Fix

Nu jäklar ska jag böjra rensa lite!! Sånt som jag inte vill ha med mig hem och som jag inte kommer använda igen, typ lite strupmor och sådant. Nu åker det bort! Och Sofia, om du läser detta så kolla din mail på direkten. PUUSSSS


Mulen tisdagsmorgon

Kollar ut genom fönstret och ser att det är ganska mulet, så det får bli långklänning idag. Ganska skönt att slippa solen iblan när man bor mitt i stan. Ska alldeles snart dra iväg till skolan och måste komma ihåg att fixa tågbiljetter idag också, på fredag ska jag möta upp Sofia på flygplatsen i Shanghai, ÄNTLIGEN!! Ser fram emot att hon kommer så sjukt mycket!! Ne nu ska jag ta tag i dagen, hörs senare.
xxo


T-shirts from Hongkong!


Alan köpte med lite t-shirtar frpn Hongkong till oss hahha! Här är vi hela gänget lagom trötta ber om ursäkt för bilden men t-shirtarna är grymt roliga!

All You Can Get

Ryan Yoon for Virgine Magazine, greeeeeeeeeeed.




High heels on

Kolla in dem här klackarna... undra hur lätt det är att gå på kullersten i dem... om man bara var lika grym som SJP.

Txema Yeste for Harper's Bazaar Spain

Same old, same old

Tillbaka i Nanjing fast nu med en solbränna vilket känns väldigt bra. Skola imorgon vilket känns sådär just nu, hoppas på att jag kommer in i det snabbt igen. Hade en jättetrevlig dag idag iallafall, var på buffé på universitetet med Celina och Ellinor, efter det gick vi och köpte en flaska rosé och satt i solen och njöt. Senare kom fler och fler och joinade och vi pratade och blev bjudna på öl, jättetrevlig kväll. Ska dock se till att sova lite nu. Vill även passa på att gratulera mamma på morsdag idag, så grattis mamma love you!


Sanya, Hainan












Tillbaka från ön!!

Nuuuuu är jag äntligen tillbaka från Hainan!! Resan var helt super och den efterlängtade semestern som jag tror vi alla behövde. Det var sol, strand, hav, drinkar och åtta tjejer helt awesome. Ska SJÄLVKLART slänga upp bilder just waaiiittt....


Beach all day, and party all night


Off to Hainan Island, back in a week!

See you at the island


8 personer blir vi på ön, kommer bli så grymt kul. Ser fram emot sol, strand, utflykter, mat och drinkar.

Packar

Fick precis ett telefonsamtal från Alan som just nu befinner sig i Hong Kong, han hade det hur bra som helst, restaurangbesök med rosévin och ost, hotell med havsutsikt och så vidare. Lät riktigt bra, sen har har köpt med en ipod till mig därifrån för det skiljer ganska mycket prismässigt, i Hong Kong är det mycket billigare så ser sjukt mycket fram emot när han kommer hem! Dock kommer jag inte kunna se honom förns om en vecka eftersom han kommer hem i övermorgon men vi åker ju till Hainan redan ikväll! Håller på att packa för fullt, det är en enda röra i hela rummet just nu men snart är vi klara. Ska hinna med lite mat senare med innan vi drar iväg mot flygplatsen, om några timmar, senare inatt kinesisk tid befinner vi oss i Sanya på Hainans södra kust....


Friday

Vaknade nyss från en riktigt god natts sömn, ska nu förbereda mig inför skolan. Känns ganska bra att kunna säga att den här morgonen är den sista tidiga morgonen på 9 dagar! Ikväll drar vi! Hör av mig senare, nu time for schooool.

Bild: Stockholm streetstyle

Saxobeat

Måste be om ursäkt för vårat så otroligt dåliga internet!! Blir helt galen ibland. I vilket fall som helst så är jag i full gång med att förbereda resan imorgon, imorgon kväll tar vi flyget mot Kinas paradisö Hainan, kan inte beskriva hur skönt det ska bli med lite semester. Igårkväll var förresten bästa kvällen på väldigt länge, jag, Celina, Natalie och Paulina åt mexikansk på Behind the Wall, där drack vi även två kannor Sangria, så gott. Hade grymt trevligt, längtar tills Hainan och fler sådana kvällar med brudarna. Fick föresten med mig kameran så hann knäppa några bilder.





