Countdown status: 5 days

Kom fram som planerat igår, gick till Cantina Agave som serverar stans bästa margatitas i alla möjliga smaker. Efter det tog vi en promenad genom franska och visst, det bor ungefär 20 miljoner människor i Shanghai, ändå så springer man på folk man känner på gathörn här och var. Märkligt. Idag började vi med megasallader till lunch på Element Fresh, efter det shoppade vi lite nödvändigheter och nu sitter vi här på hostelet och surfar lite på internet med den här utsikten framför oss. Senare ska vi möta upp lite vänner och äta middag och efter det blir det antagligen lite barhäng, we're in Shanghai for god's sakes!!


Framme i en av världens största städer

Då var det dags för sista stoppet innan det är dags för hemfärd, mitt andra hem, Shanghai. Ska njuta så mycket jag bara kan under de här dagarna jag och Celina är här! Ikväll blir det mexikanskt till middag, mmmm... @ Cantina Agave



City life


Inspiration


Den här inspirationen tar jag med mig när jag drar mot Shanghai för nya äventyr... Vi hörs snart!


Bilder: Sthlm streetstyle

Shanghaaaaiiiiii

Det är först när man packar som man inser hur mycket saker man egentligen har.... Herregud, vet inte hur det här ska gå men på något sätt så får det lösas. Just nu har jag ju bara ett "handbagage" på tåget till Shanghai, när jag flyger på söndag så kommer jag ha två så förhoppnings går det lite lättare att packa då. Om exakt 3 timmar kommer Celina och jag sitta på tåget mot Shanghai och inte komma tillbaka till Nanjing något mer. Känns ganska bra måste jag säga. Ikväll när vi kommer fram ska vi äta mexikanskt, så är det planerat iallafall. Åhhh Shanghai!!

Packar


Såhär ser det ut bredvid min säng just nu....

Sista kvällen

Var nyss och åt pekinganka tillsammans med trevligt sällskap och nu har vi Alans kompisar här som ska ta över mycket av våra saker från hemmet. Förstår nog inte riktigt att vi aldrig kommer att komma tillbaka just hit men tycker ändå att det känns väldigt skönt. Det är dags nu. Något som också ska bli skönt att känna att man tjänar lite pengar igen för den här terminen har pengar bara försvunnit hela tiden utan att man regelbundet fått in någonting på kontot. Så det känns braaaaa att ha ett sommarjobb som väntar där hemma!! Är för trött just nu, dags att sova. Sista natten i den här lägenheten...

Last night


Kvällen började med mat, sangria och brinnande b-52...


Festen fortsatte hemma hos oss där det samlades en hel del folk!

 
Efteråt blev det utgång och idag är vi inte alldeles för pigga... dessutom kom det folk hit imorse och skulle kolla på lägnheten eftersom vi snart flyttar ut. Bra att man tar det en söndagsmorgon och ännu bättre att man ringer innan... Hm

Hair


Köpte en sån där typisk kinesisk hår-grej som man sätter upp håret med så det blir en fin knut, Sharon försökte hjälpa mig igår och såhär blev resultatet till slut. Hon gjorde även två cken styflätor i knuten, blev supernöjd!!

Sista lördagen i Nanjing

Har precis pratat med min underbara familj på skype! Längtar hem till allihopa nu. Idag har jag sprungit lite på stan, handlat lite och fixat naglarna på salongen så var det gjort innan jag lämnar landet med. I skrivande stund väntar jag och Celina på att hennes vän Sharon ska komma förbi så ska vi ta oss ut att äta någonstans, senare blir det antagligen drinkar på någon restaurang i närheten. Måste ta vara på sista lördagen i Nanjing, hoppas ni alla har en bra midsommarshelg,
xxo

Midsummer at resident Johanssons


Emelie välkomnade oss i en svensk folkdräkt!! chaabs...


The swedish girls


Midsommarlunch @ Johanssons, representerade länder var Sverige, Mexiko, England, USA, Frankrike och Australien


Kan inte beskriva hur gott det var med svensk mat!!! Janssons var helt gudomligt god!!


Elli kände sig lite dålig men kom på att whiskey hälper mot det mesta...


Tack allihopa och framförallt familjen Johansson för en helt underbar Midsommar!!

