DIVIDED?!

Är det någon som vet vad som hänt med Divided-avdelningen på H&M, hittar den inte på nätet längre. Finns den ens kvar i butik?!

Dagens samhälle 3.0?

Dagens samhälle är egentligen helt otroligt. Tidigare ikväll kunde Rihanna-fans bara sekunder efter att Rihanna själv tryckt på "tweet"-knappen se hur hon twittrade "Sorry, Malmo", och för bara någon dag sedan skrev jag en fråga i kommentarsfältet till en av Sveriges absolut största bloggerskor och fick svar bara dagen efter, från hon själv i egen hög person. Helt otroligt.

Rihanna update

"Sorry Malmo" skiver Rihanna nu på twitter samt lägger upp den här bilden:

Snälla, snälla bli bra tills på onsdag!!

Inställt?!

Läser precis nyheter om att Rihanna-konserten i Malmö ikväll är inställd pga. sjukdom. Jag som ska se henne i Stockholm på onsdag!!! Hoppas verkligen detta blir av har väntat så sjukt länge på det här. Ska seriöst be en bön, det kan ju iallafall inte bli värre....


Laleh blir årets September

Laleh gör om Tomas Ledins låt till sin egen och hon gör det så grymt bra!! Förra året var det September som briljerade mest i Så Mycket Bättre med hits som Mikrofonkåt och Kärlekens Tunga, i år tror jag att det är Lalehs tur.

Time for School

SKa snart dra iväg till uni, början 10.15 för första gången på länge! Vi brukar ju vanligen börja 13.15. Skönt att kunna dra igång dagen lite tidigare för en gångs skull. xxoo


Tvättdilemma

Var verkligen tvungen att tvätta idag på morgonen eftersom jag dels åker till Stockholm på onsdag och sedan inte heller har några strumpor kvar... Eftersom vi inte har bokningsbar tvättstuga tänkte jag att jag ska vara tidigt ute, märk då min förvåning när jag kommer ner klockan halv sju och alla tvättmaskiner är upptagna. De är dock färdigkörda så det är bara någon jäkel som varit lat kvällen innan! Jag som behövde fem av de åtta maskinerna som finns fick panik. När jag så småningom fått in all tvätt i maskinerna och den är färdig så han samma jäkla människa som innan ockuperat alla åtta maskinerna, nu även ockuperat de enda två torktumlarna som finns och tiden står på en timme... Jävla helvete. Vad är det för fel på att kunna boka tvättstugan när 10 hus delar på åtta tvättmaskiner och två torktumlare?! Eller varför inte skaffa några fler tvättrum. Idioter.

Today

Snökaos i New York men inte en snöflinga i närheten i Linköping. Tvärtom är det kring 10 grader! Tänkte göra den här söndagen lite mer spännande. Hörs senare, XX

H&M-tips?

Nån som sett det senaste? Just nu är ju nagellack som klistermärken väldigt populära, alltså som små lappar man klistrar på, nu har alltså läppstiftvärlden också hakat på trenden. Vet inte så mycket detaljer men det känns ju inte som man direkt vill "klistra" något på läpparna och man kan ju tänka sig att det kan bli lite ojämt, men hittade en bild där läpparna högst upp till höger används och där ser det riktigt bra ut. Ja vad ska man säga, det kanske bara är en tidsfråga tills likadana finns på H&M för 129:90?

Vintertiden är här

Inatt var det dags att ställa tillbaka klockan till vintertid, det kommer kanske märkas först ikväll när det blir mörkt en hel timme tidigare. Längtar ändå lite till det där vintermörkret och till snön knakar under fötterna... Jag inser att jag kan vara nästintill ensam om det men jag tror att det kan bero på att jag åkte till Kina i januari och därför inte haft riktig vinter sendan dess. Så det är ok om jag längtar lite.


Saturday


Perfume testing

En heldag utan plugg är precis vad jag behövde! Känns oerhört bra och bara läsa en bok utan några som helst skuldkänslor för att man inte sitter med skolböckerna. Tänkte tipsa om en parfym, har använt Armani Code i ungefär ett år nu och fullkomligt älskar den, men sist jag var på Kicks och köpte ett nagellack fick jag med ett test av nya Armaniparfymen Acqua di Gioia essenza och den luktar riktigt gott. Min Code är inte slut än men när den tar slut kanske jag skulle prova essenza istället...

Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött

Nu är den äntligen här. Alex Schulmans hyllningsbok till Amanda. Titeln är ett citat av Alex Schulmans favorit Tomas Tranströmer som också är 2011 års Nobelpristagare i litteratur. Det är så underbart så man nästan inte vill att det ska vara sant. Finns som pocket för 42 kronor på adlibris eller bokus.

Grymt bra låt!

Lite inspiration att börja dagen med denna låt.

Tack för igår tjejer

Hade en super mysig tjejkväll igår tillsammans med Emelie och hennes kompis Frida. Verkligen hur mysigt som helst med bland annat tacos, idolmys och massa tjejsnack. Känns ibland som man får för lite av det när man går i klass som till 95 % består av killar. Är ganska glad för att jag tror att jag äntligen fått Emelie att börja lyssna på podcast!! I sådant fall är det ju helt underbart!! Mer podcast åt folket!