Lunch time

Det är helt sinnessjukt hur varmt det är ute, det känns som om någon blåser en med en hårfön ungefär. Tror dessutom att det ska bli ännu varmare, 36 grader i skuggan är väl ingenting! Har sjuuuukt mycket plugg att se fram emot i eftermiddag med, det känns ganska tungt men ser fram emot en väldigt trevlig kväll med mat och  Sangria tillsammans med Celina (rimmade det?), hoppas vi kan få tag på Wille med så vi hinner träffa honom innan man återvänder till Sverige. Hoppas, hoppas. Nu: djupdyk i plugget! Ciao!

Tonight

Skulle egentligen ha blivit en repris av igår ikväll, mat, sangria och live flamenco-musik. Men istället blir det homedelivery med pizza, känns ganska skönt det med man måste va på humör om man ska ta sig ut. Det blir nog imorgon istället. Nu ska jag dra igång en film i väntan på maten!

Olsen-klanen fortsätter att imponera


Elizabeth Olsen på filmfestivalen i Cannes som pågår just nu, tycker att hon lyckats riktigt bra med klädseln. Älskar håruppsättningen på den vänstra bilden, den bara skriker "filmfestival", gillar också hur hon matchat en av sommarens heta trender "all white" med flats. Modigt! Och visst lyckas hon, tummen upp Olsen!

20110517

Heja Norge! Norges nationaldag idag, blir nog dunder och brak i Olso som vanligt men här i Kina kan jag väl inte påstå att det uppmärksammas på något särskilt sätt, inte för att det borde det heller i och för sig. Känner mig inte riktigt 100 % idag, måste ändå ta ta mig iväg och springa lite ärenden. Om bara ett par dagar bär det av mot Hainan, ska skriva iordning en packningslista sen med, annars kommer jag garanterat glömma något. Men först lunch, ciao.


Time for


Grymt skönt med en ledig dag, tog sovmorgon och ska bara ta det lugnt och försöka plugga lite. Igår pratade jag med bästaste Rebecka för första gågnen sen jag kom till Kina, det var verkligen på tiden att hon skaffade Skype. En av världens bästa uppfinningar.

Life

Det är sådana här tillfällen det slår en att man befinner sig i Kina. Sitter på mitt rum och förbereder några texter inför nästa vecka då jag helt plötsligt blir medveten om den musik som hörs genom det öppna fönstret, det har spelat ett bra tag men jag blev inte medveten om vad det var för typ av musik förrän efter ett bra tag. Genom mitt öppna fönster strömmar någon typ av kinesisk pling-plong musik, jag tittar ut genom fönstret men kan inte se varifrån musiken kommer, ser endast människor på gatan nedanför som alla är på väg åt var sitt håll. Ganska häftigt att befinna sig på andra sidan jorden.  

Streetstyle


Bild: Stockholm streetstyle

Norska supermodellen Siri Tollerod fångad på Stockholms gator, looking gorgeous såklart!

The dresses by Filippa K


Ett av min absoluta favoritmärken från Sverige, Filippa K

Morning on the other side of the world

Good morning world. Produktiv dag comin' up. Ska börja plugga så småningom så jag får det gjort idag, men det är så fint väder ute idag så skulle vilja ta mig ut en sväng först. Men först, te.


Bio

Ska dra iväg med gänget och se om vi kan försöka se Fast and Furious 5. Hoppas på att den är gryyymmmmm!!!

Friday night


Bild: Mikael Jansson för Vogue Paris, May 2011

Äntligen fridag night! Min klass har dessutom långhelg eftersom vi är lediga på måndag, hälften av klassen sk iväg på någon utflygt vad det nu är, kände mig inte jättelockad att åka iväg på det eftersom att jag och brudarna drar till pradisön Hainan om exakt en vecka nu! Har även fått reda på att Celinas storasyrra samt hennes syrra kommer dit samtidigt som vi är där så vi blir ett heög gäng, det kommer bli så grymt med semester. Ikväll bjuder Alan på mat så just nu väntar vi på att få äta middag, fooooddd....

Hårfix


För ett tag sedan så köpte Ellis mamma med en förpackning hårslingsningsmedel till mig från Sverige, verkligen hur snällt som helst! Så nu åkte den i med hjälp av Celina, väntar på resultatet... Förhoppningsvis blir det ingen större skillnad förutom utväxten.

Japanese Vogue June 2011

Sommarnumren bara ramlar in, här är japanska Vogue.