We are the world

¨
Idag är det två år sedan, 2009-06-25

Fullt upp

Har ett helt schema över vad som ska hinnas med idag, men kan inte beskriva hur skönt det känns över att "plugga" INTE är en av dem!!!!!! Ska istället hinna med det sista som ska göras samt besökas här i Nanjing och sen kanske hinna förbereda att packa lite granna. Så det är hög tid att sätta igång med dagen!

Dags för Midsommarfirande!

Jag förstår seriöst inte hur Nanjing University kan vara ett av Kinas bästa universitet, provet idag var det mest oproffisionella jag någonsin varit med om. Det är iallafall över nu och dags att åka hem till Elli för midsommarfirande!! Glad Midsommmar allihopa!!

Prov 3

Dåååååå var det äntligen dags, prov 3 av 3 som går av stapeln på självaste midsommarafton. Dags att få det här avklarat så jag kan fira midsommar sen!!

Bild på mig och saknade saknade Bethel från i höstas

Glad Midsommar allesammans!


Vill önska alla en riktigt trevlig Midsommar och hoppas att det firas på alla håll och kanter! Det firas från Kina också det är en sak som är säker, ska hem till Elli och hennes familj senare för att fira swedisshhh styyylllee. Ska bli superkul! Men först har jag ett prov som väntar...

Early night

Det blir en tidig kväll ikväll, imorgon är det sista provet som gäller, ska bli så skööönt när det är över och man kan slappna av lite.


Jag, Sanya, Hainan. Fotograf: Kristin Dedorson

2011

DET HÄR ÄR FREAKKIN' 2011 VART ÄR VÄRLDEN PÅ VÄG EGENTLIGEN!! KAN ALLA BARA TA DET LITE LUGNT OCH LEVA LITE, VI HAR JU HELA LIVET PÅ OSS HERREGUD.

好热!

Vill nästan inte ens börja tala om hur varmt det är här just nu, mellan 35-40 grader och luftfuktigheten är GALEN!! Idag ligger den på runt 86-90% och jag läste att den imorgon kommer att ligga på runt 97-99%. HALLÅ!!!! DET ÄR JU GALET!!!!! Man kan ju knappt andas utomhus, känns som värre än en bastu. AAAAHHHHH!!! Såg dessutom på yr.no att det svenska midsommarvädret ska bli hyfsat bra iår, det känns ju lite typiskt eftersom jag tror att det ska regna här...

Life is good

Ett ganska passande namn på en affär på gatan utanför där vi bor, Life is good. Jag beklagade mig ju så sent som imorse (kinesisk tid) över hur ledsen jag var över att missa midsommar iår. Ser dock ut som att planerna har ändrats! Är superlycklig! Jag återkommer med mer detaljer...

汉口西路,南京

Svea

Det senaste tillskottet i Absolut-familjen heter Svea och har lanserats nu lagom till midsommar. Är ganska ledsen över att jag inte kommer att befinna mig i Sverige över midsommar. Är faktiskt ledsen över att jag inte ens kommer att befinna mig i Shanghai då eftersom SH självklart uppmärksammar den svenska högtiden. Jag har sagt det förr men jag säger det igen, den staden har allt, det är där det händer och ingen annanstans. Jaja inte så mycket att göra, ska pallra mig iväg till skolan nu. Sista provet imorgon, passande.

4 dagar kvar i Nanjing

KÄNNS SOM EN EVIGHET men nu är det bara 4 dagar kvar i Nanjing innan det är dags för sista anhalten av det här äventyret, staden där allt började för lite mer än 5 månader sedan, Shanghai. Innan det har jag helgen kvar här och den ska jag ta vara på, ska hinna med att äta en sista gång på de ställen vi brukar gå till och jag tror faktiskt vi börjar idag med Skyways, och imorgon blir ett avslutande besök på Aqua City shoppingcenter där vi ska äta på en restaurang som Alan kollat upp. Ja, jag tror att det inte kommer bli några problem att fylla de här dagarna som är kvar! Men nedräkningen har garanterat börjat...


Slänger in lite inspiration för idag, 3.1 Phillip Lim '12

Middagsklockan ringer

Ska snart dra iväg och äta middag på Ellen's. Bland de sista gångerna vi kommer hänga där nu så det gäller att passa på, även om jag inte kommer sakna stället allt för mycket. Bjuder på en riktigt snygg bild här nedan på Natalie, Ellinor och mig när vi försöker bära upp de accessoarer vi fick från Bar Rouge's vip-avdelning för ett par veckor sedan... Hahhha vad tycks!!


