LONDON CALLING

Förbereder mig inför min allra första vistelse i Englands huvudstad London. Piccadilly Circus, London Bridge, Big Ben och Westminister Palace here we coooome! Snart sätter sig jag och Rebecka i bilen på väg mot Skavsta, Sofia snart kommer vi. Gott nytt år så ses vi 2012! LONDON BABY!

SNAAART!!

Packar! Imorgon bär det av mot Nyköping och Skavsta flygplats, tidigt torsdag morgon går flyget mot LONDON!! Helt sjukt, har precis bokat biljetter till en klubb på nyår, kommer bli så jävla sjukt bra. Kameran ligger på laddning...

Grönt är skönt

Verkar som jag gjorde ett riktigt klipp med min stickade tröja i grön pastell från H&M. Jag är redo för våren!
H&M
Foto
Acne och Oasis
Foto

Tisdag

I eftermiddag går färden mot Nora och fröken Kloth. Ska ta en visit där innan vi ska till LONDON BABY på torsdag. Känns så sjukt konstigt att säga det men ja vi ska till LONDON BABY. Har inte riktigt bestämt mig för vilket typ av handbagage jag ska ta med mig, måste mäta och väga lite before I make the final cut...

Vi ses i dimman!

Idag fortsätter julfirandet med en traditionsenlig utgång! Har dragit på mig det glittrigaste jag hittade i garderoben och ska snart dra mot Adolfsberg som blir det första stoppet ikväll. Första utgången i Örebro på hur länge som helst, hoppas få se många ansikten jag känner igen ute på dansgolvet. Vi ses där! XX

MERRY X-MAS

Har som vanligt öppnat några julklappar tillsammans med familjen nu på förmiddagen, snart bär det av mot mammas sida av släkten där det blir julbord, kalle anka och besök av tomten. Dagen och då också kvällen avslutas på pappas sida hemma hos farmor och farfar. Önskar er alla en riktigt God Jul! 圣诞快乐!
hugs n' kisses

11.12.23

JA ÄNTLIGEN ÄR DEN HÄR!! DAGEN SOM VI ALLA HAR VÄNTAT PÅ!! Eller nästan iallafall. Fast jag måste faktiskt säga att jag gillar den 23:e december, det är så lungt och skönt då alla bara väntar in julafton. Huset håller på att städas, snart ska det bakas knäck och ikväll ska julskinkan griljeras. Underbara dag!


Holidays are coming

Säger ett "I told you so" till mig själv. Kom hem med en ny tröja! Pastell-grönt kanske inte är den mest traditionella julfärgen men den kommer bli sjukt snygg i vår... Hade för övrigt en supereftermiddag med mormor, är fortfarande mätt från julbordet. Tack mormor!
Nu ikväll så har jag och mamma slagit in julklappar och haft rimstuga så det har stått härliga till. Julkänslan är här på riktigt.

Dan före dan före dopparedan

Den 22:a december! Det är ju helt galet vad tiden flyger iväg! I eftermiddag har mormor bjudit med mig på Ikeas julbord vilket ska bli spännande. Först en sväng och shoppa lite. Det som är problemet när man ska handla till andra är att det oftast slutar med att man handlar till sig själv istället... Iallafall i mitt fall.
Syster och jag

DOO-RI mina damer och herrar

Ojoj pre-fall kollektionerna kommer på löpande band och kolla in vad jag hittade från Doo-Ri! Fullkomligt älskar den här outfiten!! Asiaterna kan.
Foto

God Jul önskar Storebror!