Anja Rubik for Japanese Vogue, June 2011
 Photographer: Josh Olins

Dazed & Confused Korea


Hyoni Kang by Ji Yang Kim, Dazed & Confused Korea May 2011


V Magazine goes Asia

V Magazine goes Asia och vem pryder V Asia om inte alla asiaters favorit: LADY GAGA!! Jo visst, jag har ju berättat innan om att asiater börjat säga "Oh my Lady Gaga!!" Här är framsidan, måste nästan springa och kolla i alla tidningsstånd om jag kan hitta numret sen. Högst tveksamt men man vet ju aldrig... Nedan följer lite av innehållet.









Mean girl Rachel McAdams covers Elle Magazine




Krya-på-dig-present


Brudarna fick med sig den här jätteballongen hem från skolan idag, Lufthansa var och hälsade på. Fick den som krya-på-dig-present hhahahahh!!

Sjukstuga

Hallå från den mörka sidan. Har råkat ut för en dunderförkylning, lever på te och halstabletter (och coca cola som jag inbillar mig hjälper om man är sjuk, vet inte om jag har hört det från mamma eller någon men tror att det hjälper, eller så är det bara placebo men om det får mig ur den här förkyldningen så är det helt ok för mig). Ska fortsätta med pluggandet så jag kan lägga mig och vila sen.


Tillägnat Natalie

Pluggar och lyssnar på musik, skulle vilja tillägna den här låten till en av mina rumskamrater Natalie! Den här är till dig!!

Usher ft. Plies - Hey Daddy by Julie Lϕllet

Woohooo!!!!!

Är superglad!!! Min underbara vän Sofia kommer och hälsar på i början av juni!!! Åhh jag längtar!!! Det kommer bli så sjuukt kul, ska visa henne Shanghai och Nanjing. Säger bara välkommen!!!  

Movie night

Har pluggat heeeela eftermiddagen!! Nuuu blir det filmpaus, Never let me go står på schemat.


Thunder

Luftfuktigheten ute just nu är helt otrolig, det är så sjukt fuktigt och varmt det känns som en djungel på riktigt. Det ska åska senare och hoppas verkligen att det gör det för det skule verkligen behövas lätta upp lite. Ska iväg nu på mitt sista midterm prov i speaking nu. Hörs i eftermiddag, då lovar jag att slänga upp bilderna från Beijing med!


Blogg problem

Blogg.se har krånglat hela dagen, får inte upp några bilder. Ska se om det fungerar om ett tag igen.


Beijing, 6-8 maj 2011

NUUUUUUU äntligen kommer lite bilder från Beijing!!!! Vi hade sjukt tur med vädret, många har fått åka tillbaka till muren bland annat flera gågner pga dåligt väder men vi hade tur på första försöket.


Himmelska fridens torg


Förbjudna staden


Förbjudna staden


Lunch


Himmelska fridens port


Magnum i parken vid Himmelens tempel


Himmelska parken


Fågelboet


Vattenkuben


Celina älskar Beijing!!


Den olympiska parken


Kro's nest


Kro's nest, världens bästa (och kanske största) pizza!!


Alan och Celina


Kinesiska muren


Jag bestiger den kinesiska muren, 7:e maj 2011

Kinesiska muren


Vår guide, lite speciell, han gillar att röka marijuana och lyssna på musik. HAhha!!


@Hard rock café


@Art district, Beijing


@Café, art district


Shopping center, Beijing

Peking anka!


Pekinganka!!


Sista stoppet innan vi hoppade på tåget tillbaka till Nanjing var Starbucks...

Tillbaka från Beijing!!


Hallååå!! Är nu tillbaka från Kinas huvudstad Beijing och befinner mig återigen i Nanjing stad. Vi hade sån sjukt tur med vädret vilket är väldigt olikt oss, på fredagen var det perfekt värme, på lördagen var det dags för den kinesiska muren och det skulle det egentligen regna men istället var det strålande sol och skön svalkande vind! Helt otroligt! Håller på att lägga in bilderna på datorn nu så kommer självklart att slänga upp fler bilder snart, efter det blir det att plugga värre eftersom jag har midterm i speaking imorgon...

BEIJING NÄSTA!!


Nu drar vi iväg till huvudstaden, blir borta i fyra dagar. Uppdaterar så fort jag är tillbaka på måndag med massor av bilder!! The Great Wall here we come!!