Friday Celebration

Fick en 5:a på första tentan i kinesiska! Vilket är högsta betyg! Har ju iosf pluggat kinesiska innan så det kanske inte är så konstigt men jag är glad ändå! Tänkte spendera kvällen hemma hos Emelie i det Astemo/Hellströmska huset. Ska bara springa förbi Hemköp och köpa lite tacos-ingredienser, känns som att det kommer bli en bra kväll! Trevlig fredag alla, xxxx.

Learn Chinese in 5 minutes

Nu kan alla lära sig kinesiska!

Så sant som det är sagt

Måste bara slänga upp den här bilden som Emelie postade på facebook. Det ligger så otroligt mycket i vad LC säger!!

Så var fighten igång.. igen..

Jag trodde Sverige vs. Norge dispyterna var över men det verkade de iallafall inte vara från den norska sidan... "Vi har lillebrorskomplex" säger en norsk reklamchef till Aftonbladet.

Happy Hallo-Sheen

I år kan Charlie Sheen klä ut sig till sig själv. I USA har många döpt om 2011 års Halloween till Hallosheen då en Charlie Sheen-mask nu finns att köpa. Såg den här bilden på Isabel Adrians blogg för några dagar sedan:
Bild lånad från isabeladrian.chic.se

FREDAG, FREDAG, FREDAG!

Det är ju inet sant va snabbt veckorna går! De bara springer förbi och nu är det redan helg igen, herregud. Ska helg-städa lite idag innan skolan tror jag. Tog en liten sovmorgon, fastnade i boken Just Kids igår och kunde bara inte slita mig från den. Tack underbara Rebecka för den underbara presenten!!

Alexander Skarsgård driver med sin svenska accent

Den här videon måååååste man bara se!!! Verkar som att Alex blivit en riktig hollywoodstjärna där borta i L.A... Hör honom driva med svenskheten, "utrullningen" och berätta om nya filmen.

Hacker-härvan bara växer

Ytterlgare över 200'000 kontons lösenord ska nu finnas ute på nätet, har fler kompisar vars Facebook-konton har blivit hackade och där personen skriver elaka och fula saker till olika personer. Det här är verkligen supertråkigt, så alla ni som läser detta: BYT LÖSENORD!!! Tydligen är det nu bland annat sidan Gratisbio.se vars användarnamn nu läckt ut.

Vaknat på en ny sida..

Jag gillar inte Justin Bieber. Har aldrig gjort. Har tyckt han varit en arrogant liten unge som narcissisiskt nog själv trott att han styr världen. Men. Jag vet inte om det är för att jag gillar julen och hela stämningen kring julen, men jag gillar hans nya jullåt. Inte så mycket att jag kommer ha den på repeat i ipoden men spelas den på radio så kommer jag inte att byta radiokanal. Och det är stort! Såg nämligen på Vakna med the Voicehäromdagen när just den här låten dissades av Expressens Annika Leone, jag är alltså inte beredd att hålla med. Jag är beredd att ge Bieber en chans i juletid. Hör du det tomten, jag är riktigt snäll iår!

Bilden du adrig trodde att du skulle få se och bilden du aldrig trodde att du ville se

Och ja, det är två killar. Till höger syns "världens sötaste kille" Andrej Pejic född 28 augusti 1991 i Bosnien.
Här tillsammans med the Zombie boy

Godmorgon alla!

PARADISE. Börjar med lite Coldplay från senaste albumet Mylo Xyloto. Väldigt intressant video om jag får säga det själv.

H&M + Lisbeth Salander = SANT

Är det någon mer som hört det senaste? Efter hela hypen kring Versace's release i november så kommer det i december en kollektion helt inspirerad av karaktären Lisbeth Salander! Lagom en vecka innan premiären av filmen i USA alltså. Tror den kommer gå åt som smör speciellt hos emo-folket, kanske finns det också en och annan snygg hoodie som man kanske skulle slå till på... Vi får vänta och se helt enkelt! Spännande i vilke fall som helst..

Legend of a Rabbit

Idag har jag varit sjukt seriös och pluggat kinesiska hela dagen... Har förberett de kapitel vi ska ha test på, på måndag. Snacka om att ligga steget före! Har till och med hunnit se en kinesisk film tack vare lite teknisk assistans från en klasskamrat. 谢谢你!

[hg]

Grym kväll på [hg] igår! Dags för hårdplugg i det kinesiska språket idag.... 一二三四五六七八九十

Byt lösenord!

Lösenord sprids på nätet! Alla ni som har era bloggar registrerade på bloggtoppen eller liknande bör genast byta lösenord. 93'000 konton är drabbade. Flera kända svenskar har drabbats av att deras lösenord spridids på nätet och det gäller även privatpersoner. Det kan bli riktigt farligt om man har samma lösenord till bloggen som till någonting annat. Här kommer med andra ord en bra anledning till varför man bör variera lösenord. Läs hela artikelarna r och här.

Ledig dag!

Underbara lediga dag! Gäller bara att ta vara på den. Ska gå över gatan och handla innan jag funderar ut dagens "att göra". Denna morgon lyssnar jag på den här låten! Kan inte ett ord franska, men jag gillar det.

.

I said brrr...

Man vet med säkerhet att det är kallt ute när skinnhandskarna inte längre verkar räcka... När jag cyklade hem idag önskade jag att jag hade tjocka vintervantar! Det kanske är dags att byta till det nu.