HAHAHA! i Hockey-allsvenskan är Örebro och Bofors riktiga rivaler, nu ska Bofors byta namn till Bif Karlskoga och en Örebro-sponsor var inte sen att köpa upp rättigheterna till alla domäner som nya Bif Karskoga skulle vilja använda sig av. De ska skänka tillbara dessa i julklapp! Gå in och se vad de gjort med hemsidorna, riktigt roligt! Haha! http://bikkarlskoga.se/http://bikkarlskoga.com/ och http://bikkarlskoga.nu/

Ett land med problem

Förutsätter att alla har hört att Nordkoreas ledare sedan 17 år tillbaka Kim Jong-Il är död. Det enda land som fått tillåtelse att träda in i landet är Kina och på filmerna syns hysteriskt gråtande människor. Kim Jong-Il var enligt sovjetiska källor född den 16 februari 1941 i Sibirien, enligt nordkoreanska källor den 16 februari 1942 vid berget Paektu i dåvarande japanska Korea. När han föddes syndes två regnbågar och en ny stjärna föddes. Han var världens främste poet och på hans första golf-runda någonsin slog han flera hole-in-one. Hans troliga efterträdare, yngste sonen, Kim Jong-Un är född 1983 eller 1984. Det hela är lite oklart.

Winter Wonderland

Hade i princip inte ens sett snö när jag lämnade Linköping i lördags, men dagen efter jag kom hem såg det ut såhär! Härliga vinterland! Har hört att det antagligen inte kommer bli någon snö över jul så man får väl njuta så länge det varar. #julkänsla

På tal om språk

Idag stötte jag på ett ord vars betydelse jag inte var helt säker på. Det fick mig att inse hur många ord det egentligen finns och hur svårt måste vara att lära sig ett språk. Världen är inte så näpen som vi ibland vill tro. Den är mycket mer komplex än så.

Piece of Cake

Håller på och slänger ihop en morotskaka. Har verkligen saknat att ha fri tillgång till ett kök! Det blir inte samma sak när man bor i en studentkorridor. Köpte lite fler ingredienser också, har ett annat projekt på gång till imorgon...

SHM


googlar på youtube

Lite dålig uppdatering på grund av att jag just nu bara njuter av att vara hemma. Tänkte i alla fall lägga upp ett par av de klipp som jag sett den senaste tiden. Den första är från Arga Snickaren och beskriver ganska bra hur en kärfysiker gör när han ska rita ett rakt sträck... Ingenjörer alltså haha!
Den andra är ett reklamklipp som just nu går på TV och som handlar om pensionssparande. Själv blev jag oerhört lättad när jag såg den här reklamen för då jag insåg hur lång tid det är kvar tills dess (för min del alltså).
När de här reklamfilmerna börjar ta upp saker som "Var din första kärlek Nick Carter i Backstreet Boys?", "Är din favoritjulkalender genom alla tider Mysteriet på Greveholm?", "Kan du härma modemljudet utantill?" eller "Anser du dig ha uppfunnit uttrycket att googla?", då är det allvar.

Home sweet home

Håller på och plockar iordning för idag ska jag hem på riktigt. Hoppas äntligen kunna få lite julstämning!

#SHMMSG

Hur många Dj's kan sälja slut biljetter till Madison Square Garden på 10 minuter? Det är precis vad den svenska Dj-trion gjorde och såhär såg det ut från spelningen igår. För de som inte hann med att få en biljett kunde man följa spelningen via nätet eftersom Youtube streamade live! Någon som ser de svenska flaggorna i publiken?

Paris Jackson hos Ellen

Hur konstigt det än verkade med att tvinga barnen att bära olika masker så lyckades Michael Jackson ändå med syftet. Det är få som känner igen hans tre barn på stan än idag. Dock så kommer det antagligen att ändras snabbt, 13-åriga Paris har bland annat skrivit på filmkontrakt och för några dagar sedan gästade hon Ellen DeGeneres show.

Early Bird

Otroligt lyckat julbord igår! Tror alla hade väldigt trevligt. Det blev lite dålig stämning då en av festdeltagarna råkade ut för en olycka med sitt redan gipsade ben, och lite småskratt när en annan tidigare nykterist drack alkohol för första gången på väldigt länge och bestämde sig för att klättra ut genom ett fönster för att få frisk luft. Men i övrigt en ganska normal julfest! Här är en bild jag hittade på eventets sida på facebook, en bild på den hembryggda glöggen som serverades. Supergod!