Överraskning i mailboxen

Fick mail från blogg.se och när jag öppnade mailet så såg det ut såhär:

Hm... bara jag som inte tycker det är en så jättefräsh bild? Drar genast paralleller till kinesiskorna som i princip aldrig rakar sig under armarna, jag kan nog tycka att det kanske vore en bra idé att börja med det... Antilgen det eller så kan man ju faktiskt hålla armarna nere och använda t-shirts istället för tanktops.

Skorna är här!

Idaaaag har vi varit och hämtat skorna och hääär är resultatet!!! Sammanlagt betalade jag 280 kr för det här paret, helt handgjorda med äkta läder. I love them!!!!


bored

Är i skrivande stund så otroligt boooooooredd...... Längtar tills proven är över och jag och Celina drar till Shanghai för att spendera sista veckan i Kina där. SÅKLART!! Var annars. Blir bara mer och mer kär i den staden ju mer tid jag spenderar där, den är helt underbar. Där finns verkligen allt vad det gäller mat, dryck och underhållning och har man inte upplevt Shanghai under nattetid så har man missat något, det är nämligen först då mörkret lagt sig som staden kommer till sin fulla rätt. Känner att det är så mycket mer jag vill hinna se och göra där innan jag åker hem till Sverige, det finns så många ställen och restauranger kvar att upptäcka. Får försöka hinna med så mycket som möjligt nästa vecka helt enkelt, ska leta på mina post-it lappar (en väldigt bra uppfinning det där med post-it btw...).


If she was away

Gillar Rebecca & Fiona, tycker de är två riktigt coola tjejer. Här är deras senaste låt, hörde eller läste någonstans att de ska komma till Örebro i augusti... Hoppas det är sant för i sånt fall så kommer jag garanterat att befinna mig där.

Versace, H&M's nya kärlek

Då var H&M's nya samarbetspartner klar, det blir inget mindre än det italienska lyxmodehuset Versace som får äran att jobba med den svenska jättekedjan. Vad jag har hört så ska kollektionen släppas i november så håll ögonen öppna.... Vi väntar med spänning!


Margareta van den Bosch samarbetar tillsammans med Donatella Versace

ACNE


Acne Paper S/S 11

Mamma Mia!


Shanghai Film Festival, poster Mamma Mia!

A big joke

Lyssningstestet idag måste ha varit ett skämt. Det var så sjukt lätt och min lärare översatte till och med vissa delar... Jag fattade ingenting!!! Midterm-provet för ett par månader sedan var ju hur svårt som helst!!! Förstår ingenting. Jaja, får väl ett bra betyg iallafall. Nu är det bara ett prov kvar och det är på fredag, ska börj ladda upp för det. Plugggggggggggggg

Prov 2

Igår var det strålande sol och supervarmt, idag står regnet som spön i backen igen. Då passar jag på att dra iväg och skriva prov nummer 2 av 3.



xxo

YES!!

Det gick riktigt bra på provet och jag är så glad!!! Det var det provet jag var mest orolig för så nu är det bara att bita ihop inför de två nästkommande. Jag bara skrev och skrev och skrev och efter halva provet så blev jag rädd för att kolla på resten av sidorna för jag ville inte jinxa det... Haha! Det gick bra, min lärare passerade till och med mig under provtiden och sa "väldigt bra". Så känner mig ganska stolt över mig själv faktiskt. Ja! Imorgon är nästa prov, det är lyssningstest så det går egentligen inte att förbereda, kanske kolla igenom lite ord men det är allt. Efter provet idag gick hela klassen och åt lunch tillsammans, skolan bjöd. Det va riktigt trevligt, även om alla är lite speciella i min klass så är de roliga. Nu har jag precis varit och druckit kaffe, ska sätta igång med plugget om ett par minuter. Återigen, sista veckan nu...


Prov 1

Då finns det väl inte så mycket mer att tillägga, jag går väl iväg och skriver prov 1 av 3 idag då. Sista veckan nu!!