Samhälle 2.0

När jag vaknade imorse slog jag på tv'n i hopp om att inte somna om, några sekunder senare hör ja "det är måndag morgon och....". Det var då det slog mig. Det är ju måndag morgon! Hade helt missat det. Ny vecka alltså. Försökte hämta lite inspiration men istället blev det detta som får inspirera mig denna morgon. När man bläddrar bland sidor räcker det inte längre med det simpla systemet "1, 2, 3,...," utan det är såhär man räknar 2.0. Jag är säkert inte ensam om att undra vad till exempel 2.3 skulle innebära... Någon hemlig ingång a'la Harry P?

Överraskningar på posten!

Jag brukar aldrig få någonting i brevlådan men igår hade jag både fått ett vykort från min underbara vän Vassili och ett paket ifrån The Pocket Shop med texten "tack för att du handlar hos oss"... Jag minns ärligt talat inte sist jag handlade där! Förstår ingenting men det var iallafall adresserat till mig. Blev ändå jätteglad för i paketet låg en bok jag länge har tänkt läsa!! Mystiskt... men tack!

Nystart

Nu när en ny läsperiod drar igång imorgon kändes det som att var hög tid att både städa och rensa ur bland papper och böcker. Det tog sin lilla tid men nu när jag är klart var det verkligen värt det. Jag tror inte mitt skrivbord har varit såhär rent sedan jag flyttade in.

Out

Tar med mig lite vin och drar hem till Carl tillsammans med lite annat roligt folk. Får se vad som händer ikväll!
Puss

Snyggt!

Kate Bosworth kör Proenza Schouler SS12 all in, dundersnyggt tillsammans med läppstiftet....

New and fresh

Den nya färgen känns hur bra som helst och grymt naturlig!!! Looovveee ittt!! Frisörerna var hur trevliga som helst och de hade dessutom 20% studentrabatt, grymt ställe!

Lördag

Igår tog kvällen en vändning och jag Ludde, Carl och Fanny samt några av hennes vänner gick ut på en restaurang och tog ett glas innan vi drog till Ågatan. Kul kväll! Jag drog dock hem kring klockan 1, kände att det var en dag idag också. Fick sms från en av dem klockan 5 imorse... Kände där att det var ett smart drag av mig att åka hem när jag gjorde. Ska börja denna lördag med att dra upp på stan och äntligen fixa mitt hår! Haalleelluujjaahh!! Hörs sen, XXX

Funderingar

Ända sedan Steve Jobs dog så har Apples förstasida (dvs. även min startsida) bestått av en stor bild av Jobs samt hans födelse- respektive dödsår. Jag har ända sedan dess funderat över när de skulle byta denna bild och vad de i sådant fall skulle komma att byta till, samt om det då skulle uppstå några kontroverser kring det. Jag funderade över om de bestämde en tidsgräns redan när de placerade ut Jobs på förstasidan (alltså vid hans dödsfall) eller om det beslutet togs i efterhand. Vad som då är intressant är vem som skulle fatta beslutet och hur det skulle gå till på det möte när och om det klubbades igenom. Nyss, för bara en stund sen så hände det alltså. Numera pryds förstasidan av en bild av nya IPhone 4S. Svaret blev alltså två veckor och två dagar.

LONDON CALLING!

LONDON CALLING BABY!! Dååå var det bokat och klart!! Det blir nyår i London i år där Sofia redan befinner sig och där jag och Rebecka kommer att befinna oss. Det kommer bli så grymt underbart ojojoj!!

Friday people!


F

Såå skönt att tentan är klar... Får bara se vad resultatet blir. Hoppas verkligen att jag blir godkänd! Har varit på stan en sväng och shoppat lite, kände att jag ändå hade gjort mig förtjänt av det hur det nu än går. I värsta fall är det väl bara att skriva en omtenta i januari.

Tenta!

Då var det dags! Here I goooooo!

Zzzz

Jag tänker då inte sitta uppe och plugga hela natten. Har pluggat nog idag så det jag kan nu det kan jag, är det något jag missat nu så är det för sent ändå, nu får det vara nog. Förhoppningsvis kan jag nog mycket. Tror jag ska lägga mig och se första avsnittet av nya säsongen av Criminal Minds på 5:an och sen kanske lite nyheter bara för att se vad som egentligen händer i Libyen. Och runt straxt efter tio ska jag försöka sova. Så det här blir mitt gonatt. Längtar tills imorgon.

In the jungle

Vill bara skriva den där tentan nu. Ska dra på joggingskorna och ta en långpromenad för att rensa hjärnan.
XOXO
Hahha lekte lite med Photobooth

SJUK PHOTOSHOOT!!!!

Alltså kolla in dessa bilder från Italian Vogue!!!


Vinnaren träder fram

Ett av mina favoritställen i Shanghai, Lola, har byggt om och renoverat. Skulle inte ha något emot att dra dit imorgon direkt efter att den där historia-tentan är skriven. Nu jäklar!! Sista pluggdagen idag alltså... Kom igen nu!



Onsdag

Det är onsdag vilket betyder fortsättning på serien Bron som jag följer på SVT. Sjukt bra serie! Ska för övrigt ta en tidig kväll ikväll så jag inte försover mig imorgon också...
21.00

Snacka om att ha hittat rätt!