JUUUULLLLOOVVV

Då var sista tentan skriven och jag går på ett välförtjänt JULLOV!! Nu vaknas det julbord med alla klassmedlemmar för hela slanten, vet även att det står två satser sangria och väntar hemma hos Petrus. Det här blir en bra kväll! PUSS!

Coca-cola

HAHHAHAH Anders Timell slår ju alla rekord möjliga. Skrattade högt när jag läste den här tweeten:

AndersTimell
Ensamlunch på Kalori. Tänk om en Fanta dyker upp helt sonika? Kämpa Anders
2011-12-16 11:57

Om du inte skrattar är det för att du inte läst den HÄR ARTIKELN.

Dålig stämning

Fortfarande sjuk och det blir inte direkt bättre. Detta medför bland annat sömnsvårigheter och enstaka ångestattacker. Planen för dagen är att städa lite här hemma, skriva tenta klockan 14.00, hem en sväng och ikväll julbord hos Petrus. Sjukt bra dag, om det inte var för den lilla detaljen att jag lider av andningssvårigheter.

Dan före

Låg nerbäddad i princip hela dagen igår. Idag är jag uppe med tuppen enligt mig själv. Ska ta mig in till stan för att plugga tillsammans med Fanny samt göra en potatisgratäng till knytkalas-julbordet imorgon. Ska slänga i ett medicinkit i väskan. Förhoppningsvis lyckas jag ta mig hem också.

Sov med halsduk inatt vilket kanske också förklarar situationen förkyldningsmässigt för min del, måste försöka ta mig iväg och köpa halstabletter senare, hittar inga alls här hemma. Igår kom Emelie över och istället för Desp. så såg vi senaste avsnittet av Kourtney and Kim take New York, grymt som vanligt men idag ska försöka plugga så mycket som möjligt, sista tentan innan jullovet på fredag. Skulle även vara skönt om den här jävla förkyldningen kunde ge sig lite innan dess men det är väl att hoppas på för mycket...

Pulp Fiction

Det blir en riktig klassiker ikväll signerad Q. Tarantino. Pulp Fiction. Sjukt bra film.

Sista veckan.

Jaha! Har klarat mig hela terminen utan att vara det minsta sjuk. Hoppas bara jag klarar mig fram till sista tentan på fredag... Jag fick obehaglig känsla redan imorse när jag vaknade så jag tog en kopp honungsvatten till frukosten. När jag senare cyklade till campus och knappt tog mig uppför uppförsbacken förstod jag att någonting inte var riktigt som det skulle, har andningssvårigheter och känner mig inte riktigt på topp. Ska lämna tillbaka en bok på biblioteket och sen ska jag nog åka hem igen. Måste leta på halstabletter!


Wow!

Början få respekt för den här killen!

Hello Kitty covers Elle Taiwan!

Ja du läste rätt! Här i västvärlden är Hello Kitty mest förknippat med barn medan det är nästan tvärtom i Asien, där är hon superpopulär även hos vuxna som bär runt på till exempel en termos eller vattenflaskor med Hello Kitty-motiv. Nu har den populära figuren alltså tagit ännu ett steg då hon får pryda omslaget när Elle Taiwan firar 20 år. Wow, you go girl!
Bilder: http://sassisamblog.com/2011/12/12/hello-kitty-is-a-double-cover-girl-for-elle-taiwans-20th-anniversary-december-2011-issue/

Lucia

Har några lussekatter som jag fick från mormor när hon var här i helgen som jag tänkteta fram idag. Det är ju ändå Lucia.
googlad bild

Förtjänad sovmorgon

Gick och tog ett par öl tillsammans med Fanny och Petrus igårkväll, kändes som om vi verkligen behövde det. Man blir ändå lite avundssjuk på Maskinarna som gick på jullov redan igår... I vilket fall som helst så kändes det som den perfekta dagen för sovmorgon idag. Så har börjat dagen med en riktig frukost och nu ska jag städa iordning lite. Har faktiskt inte riktigt bestämt hur jag ska lägga upp den här dagen än, det får vi se. Hej så länge!

