iordning och iväg på middag. Ciaaoooo


Shall I compare thee to a summer's day

Tänkte berätta två saker. Det första är att jag fått panikångestattack över allt plugg och uppsatsskrivande. Är inte van vid det och tycker det är ganska jobbigt. Biter dock ihop och gör mitt bästa. Det andra är att jag börjat spela Draw Something. Ett väldigt enkelt spel som går ut på att rita och gissa vad kompisar sedan ritar. Hur kul som helst! Juste det var en sak till, det är ju tisdag idag och det betyder Desperate-kväll med Emelie! Jag såg det som en anledning till att städa, något som jag inte ens kan minnas sist jag gjorde. Så nu är det rent! Öppnade dessutom fönstret en liten stund för att få in lite luft men istället för luft flög årets två första flugor in. Jippi, eller? Enda nackdelen med att det blir varmare. Alla jäkla insekter.

#random

Det kom just en och frågade om jag hette Victoria. Ser jag ut som en Victoria? Han kanske letade efter en blind-date. Stackarn.

Monday

Idag kör vinden bowling med parkerade cyklar på campus, de ligger överallt på fina rader. Ska snart se om min ocks gör det, har försökt plugga lite nu på eftermiddagen och ska snart tll Campushallen för ett pass innan det är korridorrsfika med grannarna. Kan man hoppas på tiramisu?

God morgon och god ny vecka!

Hej vecka 12! Enda anledningen att jag har koll på vad det är för vecka är eftersom det är så förvirrat just nu med projektarbetesinlämningar på 3 sidor och halvtidsseminarium m.m... Vecka 11, vecka 12, vecka 13?! Vår kursansvarige har varit pappaledig lite till och från sedan i höstas men är tillbaka idag så antagligen kommer han att styra upp allt nu. När jag vaknade så spöregnade det, nu skiner solen. Gillar solen bättre faktiskt. Ska dra på lite kaffe och sedan kolla igenom kapitlet vi ska gå igenom idag i kinesiska. xxoo

Sunday

Var ute på Flamman igår, det var ju ändå St. Patrick's Day. De serverade grön öl. Lite roligt sådär. Det är söndag och dags för salsa!

Spring is in the air

Våren är på ingång! Igår när jag cyklade hem runt 18-tiden  så luktade det friskt gräs och eld. Är det soligt så känner man att man kan hoppa över handskarna, men framåt kvällen behövs de fortfarande. Det är underbart! Bokade precis tågbiljetter till Uppsala med, känner att det är en riktig gymnasie-reunion på gång!!!!!!

Pumpn' up

Har kommit hem från bodypump med Oscar Jöback (till vä.) som gästade Linköping och Campushallen idag, riktigt bra pass och musklerna kändes rejält. Var lite trött från combaten igår men det gick riktigt bra ändå och jag körde på så hårt jag kunde! Han var grym som instruktör btw men det som jag kommer minnas mest är nog håret, sånt underbart afrokrull.
Bild från stureplan.se

Friday man

Ledig fredag och trots att jag tog sovmorgon drog jag mig ändå till uni och det underbara c-huset. Känner mig lite seriös ändå. Vid halv fem ska jag dra på ett bodycombat-pass med Emelie, ska bli skönt att börja fredagskvällen med ett träningspass.


Helgen börjar tidigt

Var på mitt första pass i bosu i eftermiddags! Man står och tränar som på en balansbräda som också fungerar som luftbubbla typ som man hoppar på och allt möjligt. Är nöjd över att jag inte vrickade foten, för det var nära några gånger! Just nu så pågår en turnering i Beer pong i min korridor. Väldigt speciell lek.. Jag överträffade dock mig själv och var inte så dålig som jag trodde jag skulle vara. Kanske drar till hg senare det är nått band som spelar där ikväll, vi är lediga imorgon så det är lite lill-fredag idag.


China Daily

Jag hittade en massa roliga tidskrifter på teknat-biblioteket. Varför har jag aldrig tänkt på det tidigare?!


Då hände det som vi alla misstänkte skulle hända

Då var Bo Xilai blivit avsatt! Det är mycket skandaler när det kommer till Kinas politik. Bo kommer nu aldrig att komma med i politbyråns ständiga utskott, något som han suktat länge efter.
http://www.ft.com/intl/cms/s/0/94e2d35e-6e46-11e1-baa5-00144feab49a.html#axzz1pAVzGwj0

Miss U


En smakresa

Kollar på Kjelles smakresa i Asien på TV3, riktigt bra och roligt program! Den här veckan är han i Indonesien och äter fisk och kyckling. Bra programidé TV3.


The LiU lifestyle

Tillbaka i Linköping efter några härliga dagar i Åre, trots att vädret inte var så kul så var sällskapet grymt och tar med mig många roliga minnen. Efter lite sömn plus ett nattåg så är kanske inte humöret på topp och hjärnan hängde inte riktigt med på lektionen idag. Men jag tänkar med att vakna till imorgon, ska iväg och köra ett träningspass snart och ikväll blir det Desperate Housewives hemma hos Emelie. Efter det tänkte jag totaldäcka i min egen säng. Längrat lite... Nej! Nu dags för att bodypump-pass!