Den bästa föreläsningen jag någonsin varit på! Så otroligt intressant! Ytterligare bevis på att jag verkligen valt rätt utbildning både vad det gäller Kina, ekonomi och teknik. Önskar bara att det kunde vara fler sådana föreläsningar under året. Föreläresen var för övrigt otroligt duktig, här är hans blogg: http://www.tonyfang.com/

China as an economic and political superpower

Så heter föreläsningen jag ska på som hålls av UF Linköping. Ska bli sjukt intressant! Först en kaffe i Baljan kanske...

Tack

Får väl tacka mina kära grannar för att jag försov mig idag, lite svårt att sov igår som sagt. Mormor smsade mig vid 8 så det tackar jag för annars hade jag kanske sovit ännu längre. Det blev alltså att dra igång med plugget en timma senare idag men det gör inte så mycket. Ska förresten på en jättespännande lunchföreläsning idag... Vad det handlar om berättar jag senare! XX

JAG ORKARR INTEE!!

Emelie hann precis ut genom dörren då "dunkadunka" gånger 967896879568795 drog igång utanför min dörr. Helvetes grannar. Nån som har hört talas om tenta-p?! Nehe... Förbannade jävla idioter. Låter det såhär torsdagkväll då jag har tenta klockan 8 på fredag morgon så kommer jag seriöst att mörda någon.

Hur man lyser upp vardagen

Det är tisdag och idag betyder det PREMIÄR! för min och Emelies nya tisdagstradition med Desperate Housewives. FIINNNAAAALLLLYYY!!

Åh du härliga historia

Hur ska man kunna sammanfatta hela Kinas, Japans och Koreas historia från allra första början till slut, på 4 timmar?! Det kommer att bli verklighet för bland annat mig på fredag... Det är så jäkla svårt att plugga historia, ett helt jävla mysterium hur man ska få in alla jävla namn tillsammans med alla jävla dynastier, årtal och alla freakkin bondeuppror hit och dit. Jag tror inte det går att beskriva med ord exakt hur mycket jag längtar till fredag klockan 12.

Belöning

Det gick bra på tentan! Det hade jag iofs misstänkt redan innan, dödsångesten är kring hur det ska gå på fredag... I vilket fall som helst! Åkte hem och drog igång med en broccoli- och baconpaj till lunch med plockad broccoli som jag fått av mamma. Ska ta och smaka nu men såhär ser den iaf ut:
Visst ser den god ut!

Dags för första tentan

Laddad, spänd och lite nervös inför första tentan...Wish me luck!!



som får en att säga i natten 'jag behöver nåt starkare'

Jag tror de flesta kan lista ut vad det slutade med att jag kollade på denna måndagskväll... Special K med Håkan Hellström, en av Sveriges största poeter. Finner inga ord.... så det här är hans:

Vad är det som krävs för att stanna kvar 
som inte är säker men aldrig tvivlar 
som inte har nån storlek alls 
inte har någon genans 
Som får en att ropa till balkongen "kom ner!" 
får prästens dotter att rymma med en knarkare 
som får en att säga i natten 'jag behöver nåt starkare'

Den får en att darra som höstlövet 
den får en att vissla i mörkret 
den är en stulen bil som kär iväg nånstans med dig 
utan ljus och sen rättegången

Vad är det som inte kan repareras, censureras, 
som inte har nån rättvisa, 
som inte är blind, men gömmer ögonen i händerna 
som inte har nån anständighet 
inte behöver kläs upp i skönhet 
den kryper inte för nån 
den väntar inte på nån

Den är lika ren som ett barns ögon 
den är lika skitig som marken på en tågstation 
vad är det som inte har någon regering 
vad är det politikerna aldrig nämner

Vad är det som lovar dom unga 
som får dom gamla att tro att dom kan överleva 
som finns i alla utbrotten 
som finns i grabben som står på karmen 
till ett fönster 
finns i rånarnas fantasier 
och i dom olyckligaste kapitlen 
om en hund som vart hungrig i mil 
tycker inte om nån men kommer ändå in 
kommer ändå in



Det finns en första plats som inte går att nå

Tough Alliance vad är det jag hört om koka kola vener, Ta det lugnt pojkar ni e bara halvvägs ner

Tea

Sitter och försöker välja om jag ska se Uppdrag Granskning om Pär Johansson eller K Special med Håkan Hellström... Tänkte även tipsa om mitt favoritte, bjöd Emelie på det för några veckor sedan och nu är även hon som besatt. Helt sjukt gott te!
Indonesian Green Tea, from Lipton

Princess of China

Nån mer än jag som längtar efter Coldplays nya platta som kommer ut den 24 oktober?
Låttips: Coldplay ft. Rihanna - Princess of China


Produktiv dag

Lyckades klämma in hela Koreas historia på 4 timmar. Ganska bra tycker jag! Nu lunch....

Ångest

HAllåå!!
Måndag, måndag, måndag. Det här kommer bli den tuffaste veckan sen jag började på universitetet, har en kinesiskatenta imorgon och en historiatenta på fredag. Det är sjukt svårt att plugga historia, jag vet liksom inte riktigt hur jag ska lära mig det... Tror ändå att jag börjar få ett ganska bra grepp om vad det handlar om. Alla andra år har de tydligen haft hemtenta men till det här året blev det salstenta fan va kul, speciellt eftersom vår föreläsare varit pappaledig hela hösten och vi haft ungefär 33% av de föreläsningar vi skulle haft. Så jävla dåligt tycker jag och det jag fruktar mest är Sydkoreas historia som vi inte haft en enda föreläsning om... #ångest!