Mini-yoghurt


Åt koreanskt till middag tillsammans med Alan och Celina, efteråt sprang vi förbi ett yoghurt-ställe som Alan nyss upptäckt precis utanför Hankouxi Lu där vi bor. Faktiskt riktigt gott och perfekt mängd också. Där kommer vi nog springa förbi några gånger innan skolan, de öppnar 06.00 på morgonen och en yoghurt kostar 3 spän. Perfekt!

Céline resort '12


2 veckor kvar

Nu är det bara två veckor kvar tills flyget lyfter mot Sverige och Arlanda. Det känns hur konstigt som helst när man försöker tänka sig själv i Sverige igen. Har börjat fundera lite vad det gäller packning... Skulle vilja ha två handbagage och enligt Finnairs hemsida så får man ha med sig ett handbagage och en liten handväska. Min fråga är då, hur pass liten är en "liten handväska"?


Trendspaning: tofsar

Undra om Maria Montazamis tjat om tofsar lyckades sätta någon typ av prägel på övriga världen för just nu så är det faktiskt sjukt hett med tofsar, eller tassels som våra engelsktalande vänner kallar de... Celia hakade iallafall på trenden igår när hon investerade i ett par beiga klackar med tofsar, bilder finns i tidigare inlägg. Sjukt snygga är de iallafall!


Bilder från fashionising

Awake

Tycker det är så skönt att vakna tidigt för då känns det som att man kan få ut så mycket av dagen. Vilket är ganska passande idag eftersom jag måste plugga en hel del... Men ska nog ta och vakna först ändå, se om det finns någonting att äta vilket det vanligtvis inte finns. Well ska se efter ändå..


Get some


Gucci ad


Nyshoppat

Natalie köpte ett par kilklackar för 260 spän...


Celina köpte ett par klackar med tofsar för 325...


... och jag köpte en suuuupersnygg Hermès-väska för 180.... Är så nöjd!!

Börjar bara undra hur jag ska få med mig allt hem... Haha!

Mexikanskt till middag

Kom precis tilbaka från Behind the wall där jag, Celina och Natalie åt middag, därefter hann vi med lite shopping på vår favoritbutik som ligger precis ute på vår gata... Säljerskan känner väl igen oss så varje gång får vi 30 % rabatt. Ska visa vad som inhandlades....

Quesadillas och sangria @ Behind the wall

OS utan SVT?

Vad blir OS utan SVT? Det här måste vara ett skämt.

Regnperiod

Tror det är regnperiod här nu... Det är så tråkigt väder att man inte vill göra någonting, det fullkomligt ööser ner utanför fönstret. Aa well, räknar ner dagarna tills alla prov är över, bara sista veckan kvar nu!!

Igår

Kvällen började med middag på Country Road, därefter följde en fest i källaren på universitetet och sen utgång.


Ellinor & Valeria


Birthday-girls


Party

Födelsedagsfirande

Nu tar jag en paus i pluggandet, får fortsätta imorgon för nu ska jag snart iväg på födelsedagsmiddag för Elli som fyller 19 år idag! Grattiiiiissssssss!!!


Elli och jag på en restaurang i kvarteret Tian Zi Fang, Shanghai.

Fei Fei Sun

¨
Shanghai Tang SS10

I got stripes...


... STRIPES AROUND MY SHOULDERS. Stripes are hot right now, speciellt blå/vitt skulle jag vilja säga. Denna bild är hämtad från Jil Sander SS11 och det är till och med att jag har sett kineser gå runt i blå-vitrandigt, det säger en del.

Life in China


SÅ HÄÄÄÄÄÄR GLAD var Celina när hon i Shanghai förra veckan äntligen fick smaka på sitt älskade mineralvatten....

Rag & Bone Resort 2012


Genomskinligt och läder är vad som kan urskiljas ur nästan alla bilder. Jag gillart!

Inspiration


Systrarna Olsen på gala för ett par veckor sedan. Matchande väskor och modemedvetna som vanligt, skulle kunna ta Mary-Kates kavaj rakt av.

Study, study, study...

Har slutat skolan för denna veckan men vad hjälper det när vi har tre prov nästa vecka med start på måndag... Bara att fortsätta plugga. Håller på med grammatik och aahh va krångligt det kan vara ibland!! Visst, kinesiskan har inga riktiga böjningar som de flesta andra språk har vilket är skönt, men det finns ju tusentals tecken som betyder samma nästan samma sak beroende på vilka andra tecken de konbineras med. Herregud. Sen finns det ju inga mellanrum! Hallå?! Vad hände där liksom?!