Kennedy


Katie Holmes som Jackie Kennedy

Sitter och avnjuter ett avsnitt av The Kennedys innan vi åker iväg till tågstationen. Sjukt bra serie!


Flowerbomb


Hela rummet luktar helt underbart av blommor från trädet som blommar för fullt precis utanför fönstret! Helt underbart!

Prov nummer ett avklarat

Då var det första av två prov avklarat. Gjorde så gott jag kunde fastän det var hur svårt som helst. Vi har över 500 glosor i vår textbok, av de hade vår lärare valt ut 20 som vi skulle skriva som tecken. Hur ska man kunna veta och komma ihåg just de 20 orden? Omöjligt. Nu ska här packas!! Beijing!!

Sommarshorts


Topshop har fått in så sjukt snygga shorts iår, skulle gärna dra på mig något av dessa par just nu. Så fort jag är tillbaka på svensk mark blir det garanterat ett stop på Englands stolthet, de rosa är ett par absoluta favoriter som kommer passa superbra i min garderob!

Morning Sunshine

Klockan är halv nio på morgonen och jag hör fåglarna kvittra genom fönstret och det känns superbra, prov om några timmar och sen hem och börja förbereda för Beijing. Känns som att det kommer kunna bli en helt ok dag. Uppdaterar senare, nu ska jag vakna.
XXO


Lalalalalala


Uppdatering. Känns som att det får gå som det går på provet imorgon. Kan inte göra mer än mitt bästa och jag har förbättrats mycket sen jag först kom till Kina så ska leva på det. Nu taggar jag inför Beijing för imorgon bär det äntligen av!!!!! Watch out Beijing.... cuz the Swedes are soon in town...

Too much, or the perfect touch?



New York Times listar den traditionella jude-hatten som "the new it-thing" 2011. Tycker att den är ganska snygg faktiskt, dock måste man kunna bära upp den annars kan det lätt bli för mycket...

Afternoon tea

.... except it's coffee instead. Fungerar precis lika bra. Behöver verkligen en förändring nu, känner att jag vill bli av med proven och bara åka på semester! Snart så, imorgon Beijing och senare denna månad underbara Hainan. En av mina lärare har berättat att Sanya, en stad på södra delen av Hainan som vi ska till, är underbart vackert så ser verkligen fram emot att komma dit. Nej nu blir det sista pluggrycket innan jag laddar upp med lite tv-tittande, ska börja se The Kennedys, serien som SVT har sänt som ju jag missat eftersom jag befinner mig på andra sidan jorden utan TV. Men jag försöker ändå hänga med så gott jag kan!

LOVEANGELMUSICBABY


Rebecca & Fiona

Citatboken

Celina Borg diskuterar killar:

"Vad har killar för problem egentligen! Säger man nej så menar man nej! Nej betyder inte ja, nej betyder inte kanske, det betyder inte fråga snällt. Nej betyder NEJ!"


Ledsen... men det finns en värld utanför USA!

Amerikanare kan verkligen vara helt otroliga. Det är jätteviktigt att alla vet alla regeringsmän i den amerikanska regeringen, kan rabbla presidenter, vad som händer i finansbranchen osv. Men vem som styr i Storbrittannien, vad som egentligen händer i Libyen eller vilket land som är kända för sina klockor är mindre viktigt. Jag är ledsen alla amerikanare, men det finns faktiskt en värld utanför USAs gränser, en värld som ni kanske borde lägga ner lite mer tid på att förstå. Jag blev nästan mörkrädd idag, på lektionen diskuterade vi Kina samt olika resmål och kom in på vilket som var världens högsta berg. De flesta visste att det var Mount Everest och när vi började diskutera var det låg så var det en amerikan i min klass som öppnade munnen:
"But Mount Everest, that't in America right!" Jag tappade hakan och sen började jag skratta och var tvungen att slänga in en kommentar i stil med: "ni amerikanare tror jämt att allt handlar om USA." Min lärare skrattade och tyckte att det var bra sagt. Jag blir så trött, snälla land vakna, ni är inte solen som allt kretsar runt.