KÄÄÄRRLLLEEEKKKKKK

Om ni tjejer bara visste hur mycket jag älskar er.

Today

Har Emelie att tacka för hur mycket som helst när hon idag hjälpte mig med Asiens historia! TACK, TACK, TACK!!
Gav Emelie också ett kinesiskt namn haha! Den här bilden är från hennes mobil.
Nuuuu däremot, blir det inget mer plugg idag, återupptar där jag slutade imorgon. Nu en kväll framför tvn med en kopp te tror jag. Mmmmmm....

Ambitiös tjej

Sitter på uni denna söndag och tänkte vara ambitiös vad det gäller pluggandet. Har tom. med mig lunch så härifrån kan jag inte smita i första taget!
Morgonkaffet är också med,
dags att dra igång då!

Just nu önskar jag mig:

Denna solida parfym! Vanilla dreeaammmmmmmm...

Mom in the dream

Från Kinas Talang, en mongolisk pojke berättar att hans mamma är i himlen och när de frågar om hans pappa säger han att han dött i en trafikolycka. Han sjunger på mongoliska, helt underbart.

20111015

Vilken rolig helg det här blir med pluggning. Är det sorgligt att jag egentligen tycker att det är lite kul? I vilket fall som helst är klockan snart 18.00 och jag ska börja runda av pluggdagen, det är trots allt en dag imorgon också och ska jag orka plugga då med gäller det att hitta på något annat nu ett tag.
Fick förresten syn på den här bilden på paret Obama tillsammans med det Sydkoreanska presidentparet och kolla på Michelle!! SHE LOOKS GORGEOUS!!!!

Uppladdning

Uppladdning inför eftermiddagens pluggpass!



En låt som jag tror de allra flesta känner igen,

Salem al Fakir - I'm so happy

Ny stad. Helt vilse.

Det är inte så jäkla lätt att hitta i en ny stad, skulle försöka lokalisera mig rätt men det gick ju inte så bra. Lite kul förresten, jag gick förbi någon random frisörsalong någon gång då jag var vilse. Jag gick in för att fråga vad de trodde det skulle gå att göra för att rädda mitt hår men allt jag fick till svar var att det antagligen inte fanns något att göra. Nästa ställe jag gick in på var dock helt övertygade om det. Vad ska man tro?! Inte undra på att man blir förvirrad. Lyckades som tur var ändå hitta till hemmakväll och har nu laddat upp med en godispåse för ikväll och för helgens hårdplgg.
XO

Technology

Fan va svårt det är med alla jäkla program till en ny dator! Har precis lyckats fixa så jag kan använda mig av unrarx, ganska stolt!

Yesterday

Den här videon får sammanfatta gårkvällens bravader! Det började med middag (en högst tveksam mac & cheese) hemma hos Fanny där vi också hade blandat sangria.... Tack Sofia och Imad för det receptet! Hur gott som helst. Lite synd att jag inte hade med mig kameran bara. Jag undrar vad det där beror på, i Kina hade jag kameran med mig överallt och tog bilder på allt och alla, där är det iofs också mer legitimt att fotografera. Varför tycker svenskar att det är "pinsamt" att ta bilder!
Hoppas det kommer en längre version, kanske på Idol ikväll??

Intervallen 2011

Det är mycket som händer nu, ikväll är det dags för Intervallen, de internationella studenternas kravall/fest/tillställning. Ska bli jättekul, tydligen ska det finnas olika barer från olika länder bland annat en asiatisk, spansk, fransk och en amerikansk. Tycker det är jäkligt synd att det inte finns en meikansk, skulle inte ha något emot några quesadillas och lite sangria....
Kanske ska dra på mig min "I love Shanghai"-tröja... Den är väl ganska internationell?

International Suit Up Day 2011

Hallå allesammans! Det är väl ingen som har missat att det är Barney Stinson's Inernational Suit Up Day idag!! Vilket i klarspråk betyder: SUIT UP!! Såg en hel del som kom i kostym och slips idag till skolan så det är inte bara jag som tycker det här är lite kul, haha.

Effektivt arbetssätt. Lägg ner Lena!

Är det bara jag som inte för mitt liv kan förstå vad geniet Per Holknekt gör med Lena Ph?!! Varje gång jag ser de två mellan avsnitten på TV3 så byter jag kanal. Jag tycker Lena Ph verkar vara en sån jäkla besserwisser och att hon då ska dra ner Per Holknekt i samma dike gör mig lite arg faktiskt. Jag hoppas alla har hört hans sommarprat för ett par år sedan, om inte gör det på sr.se NU! Hans livshistoria är så inspirerande.

Say, cheese

Ibland måste man ju bara få lyxa till det lite med philadelphiaost.... Hur gott är det inte?!