Jen & her men



Jennifer Aniston covers Marie Claire, July 2011

Torsdagsångest

Är det verkligen bara torsdag idag? Vet inte om det finns någonting som kallas för torsdagsångest men det känns som om det borde vara fredag nu... Slänger in en bild på Agyness Deyn från nya ELLE där hon poserar som James Dean. Det får bli inspirationen för idag. Fotograf är James Franco.

Sweet dreams....

IDAG BLIR en tidig kväll för jag håller redan på att somna, så gonatt alla från andra sidan jorden.

Suit up and high heels on!

En del frågar lite om partylivet i Kina och framförallt i Shanghai där det faktiskt är dresscode som gäller oavsett hur det fungerar i lilla Sverige. Man behöver inte ha kläder för en miljon, så länge du är snygg för en miljon. Är du inte stylad så kommer du inte in, så enkelt är det. Kommer man i 15-centimeters klackar i Sverige så känner man sig ibland lite overdressed, i Shanghai är det precis tvärtom. Kommer man i flats så känner man genast att man inte passar in, där är det high heels som gäller! So suiiiiiiiit up!!

Surf's up!


Jag som surfar i Sanya, Hainan. Fotograf: Lina

Celina shoppar


Celina shoppade ett par nya sandaler på väg hem från middagen nyss. Superfina för bara 60 spän, som hittat! 

Ge mig kranvatten!!


Huuuuuur svårt ska det vara?! Saknar att kunna dricka SUPERKALLT kranvatten så jäkla mycket..... Snart Sverige, snart!

KL


Foto: Karl Lagerfeld

Karl Lagerfelds samarbete med svenska Orrefors syns på bilden ovan, gillar den raka designen jättemycket. Gissar dock att priserna kanske inte är jättebilliga...

Resort 2012

Tittade igenom Acne's resort collection 2012 och fastnade framförallt för den här looken. Älskar kragen!


2011-06-15

07.18 och det är återigen en mulen dag, själv tycker jag att det är ganska skönt för annars orkar man sig knappt igenom dagarna här. Hörs senare, now schoooool...

Nytt armband från Shanghai


Views of Shanghai









Sommar i Sverige

Är det någonting jag saknar så är det sommar i Sverige! Det finns inget bättre. Sol, grillat, lukten av nyklippt gräs, regn som faktiskt svalkar, bad, häng med vänner i parken, ljumma kvällar på någon uteservering, jag saknar till och med grannens gräsklippare klockan 7 på morgonen (det kan jag få ångra att jag sa så fort jag kommer hem men...). Jag saknar det! Ska bara se till att njuta av den sista tiden här i Kina och ta vara på varenda minut jag har kvar. Sista riktiga veckan i skolan nu för nästa vecka är det finals som gäller, alla har pluggfeber så det ska bli så skönt när allt är över. Dags att dyka ner i plugget igen...

Betty vid Norasjön sommaren 2010

Sommar i P1

Ni i Sverige har säkert redan stenkoll men jag som befinner mig ganska långt bort har inte lika stor koll på nyheterna längre, läste nyss att listan med sommarpratare är ute. Jag ska som vanligt se till att lyssna, det är otroligt lärorikt, här är några av namnen:

Mark Levengood
Torgny Lindgren
Jason ”Timbuktu” Diakité
Thomas Johansson
Henke Larsson
Ulf Brunnberg
Monika Nyström
Helena Bergström
Patrik Sjöberg
Petra Marklund
Daniel Adams-Ray
Johan Wester


Shanghai shopping


Lite väsk-shopping i Shanghai, Murberry och Longchamp. Sammanlagt betalade jag 270 kr för båda.

The Fanning-family tree

I nya Marie Claire ser vi Elle Fanning, Dakota Fannings 13-åriga lillasyster som också hon är på väg att ta över världen. Längst ner ser ni Marie Claire från augusti förra året där stora syster Dakota pryder omslaget... Kunde inte låta bli!



Emma, Emma, Emma..

Lagom till att den nya Harry Potter-filmen snart kommer ut på bio så syns Emma Watson på omslaget av american Vogue. Hon är ju bara föööör coooool och dessutom dundersnygg!!!