God eftermiddag vänner och bekanta

Tentan idag gick strålande bra (hoppas jag inte säger för mycket och jinxar något nu) och jag har ägnat eftermiddagen åt andra saker än att trycka in en massa glosor i hjärnan. Jag har nämligen hittat ett underbart bra program på kinesiska där man får höra dialoger som inte går alltför snabbt, man får lära sig nya ord och grammatik samt även massor av kinesiskt ordspråk så som: "en hund som jagar en råtta är som att lägga sig i någon annans affärer", fast på kinesiska då såklart. Det kinesiska språket bara kryllar av sådana uttryck! Varje klipp är bara 15 minuter långt så om man vill kan man bara se ett program precis innan skolan eller vad som helst. Ska se ett till nu tror jag, blir mitt fjärde för idag... I eftermiddag ska jag på julbord tillsammans med UF Linköping (Utrikespolitiska föreningen), för 50 kronor om året får man gå på så många föreläsningar man vill som dom håller i och nu alltså gratis julbord för medlemmar. Värt!

Tenta-P

Tenta-perioden är igååååång! Klockan är sju och jag taggar tenta nummer 1 denna vecka, om en timme så är skrivandet ett faktum. Hörs i eftermiddag! XXOO


Bloody Sunday

Lyssnar på senaste Filip och Fredriks podcast, jag hoppas de vet hur otroliga de är. Så bra. För övrigt så stör jag mig denna morgon på hur en kommersiell kanal överhuvudtaget får sända sport-evenemang. Sjuke besviken. Första pausen vid skidskytte-tävlingarna fick man njuta av redan efter 2 minuter. Är inte det något typ av rekord så vet jag inte vad som är det. Bloddy Sunday.

DK

Stilrent så som det brukar vara hos Donna Karen, här har vi pre-fall kollektionen 2012 och min absoluta favorit-outfit, den blå kostymen. Dundersnyggt!!

Bild: vogue.com

Snake

Hade en supermysig dag med mormor på stan, fick med mig ett par nya byxor hem också... Tänkte jag skulle visa en bild. Fullkomligt älskar dem!

Nobel 2011, prisutdelningen har börjat och jag blir nästan tårögd

NU ska alltså Tomas Tranströmer äntligen få sitt Nobelpris i litteratur! Blir så glad i hela kroppen åt Tramströmer och hans pris. Såg ett klipp från SVTs morgonprogram där Ebba von Sydow var gäst och tippade på kronpsinsessans val av gravidklänning, hon gissade på något midnattsblått då hon trodde Victoria skulle känna sig lite mer bekväm i en mörkare färg. Och hon gissade helt rätt! Snacka om kunglig mode-expert (i två bemärkelser). Hon pratade även om att siden och glitter antagligen skulle synas på många klänningar. Kronprinsessans var midnattsblå glitter. Grymt gissat Ebba!

Trevlig lördag

Kollar på nyhetsmorgon samtidigt som jag väntar på att mormor ska komma och hälsa på mig här i Linköping. Vi ska ta en dag på stan vilket ska bli hur mysigt som helst! Känns som en perfekt paus i mitt tenta-pluggande. Ska se till att äta lite frukost först! Trevlig lördag alla!

Uppladdning

Laddar upp inför kvällen med lite glögg och choklad, tänkte plugga lite ord och eventuellt se Idol-finalen senare. Känns ganska skönt att stanna inomhus när det blåser storm ute. Har förresten hunnit med att städa sedan jag kom hem från uni, känns som den ultimata fredagen!


Today

Då var det fredag! Ska försöka njuta så mycket jag kan även om jag har lite smått ångest inför nästa vecka... Börjar ändå dagen med en föreläsning om Japan, känns ganska oprioriterat för tillfället men vad ska man göra.