Tips

Tenta-perioden närmar sig med stormsteg, iallafall för oss här på tekniska högskolan i Linköping, och tänkte då passa på att tipsa lite om olika pluggtips jag själv brukar använda mig av.
1. Sätt tidsgränser
Det är viktigt att sätta tidsgränser för hur mycket man pluggar. Själv brukar jag försöka studera från 8.00-17.00 varje vardag, lyckas man hålla det har man hela kvällarna att göra annat utan att känna sig skyldig. När tenta-p närmar sig är det lätt att skrida över de gränserna och det är inget konstigt så länge man har kontroll, men har man pluggat flitigt under läsperioden innan så behöver man faktiskt inte sitta hela nätterna ändå.
2. Framförhållning
Otroligt underskattat.
3. Morgonstund har guld i mun
Personligen pluggar jag allra bäst på morgonen efter en kopp kaffe. För mig är det den absolut mest effektiva tiden, har man schemalagd tid från klockan 10 kan det vara ganska värt att ändå gå upp lite tidigare och börja dagen klockan 8. De där två första timmarna kan bli oerhört produktiva.
4. Sällskap
För många innebär det mer snack än plugg att studra tillsammans med någon annan. Det kan dock vara nyttigt att ha någon att diskutera med om det är någonting man inte tidigare förstått, ofta lyckas man tycka olika saker är viktiga (och därav antecknat olika saker) och kan då använda det till allas fördel. Det är därför viktigt att hitta någon som har samma ambitionsnivå som man själv, gör man det blir plugg-passen betydligt mer effektiva än om man endast skulle sitta själv och traggla. Ett tips är också att inte vara för stora plugggrupper, kanske räcker det med 2-3 stycken.
5. Belöning
Belöningssystemet är väl känt och det fungerar. Dvs. om man använder det på rätt sätt. Själv funderar jag på att köpa en riktigt stor godispåse till helgens hårdplugg. Det kommer jag att vara värd.


Heldag

Har tenta-pluggat hela dagen och det börjar kännas i huvudet nu kan jag lova. Det bara snurrar av kinesisk historia och det känns som att det är dags att gå över till att öva tecken nu. Helt sjukt ambitiös.

20111012

Sitter i skolan och ska precis skriva upp ett schema för dagen, dags för mördarpluggpass igen. Tenta-plugget är i full gång eftersom vi ju har två tentor nästa vecka... Våra allra första! Smått ångest men är säklart lite taggad också. :)
Ska dra igång, wish me luck!! XXXX

Varfffööörrrr???!!!!

Varför håller man på och ska experimentera med håret för!!! Jooo, det ska jag tala om. För att det är så inihelvetes jävla dyrt att gå till frisören... Speciellt när man inte har pengar. Student var det ja. Är det två säker som är jobbiga att lägga pengar på så är det frisören och tandläkaren. HATAR DET. Så vafan gör jag nu?

Studera mera

Plugg, plugg, plugg, plugg...

And I won't feel the flowing of the time when I'm gone


Shop Nowhere

Nytt märke designat av Nhu Duong med Elin Kling som Creative director. Say welcome to Nowhere.
Bild, ursprungligen shop-nowhere.com



Älskar, älskar, ÄLSKAR skorna.....

Jaha

Tänkte kolla in ett nytt märke som precis har launchats men hela nelly.com ligger tydligen nere... Dålig stil tycker jag. Nu börjar iallafall tisdagen.

Snipp, snapp, snut...

... så var sagan slut... Säsongen av Hollywoodfruar är slut och därmed också min och Emelies måndagstradition. Men då kom vi på något nytt, introducing: tisdagstradition!! Jippiiiee!!! Det kan ju inte bli bättre. Jag säger som Maria Montazami: Framtiden ser ljus ut. Och då pratar jag inte bara om solen.

Balmain

Lika tomhänt som skjortan på tvättsträcket

Nu är det verkligen höst. Ösregn och svinkallt är två begrepp som tillsammans sammanfattar denna dag. Sitter och lyssnar lite på Tranströmer innan jag alldeles strax ska bege mig till Emelie för måååndagggss myysssss!


God måndag

En ny morgon, sitter här med min nya mac och bara njuter... Har en med fullspäckad dag än någonsin i skolan idag, har schemalagda lektioner från klockan 10.00 till 17.00, tre lektioner alltså. Har aldrig haft så många lektioner eller föreläsningarna på en och samma dag och jag tror det kanske är därför jag tycker det ska bli så kul. Jag tror verkligen det är en typ av människor som kan gå på universitetet, själv har jag alltid älskat skolan och gör det fortfarande så när folk har frågat hur det kändes inför att börja universitetet och faktiskt bli kvar där i sex hela år så har jag alltid svarat "hur kul som helst!". I och för sig kan jag inte svara på hur jag kommer känna om sex år men just nu känns det verkligen som jag har hamnat rätt. 2 school 4 cool!!

Äntligen!!

Mina föräldrar tog med sig min nya dator när de var och hälsade på nu på eftermiddagen, såååå.... Nu är jag nybliven MacBook-användare!! Är helt kär!!!!

Family

Snart kommer familjen hit och det ska bli hur mysigt som helst! Ska slänga ihop böckerna nu och städa iordning lite....


underbara mamma och lillasyster

Nu är det dags

När jag skulle ta cykeln nu på morgonen var sadeln helt isig. Frost. Nu börjar alltså istiden här i Sverige, och kallare ska det bli. Så det är väl bara att pälsa på sig antar jag. Har i vilket fall som helst avverkat ett träningspass på löparbanorna, skön start på den här söndagen. I eftermiddag kommer min familj hit och hälsar på och tänkte plugga en del innan dess. Så ciaaaooo..