Sangria och Hot Shots

Åre fortsätter att leverera.


Bowling @åre holiday


Åre: dag 2

Riktigt härlig åkning i förmiddags då vi var i princip först ut i backen. Framåt eftermiddagen blev det någon plusgrad för mycket och regnet föll över Åre by. Inte speciellt trevligt men vi var tappra och när vi väl kom hem var vi genomblöta. Vi slängde in alla kläder i torkskåpet och drog igång bastun. Nu laddar ett upptinat gäng för lite bowling innan middagen ikväll. Åre levererar trots allt!


Tenta-p är över! Dag 1 i Åre !

Igår kväll anlände vi till Åre! Vi bor i Fannys familjs superfina hus precis bredvid backen. Igår drog vi till en bar och blev bjudna på en drink av någon random kille i baren, tack och bock, sen skymtade vi även Niclas Wikegård bland bargästerna. Idag var det uppstigning klockan åtta och alla vaknade av att Fannys pojkvän Nils drog igång Danny Saucedos Amazing i allround-sound-systemet. Väl i backen såg vi alla deltagarna i världscupen i slalom och puckelpist. Det är i Åre det händer! Just nu laddar vi inför kvällen och ska snart gå och handla så vi kan laga till lite middag senare. Gillar verkligen den här byn. Även om vädret är väldigt oförutsägbart. Se bilderna.


Bild från Marocko och den episka surfresan

Jag till höger

Vad är sanning och vem bestämmer det

Jag har funderat lite på Kony-projektet. På bara några dagar har klippet setts av flera flera miljoner och det är så otroligt hypat just nu. Jag tycker han är en otroligt inspirerande man det handlar inte om det, det är bara några andra aspekter av hans arbete som jag bötjar fundera över. Var kommer till exempel de administrativa kostnaderna ifrån? Resorna till Afrika, produktionskostnaderna för de T-shirtar, armband och postrar som tillverkats, kostnaderna för den snygga film de gjort, alla medarbatares löner (alla har trots allt en hyra att betala) osv. Och de pengar som man skänker till organisationen genom att köpa Action Kit, T-shirts, armband m.m., var går de egentligen? Går det till att trycka mer posters eller går det oavkortat till de utsatta barnen (man kan ju hoppas på alternativ nummer två)? På videon förklarar han tydligt hur Kony kan arresteras av den Uganska regeringen som får hjälp av den Amerikanska, men för att den Amerikanska regeringen ska hjälpa till krävs det att USA's politiker får upp ögonen för problemet och det ska de få med hjälp av allmänheten (oss) som ska sprida Konys namn över hela världen. Var hamnar pengarna i den processen? Jag har inte jättekoll på organisationen Invisible Children men menar bara att det är bra att kolla upp lite information om dem innan man köper allt rakt av. Det känns även lite som om vi siter här i våra trygga länder och sprider videon vidare, supernöjda över att det är någon annan som tar tag i något så vi själva slipper, efteråt känner vi oss stolta för att vi ju faktiskt har gjort något. Vi hjälpte till att sprida budskapet om Joseph Kony! Det är jättebra jag säger ingenting annat men det känns som att det inte räcker där, fundera över det också. Tänk! Skapa dig en egen uppfattning, det är jättelätt och se ett klipp och bara ta någon annans åsikter, men vems budskap är egentligen det rätta? Man ska ta hjälp av Ugandas regering för att ta fast Kony, jobbar inte regeringen och ledaren sid vid sida (iallafall officiellt)? Vad är sanning? Vad är lögn? Och vem bestämmer det?
Såg en kompis som hade postat det här som sin Facebook-status igår och som kanske säger en hel del om hur världen just nu reagerar. Han har funderat lite över det här, eller så har han läst det någonannanstans. I vilket fall som helst så är det ännu en frågeställning värd att tänka på.
"Joseph kony ligger etta på ICC listan och Gaddafi låg typ 20e plats, USA säger "vi anser att Joseph Kony är för litet problem, därför tänker vi inte lägga pengar eller arbete på att fånga honom" MEN VA FAN GICK NI IN I LYBIEN OCH DÖDA GADDAFI, JO FÖR KILLEN HADE ETT BADHUS AV OLJA! äckel propaganda, sen sitter de där och tar åt sig äran. dra åt helvete.."

På't igen!

Vi kör idag också! Kände att det gick så bra igår så sitter för mig själv här vid ett bord i s-korridoren. Har ägnat den senaste timmen åt Syd- och Nordkorea och tänkte fortsätta med Taiwan. Go, go, go!


I have one speed, I have one gear: go!