Celina och Natalies lärare kommenterade också USA idag, hon tyckte att USA allt för ofta lägger näsan i blöt vad det gäller saker de egentligen inte har med att göra. Allt kretsar inte kring USA. De kanske skulle börja lägga ner lite mer tid på övriga världen och vad som händer där. Jag tror att andledningen till att så många svenskar är så allmänbildade är för att vi har insett att vi är ett litet land och att vi måste lära oss att förstå den övriga världen om vi vill komma någonstans överhubudtaget. Och kolla hur långt vi har kommit med. Ju mer tid man spenderar utanför Sveriges gränser desto mer stolt blir man över att vara svensk. Nästintill alla känner till Sverige mer eller mindre, och det genom saker vi kan vara stolta över. Vi har aldrig varit i bråk med något annat land den senaste tiden, vi är världens mest demokratiska land, vi har hur många entreprenörer som helst och skolan gör att barn och ungdomar växer upp till kanske världens mest allmänbildade folk.  

Mount Everest ligger väl i USA.
H&M är ju amerikanskt.
Einstein var ju amerikan.
Skype är ju en amerikansk uppfinning.
NEJ, NEJ, NEJ och återigen NEJ!


Extraterrestrial


Harper's Bazaar

Morgonstund

Vaknade tidigt och kände att jag lika gärna kunde gå upp, den här veckan blir en kortvecka i skolan eftersom vi dels var lediga igår men sen har min klass inga lektioner på fredag, vilket är turligt för mig eftersom vi ändå åker till Beijing på torsdag kväll. Dock har vi ju prov på torsdag så den här veckan kommer nog att kännas ändå kan jag tänka mig, härlig tisdagsmorgon är det ändå, även om vädret är ganska molnligt idag. Får hoppas på bättre väder i norr på fredag då kinesiska muren väntar för oss!


The Bund, Shanghai


Skyways

LUNCHADE på Skyways med Celina idag, lunchsmörgås med kaffe på uteserveringen, det är så det ska vara en ledig dag. Är nu tillbaka hemma vid böckerna, bara att fortsätta då. Längtar så sjukt mycket till Beijing och till att få resa överhuvudtaget! Thuuurssdayyyyy...

2011-05-02


Bild: Parisian Chic

VAKEN EFTER en lugn finalborgskväll tillsammans med vänner, provet jag har på torsdag känns väldigt tungt att bära på så vill mest bara ha det klart. Sen att vi åker till Beijing samma kväll gör ju saken ännu bättre, let's get this done! Fram med böckerna...

Summer night

Ska ta en powerwalk tillsammans med tjejerna till H&M för att kolla in det nya utbudet, efter det blir det att äta lite middag och ta det lugnt. Måste njuta lite av att vara lediga en dag till. Klockan är snart 18, solen skiner och det är 28 grader ute. Känns ganska bra. Now out, ciao.

Första maj

Har börjat tagga för Beijing nu mer och mer, ska bli så otroligt kul att äntligen åka dit har längtat så länge. Celina har suttit och klurat ihop ett litet schema så vi hinner med allt, den preliminära planen lyder som följande:

Fredag: Anländer på morgonen, frukost i närheten och efter det utflykt mot den Kinesiska muren. Lunch vid muren, framåt kvällen besöker vi OS-anläggningarna Fågelboet och Vattenkuben. Middag och eventuellt kolla in någon bar.

Lördag: Tidig morgon, frukost och sen beger vi oss mot Himmelska fridens torg samt den Förbjudna staden. Området är större än man tror så det tar nog sin tid att ta sig runt där, senare blir det middag och sedan ska vi se om ryktena stämmer. Har nämligen hört att Beijings nattliv ska vara helt galet så upp till bevis säger vi bara!

Söndag: Söndagen blir till att kolla in staden, kanske shoppa lite souvenirer eller liknande och bara ta det lungt. Lunch och senare middag, sen blir det nattåg tillbaka mot Nanjing dit vi anländer tidigt måndag morgon.

Fullspäckad helg nästa helg!! Kommer bli jobbigt, men ooooj så roligt.


Could you be the devil? Could you be an angel?


Det var verkligen välbehövligt med ett litet minilov, var ju lediga i fredags och är lediga imorgon måndag med. Det är någon kinesisk högtid som ingen riktigt vet vad den innebär mer än att vi blir lediga. Börjar faktiskt sakna en del saker med Sverige, maten (såklart, man blir ganska trött på bara ris och nudlar efter ett tag...), att faktiskt kunna tvätta kläderna utan att de blir mer smutsiga än de var innan, att bara kunna gå ut och sola utan att en hel folkmassa måste samlas kring en och fota och ställa frågor, lämna oss i fred är det verkligen för mycket begärt!!!!

RSS 2.0