Disney night

Det ser ut att bli en lördag med Disney-tema hemma hos mig ikväll. Fanny kommer med både Mulan och Pocahontas så vi får se var vi ska börja, kanske Carl kommer och joinar också. Fanny har ju aldrig sett en Disney-film i hela sitt liv så det här ska bli riktigt kul!! Storpremiär!!


Mulan vs. Pocahontas

Igårkväll

Finsittning på Flamman igårkväll slutade med en superlyckad kväll som för mig slutade väldigt bra. Väldigt bra betyder att jag hade grymt kul samtidigt som jag kunde vakna vid halv 9 imorse och också må grymt bra.

l


Lyckades för en gångs skull få med mig kameran och faktiskt få med mig lite bilder hem också.

Arbetsmyra

Herregud vilken produktiv dag! Gick upp i morse och drog ner till tvättstuga och tvättade, efter det städade jag så nu är allt skinande rent och nyss ställde jag mig och gjorde köttfärsbiffar med mozzarella. Är riktigt stolt över mig själv. Kanske man skulle toppa allt detta med att dra igång med lite plugg.... Då kan man ha en riktigt skön kväll ikväll utan att känna några skuldkänslor.

XXXX

Ska iväg på finsittning aka finmiddag/tacksittning som vi har anordnat för faddrarna. Jag har också varit med och anordnat hemliga uppdrag som vissa ska genomföra under middagens gång så det här kan bli riktigt kul. Hörs senare,
XXXXX


Kör på Carrie Bradshaw-stilen ikväll

@Alex Schulman, #nymo

Jag tycker det är så otroligt kul att årets Nobelpris i litteratur går till en svensk poet!! Fick just tips om en tweed på Twitter som heter "transtromer" där de varje dag publicerar citat ur Tranströmers verk. Gick in och började följa den nu, undrar om resten av världen gör desamma för twitter var sjukt segt nu på morgonen.


Curtains

Tänk hur rätt man kan ha. Hela modeeliten dissar Kanye West's debut-kollektion. Om han återkommer på runwayen återstår att se....

Här kommer dock lite roligare nyheter! Kolla in hårmodet på Miu Miu's visning.... Fram med gardinerna tjejer! Jag gillar det faktiskt. 

You've got to find what you love

Kanske det absolut bästa talet jag någonsin lyssnat till. Tror jag nästan kan det utantill vid det här laget. Så magiskt bra.




"If you live each day as if it was your last, someday you'll most certainly be right."

"No one wants to die. Even people who want to go to heaven don't want to die to get there."


我想我的最喜欢的城市,上海

SAKKNNAAARR SSHHAANNGGHAAAAIIII SÅÅ OTROOLIGT MYYCCKKEETTT!!!!!! Tror jag drar upp på stan och möter lite klasskompisar. Blir ju demrimerad annars.


Jag och Celina efter ett par shottar tequila, Maya, Shanghai

Paris, Paris, Paris...

Modellernas egna favorit, Alexander McQueen...



Och avslutade Louis Vuittons visning gjorde ingen mindre än Kate Moss...

Bättre sent än aldrig?

Firar kanelbullens dag en dag i efterskott, skulle ha smakat ännu bättre med mormors kanelbullar men en köpebulle från Hemköp får duga när man är student.


Jesus Christ

Har precis komit tillbaka från ett träningspass på friidrottsbanorna dit jag drog nästan direkt efter skolan. När jag cyklade dit småregnade det och det var helt kolsvarta moln runtomkring, men så fort jag kom dit sken det upp och var hur soligt som helst. Dessutom var jag helt själv på banorna vilket jag kan tycka är ganska skönt... Nu ska jag fixa iordning lite här hemma och sen ska förhoppningsvis ett gäng från klassen hänga lite ikväll. Vi får se hur kvällen kommer att se ut.
XOXO

Dagens inspiration... High heels on

Vi är alla beroende av Kina

Sitter och försöker orientera mig i Kinas historia och periodvis är det som tur är riktigt intressant Såg förresten på nygeterna imorse att de kinesiska fabrikerna saknar arbetskraft, denna lite komiskt eftersom Kina är världens folkrikaste land. Är detta ett resultat av att Kina får fler och fler businessmen och att fler blir allt rikare? Jobbigt läge hur som helst eftersom hela världen är beroende av Kina och den billiga produktionen.


Kinas första kejsare, Qin

Försov mig....

Jag lät mig själv somna om man vaknade inte förrän klockan 8!! Tänkte ju dra igång plugget då men så blev det inte, får skylla på korridorskamraten som hade kompisar över igårkväll och spelade musik så hela byggnaden skakade till sent en tisdagskväll... Hela dagen är förskjuten en timme men det gör inget! Drar igång nu istället! Frågan är om man ska dra till skolan och plugga eller inte...?


Alan, Alan, Alan...

Kom precis hem från en visit i Alans nya lägenhet, men det tog sin lilla tid att ta sig dit.... Med Alans lokalsinne och totalt usla uppskattningsförmåga som försökte guida mig och min dåliga syn så var det hela upplagt för katastrof (för er som inte känner Alan: 2 meter kan lätt bli till 200 meter i hans ögon). Det tog cirka 45 minuter att ta sig dit. Att cykla hem gick på 2 minuter.... Föroppningsvis hittar jag bätte nästa gång!