Det ligger i luften

Efter en 24 timmars bloggpaus känns det nästan som jag andas kinesiska. Taggar upp inför tenta-perioden nästa vecka. Försöker lära mig kring 40 ord så jag kan dom utantill per dag, det har gått bra i tre dagar nu. Får se om jag lyckas även imorgon. Ska lyssna på lite kinesisk musik nu innan min tidiga kväll, hörde en låt på en kinesisk radiokanal idag som jag tyckte va jättebra. Tror jag gillar den mest eftersom sångerskan sjunger relativt långsamt så till och med jag hinner med att förstå delar av texten. Så, vad var det jag sa om att jag i princip andas kinesiska? Skulle inte förvåna mig om jag drömde kinesiska ord och uttryck heller...

Wedn night

Ska bänka mig framför Berg flyttar in som denna vecka tydligen ska besöka Måns Herngren. Kan nog bli intressant!


Cover-tävling på gång eller vad är det som händer med Jul-Sverige

Jul hos Mange, ändå lite roligt tycker jag. Men det här! Nu får det väl vara nog!! Att dra upp den här gamla låten från 2010 och försöka sig på en rolig jul-cover. Fyfan.


HÖRDE JAG "ADJÖ"????

SNÄÄLLLLAAAA rätta mig om jag har fel nu, men säger försöker självaste A-TRAK sig inte på ett "adjö" i slutet av den här videon????!!!!!!!!!!!! Var det något han lärde sig av den svenske DJ'n som assisterade honom på hans spelning bara timmar innan denna video spelades in? Va, VA?! I övrigt är klippet ganska ointressant, så spela fram till slutsekunderna!

2011.12.07

Efter att ha pluggat hela dagen tänkte jag följa upp med att plugga lite mer och så småningom ladda upp inför en riktig hemmakväll. Har inte druckit te på jättelänge så känner att det är dags för en riktigt stor kopp grönt.

他们是我们的未来


Nostalgia

En nostalgibild från en grym utekväll i Shanghai, syns det att Bar Rouge hade Hawaii-tema..?
Natalie, Elli och jag. Saknar er!!!!

Wind of change

Lite kul för dem har gjort om lite på blogg.se, publicera-knapparna ser lite annorlunda ut och de har förändrat designen lite. Jag kan ofta få intrycket av att förändring nuförtiden innebär modernisering och att man vill "minimalisera" så mycket som möjligt. Blogg.se verkar dock snarare sträva åt andra hållet, nu känns till exempel publicera-knappen som den borde tillhöra ett dataspel för barn, texten är jättestor och knappen är SUPERBLÅ!

Kinesisk översättning är inte alltid den bästa...


Plugg-stuga

Försöker desperat få in så många glosor i huvudet som möjligt vilket är en riktig utmaning det kan jag lova. Det är galet stressigt innan tenta-p nästa vecka. Tog dock en paus för att kolla in det senaste avsnittet av How I Met Your Mother.

Vilse men ändå rätt

Gick ut på promenad i nästan två timmar. Det var egentligen inte riktigt meningen även om det var sjukt skönt, jag gick nämligen vilse i min egen stad. Ibland är det svårt att hitta rätt. När jag äntligen kom hem ringde först mormor och berättade att hon kanske kommer på besök i helgen (jippie!!), och efter det loggade Celina in på skype! Long time no seeeee and hear!! Saknar den tjejen och hennes energi jättemycket. Hon är så jävla cool som bara drog till Paris, utan långsiktigt boende eller jobb från början. Men allt löser sig, se hur bra det går för henne nu. YOU GO GIRL!

Den första snön

De allra första snöflingorna faller utanför fönstret. Tar på mig mössan och tar med mig ipoden ut. Långpromenad. Rensa tankarna.