I have one speed, I have one gear: go!
Får man tycka att man själv är ganska grym eller är det för osvenskt? Såhär har min dag sett ut:

06:00 Uppstigning
08:00 Tenta i Kinesiska, 4 timmar
12:00 Campushallen, löpband och styrka. Kände att jag behövde ladda ur fysiskt för att kunna ladda upp psykiskt inför mer plugg på eftermiddagen. Att direkt fortsätta med tentaplugg efter en tenta kändes lite småjobbigt (fick även vara med om mitt första brandlarm på Liu, spännande...)
13:00 Dusch + Lunch hemma
14:30 Tillbaka på uni, tentaplugg inför fredag
20:30 Lämnade uni, energiförrådet var slut
21:00 Kvällssnacks till TV3´s nya program Kjelles smakresa i Asien, fantastiskt!
21:22 Firade dagen med ett halvt glas rött. Kände mig värd det. Ska trots allt vara flitig imorgon också. Jag tror stenhårt på belöningssystemet.
22:00 Somnar med boken Governance and Politics of China

THE END! Hörs imorgon.

KONY 2012, It is time.

Den här videon sprids just nu som en löpeld över nätet, såg att både Swedish House Mafia och Robyn har twittrat om det och väldigt många har delat videon på Facebook och på bloggar världen över. Även om många kanske redan har sett videon så känner jag att den är så pass viktig att jag lägger upp den här också, för er som inte har sett den än. Ta er tid i 30 minuter och se det här, för oss och för mänskligheten.

Study mode...

Countdown status: 40 hours


Kultur!

Igår kände jag och Fanny oss lite kulturella och gick på teater dagen innan tenta. Vi såg Jonas Hassen Khemiris Apatiska för nybörjare på Sagateatern i Linköping. Jag är ett riktigt Khemiri-fan och blev verkligen inte besviken, det var hur bra som helst! Favoritcitatet: "De har stora munnar men inga öron", politiker jämförs med de äldre.
Tentan idag gick helt ok! Sista är på fredag och direkt efter den drar vi ett gäng till Åre. Längtar!


Aaahhhhh

Är så jävla trött på det här jävla tvättsystemet där man inte kan boka tvättid!!!!!!! Hur många timmar extra måste man inte spendera nere i tvättstugan för att vänta och vakta så ingen annan jävel hinner ta tvättmaskinerna när de väl blir lediga!!!! Studentbostäders betyg: -----


Monday

Satan vad ambitiös jag känner mig idag. Skulle hellre ha legat kvar i sängen ett bra tag till men drog mig ändå till teknat-biblioteket i ett snöande Linköping. Enda stoppet på vägen var kårallen och baljan för en 4 kr-kaffe. Bra början.


Florence in florals


Björnstammen

Vet inte om jag nämnde det, men igår kväll var jag och såg Den Svenska Björnstammen som gästade Linköpings universitet. Sjukt mycket party! Tror aldrig det har varit så mycket folk i matsalen.


Vasaloppet

Tar en kaffe till Vasaloppet och tänker att jag snart ska börja nöta kinesiska tecken.


You don't say...


Uppladdning inför tenta-p

@linköping university


Sat.

Igårkväll åt jag nybakta kanelbullar och drack ett stort glas kall mjölk. Såg sedan filmen The Help (eller Niceville på svenska). Oerhört bra film! Tror inte den lämnar någon oberörd. Idag blir det plugg hela dagen, tänkte packa ihop och dra till uni och plugga. Känns som att man får mer gjort där.


Jag lyfter på hatten

Jag har sagt det förut och jag tror att jag säger det igen. Är det någon som jag skulle vilja byta liv med så är det Jan Eliasson. Nu blir han ny vice generalsekreterare i FN!!!!!! Vilken förebild!!!!! Det här betyder alltså att det endast är Ban Ki-moon som kommer stå över honom i världens mäktigaste organisation. Jag lyfter på hatten.

Bak på g

Men oj vad händer här!


Friday, friday!

Duggan gick bra! Efter det drog jag på bodycombat tillsammans med Emelie, har aldrig testat på det tidigare men kommer garanterat göra det igen! Det var hur kul som helst! Förkoreograferat kamsportsinspirerad träning med både kondition och styrka. Känns som en stark start på en fredagskväll.

Roliga översättningar

Jag är så fascinerad av roliga skyltar från Kina där dom oftast har gått lite overkill med google translate... Kolla den här till exempel. Det är bara Pippi Långstrump och kineserna som helt förstått konceptet med att gå baklänges.

Duggs

Det är så jäkla kul att få reda på att man har dugga (test) idag när man inte trott att man hade det eftersom det är tenta nästa vecka. Men jag får skylla mig själv, vår lärares mail har så sjukt liten text så jag läser bara med ena ögat. Har två timmar på mig att plugga tecken så det ska nog gå vägen ändå. Hoppas jag.

H&M and Marni

Italiensk klass.


RSS 2.0