Kanelbullens dag

Idag är det kanelbullens dag! Jag vet inte om jag kommer kunna äta någon kanelbulle idag men hoppas på det... I skolan när man var mindre fick man ju alltid en kanelbulle efter maten, det kanske man inte får där heller längre jag vet inte. Hoppas!


A new season

3 oktober 2011. Årets första riktiga höstdag för mig var igår. Vägen till skolan var full av orange/gula höstlöv och man kände nästan att man borde ha tagit en mössa ändå. Luften var frisk och det riktigt luktade höst! Superhärligt! Älskar hösten!

Optimist, javisst

Man ska verkligen inte vara någon tidsoptimist. Det tar alltid alltid längre tid än man tror. Att få upp en soffa fem våningar och flyttfixa tar sin lilla tid. Hann inte alls hem till Emelie igårkväll. Såååå tyypppiissskkktt att jag var tvungen att bryta vår måndagstradition!!!!! Förhoppningsvis är hon inte för besviken och jag kan make up for it någon annan gång.

Kanye West

Kanye West har lanserat sitt egna märke som nu också syns på runwayen... Delvis snygga plagg, dock så var urringat ett genomgående tema och det var lite väl urringat för min del. Det här är 2011 och denna höst är till exempel "gubb-trenden" det absolut hetaste. För mig gick det inte riktigt ihop.


Kanye

Go Fatima!

Såhär bra går det för vinnarna av America's Next Top Model. Vinnaren av Cycle 10 Fatima Siad syns just nu i Paris på catwalken för Hermès....

Hermès

,

Efter att ha pluggat tecken hela eftermiddagen ska jag snart dra iväg till Fanny och hennes killes nya lägenhet och försöka få upp en soffa... Förhoppningsvis går det bra. Sen senare ikväll bär det av till Emelie för måndags-häng som vanligt.


Måndag morgon

Vaknar till Morgonpasser i P3 och lyssnar till Kodjo, Hanna och Soran.
Hanna: "Oh Rihanna! Hon har sjutit en hon. I den här låten" Kodjo: "True that sister!" Om Rihanna, Man Down.


Ny favvo

Har hittat ett nytt favoritprogram!! Människans planet varje söndag på SVT2!!

Has Ted dated a series of Stieg Larsson novels??

Kollar just in den splitternya säsong 7 av How I Met Your Mother och nog har Stieg Larsson blivit välkänd alright. Här är ett klipp från första scenen i avsnitt 3.


Sunday

Är det inte härligt när man vaknar av sig själv klockan 8 en söndagsmorgon och är hur pigg som helst? Efter en riktig söndagsfrukost är det snart dags att dra igång dagens pluggpass. Ska kanske se klart på intervjun med Magnus Betnér på #nymo.... En av landets bästa komiker helt klart.

SÅ STOLT!

Är så sjukt stolt över alla mina vänner!!! Betty har precis spenderat nästan ett år i Spanien, Rebeckas uppfyller sina konstnärliga drömmar med sin helt otroliga talang, Sofia är efter flera år av prat på plats i England och är au-pair, och nuuuu imorgon rättare sagt är min underbara vän Celina äntligen på väg mot Paris för att upfylla sina drömmar!!!!! Det kommer gå så jäkla bra för den tjejen. JAG HOPPAS NI ALLA VET HUR JÄKLA STOLT JAG ÄR ÖVER ER!!!

Har Schulman Show gått vilse med flit??

Tro det eller ej! Men veckans gäst i Shulman Show är Marcus Birro!!!!! Hur gick det till!!!! Kommer man få se en försoning Alex Schulman och Marcus Birro emellan...? Det återstår att se.


Man kan alltid lita på Balmain...

Ni som följt mig sen tidgare modeveckor vet att jag är en riktig sucker för Balmain. Kommande vårkollektionen kunde inte riktigt leva upp till höstkollektionen som i mina ögon andades perfektion, blev ändå inte besviken. Balmain levererar alltid!


Tryck för förstoring,

Plastic fantastic

UPPDATERING FRÅN MODEVECKAN I PARIS: Är förvånad över att ingen ramlade på Maison Martin Margielas visning då alla modellerna hade håret för ögonen. I övrigt kunde man se en hel del plast! Många av modellerna vad dressade i plastpåsar över kläderna. En ny modetrend? Vi får se. Praktiskt när det regnar dock.  


Photo: Pierre Verdy/AFP/Getty Images

Nu är plancherna ute!

Nu har bilderna släppts från H&M själva, nya samarbetet med Versace blir ett faktum.


Bilder: Versace, H&M

Inspiration

Vattenpipor och te hos Manish Arora. Hela visningen påminner mig om ett ställe i People's Park i Shanghai, Barbarossa. Helt underbar restaurang och bar med Tusen och en Natt som genomgående tema...



Manish Arora, bild från New York Magazine

Back


1 oktober 2011

Hur kan det redan vara oktober??? Tider bara flyger förbi och tenta-p närmar sig med stormsteg.... Ska dra igång med plugget i eftermiddag tänkte jag. Förmiddagen tänkte jag spendera på den splitternya friidrottsanläggningen bredvid campus. Tänkte dragit dit igår efter skolan men grindarna stänger tydligen klockan 16.00 på fredagar..... Konstigt tycker jag. Så det blir idag istället. Spännande!!

RSS 2.0