Twitter-fight

Läste om det här twitter-bråket på people.com, tyckte det va ganska ku.l :) För er som missat det så har även en ny säsong av Kourtney and Kim take Ney York dragit igång!
It started when Abraham, 20, slammed Kardashian, 32, who announced Nov. 30 that she is expecting her second child with boyfriend Scott Disick, 28: "Im Shocked Kourtney Kardashian is pregnant again, Did she not learn anything from TEEN MOM? Maybe its a fake pregnancy like kims wedding. SAD." 

The Kourtney & Kim Take New York star Tweeted back: "Why would I have anything to do with teen mom? I'm 32 years old! I may look young honey, but don't get it twisted. :)"

Monday

Har lektioner mellan 10.00-17.00 idag, minns inte om vi någonsin haft så mycket schemalagd tid sen vi började här på LiU. Måste förbereda översättningsmeningar också, dock svårt att översätta meningar från de kapitel som vi inte gått igenom än. Vilken måndag det verkar bli, kommer antagligen vara helt slut när jag kommer hem ikväll. Då kör vi!

2:a advent och julmusiken är ett faktum

Eldar det andra ljuset för fullt och spelar julmusik för att få igång stämningen. Detta gör jag samtidigt som jag irriterar mig över hur en komersiell kanal överhuvetaget får sända sportevenemang. Har förresten letat efter ett bra julalbum att lyssna till utan att behöva blanda skivor, hittade skivan Christmas från i år av Michael Buble som jag tycker är riktigt bra!
1. It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas
2. Santa Claus Is Coming To Town
3. Jingle Bells [featuring the Puppini Sisters]
4. White Christmas [duet with Shania Twain]
5. All I Want For Christmas Is You
6. Holly Jolly Christmas
7. Santa Baby
8. Have Yourself A Merry Little Christmas
9. Christmas (Baby Please Come Home)
10. Silent Night
11. Blue Christmas
12. Cold December Night
13. I’ll Be Home For Christmas
14. Ave Maria
15. Mis Deseos/Feliz Navidad" [duet with Thalia]
Bonus tracks:
Winter Wonderland
Frosty the Snowman
Silver Bells [featuring Naturally 7]

Julbak söndag

Bilder från julbaket igår, det kan bara bli bättre!
Har man inte tillräckligt med kavlar så har man inte...

3 Dec, Saturday

Hinner knappt med ett blogginlägg nu men tänkte iallafall informera om att Tintin-filmen igår va superbra samt att jag om tio minuter ska träffa Emelie för julbak! Hörs sen, hej!

Talk that talk


Tintin!

Ska äntligen få se Tintin-filmen, har tjatat på folk i min närhet länge nog nu. Äntligen!!

Hail Mary


TGIF

Vet inte om det syns så bra, men en silvrig grund och vita sprickor blev resultatet på naglarna. Dem såg rent ut sagt förjävliga ut tills för 10 minuter sedan. Ska dra till uni nu, ciaooo!

Förvirrat

Den lediga dagen igår ställde till det, när jag vaknade idag hade jag ingen uppfattning om vilken dag det var och förstod inte att det var fredag förrän de började prata om "rapattack" på Vakna med the Voice och inte ens då kunde jag först tro det. Väldigt förvirrat med andra ord. Idag är första föreläsningen med vår kursansvarige sen han blev pappaledig i början av den här terminen. Jag har faktiskt ingen koll på vad han ska föreläsa om men jag skulle gissa på Japans nutidshistoria. Börjar dagen med en kaffe, som vanligt.

Överraskning på posten

Fick en överraskning på posten idag av min underbara lillasyster Vilma som skickade en tändsticksask som hon julpyntat. Lite extra julstämning här eftersom jag för övrigt inte har så myckat julsaker, eller jo juste, ni ser väl snögubben i bakgrunden. Alltid något.

Den första december tvåtusenelva

Då var det december! Äntligen har årets mysigaste månad tagit sin början. Snön är fortfarande spårlöst borta men jag fick ändå en bra start på den här månaden, vi har ingen schemalagd tid idag så jag tog sovmorgon och sov tills jag vaknade av mig själv lagom till klockan 9-nyheterna. #utvilad

RSS 2.0