Vogue US, Mario Testino

Here's a girl who run the world


Beyonce by Sharif Hamza for Dazed & Confused July 2011

Rainy day

Det ser inte allför rolig ut utanför fönstret idag, känner att jag helst stannar inne idag faktiskt. Efter skolan så drog jag, Celina och Sharon iväg till en skomakare och nu har vi beställt skor! Man får ta med sig en bild och sedan mäter de ens fötter och gör ett par custom made leather shoes. Mina kostar sammanlang 280 kr. Ganska överkomligt pris... Jag beställde ett par loafers så hoppas de blir bra! Celina beställde ett par svarta pumps som funkar till allt, ska tillbaka om en vecka och hämta båda paren.

 
Det var den här bilden jag lämnade in så hoppas på ett bra resultat... Bild på Elin Kling.

上海

HELT OTROLIG var Sofias sista helg i Shanghai. I fredags åt vi middag på Mr and Mrs Bund, en känd om relativt dyr restaurang mitt vid The Bund. Visst va maten god, men inte så god att man vill betala 225 för vanligt vatten haha... Efter det tog vi en sväng till en klubb som heter M2, helt ok klubb där man får drink-biljetter att beställa drinkar för, vi drog iallafall vidare till Bar Rouge där det va Hawaii-tema. Alla som gick in vip (vi bland annat, såklart) fick solglasögon och spdana där färgglada Hawaii-kransar. Vi festade ett tag men kvällen slutade ändå runt 3 då vi vandrade tillbaka för att sova. Lördagen lyckades överträffa fredagen med hästlängder... Efter lunch på stans godaste salladsställe Element Fresh så vlev det shopping innan vi framåt kvällen styrde mot Tian Zi Fang, ett grymt mysigt område med små butiker och restauranger, italienskt stod på middagsmenyn. Det jag gillar så med Shanghai är att man kan välja från kväll till kväll vilket land eller vilken världsdel man vill åka till. Helt underbart. Efter middagen mötte vi upp Elli och hennes mexikanska vän med sällskap, de tog några driknar på Mr and Mrs Bund där man egentligen var tvungen att betala för att komma in eftersom det var någon privat fest av något slag, men självklart lyckades vi ändå. Det gäller att ha kontakter. Efter det åkte vi upp en våning till grymma Bar Rouge där det va special night eftersom A-trak, killen bakom dunderhiten Barbara Streisand skulle stå i DJ-båset... Dörren kostade egentligen 250 men går man in VIP så gör man... Väl där beställdes det in skumpa och grejer och kvällen var den absolut bästa på hur länge som helst!!! Det var sånt jäkla drag och jag befann mig bakom DJ-båset i VIP-sektionen medan A-trak spelade två låtar av Swedish House Mafia och sen kom ju självklart...  BARBARA STREISAND!!! Viiiillkkkkeeetttt draaaaaggggg!!! Ojojojj!! Obeskrivligt.... Sofia och jag sprang upp på ett tomt The Bund klockan 6 på morgonen. Där satt vi. Och kollade på soluppgången. Eller ja... solen hade egentligen redan gått upp. Men vi njöt av ögonblicket!


Sofias resa

Den senaste veckan har varit helt fantastiskt! Är så glad över att Sofia kom hit, just nu sitter hon på planet hem. Hon ringde från flygplatsen imorse efter en taxifärd från helvetet och helt sönderbiten av myggor från natten, haha tyckte så synd om henne! Hoppas det går över snart. Sista hela dagen i Nanjing vandrade vi vid sjön och bara tog det lugnt. Sen väntade äventyr i världens bästa stad...


And we are off...

TO SHANGHAI! Sista helgen med Sofia på plats och den spenderar vi i Shanghai tillsammans med ett helt gäng brudar. Kommer bli helt guld! Dock verkar vi inte ha lika tur med vädret men det ska vi nog kunna ordna ändå om jag känner oss rätt. Hör av mig när jag kommer hem..... ciaaaooo Nanjing!

Numéro China


SENASTE NYTT från Kinafronten, nya numret av Numéro.

Grattis alla 2011-studenter!


VILL PASSA PÅ ATT GRATULERA alla som tar studenten i dagarna, njuuuut! Jag minns förra året som om det var igår, helt underbart och helt obeskrivligt... 2010 är ett år att minnas.

Last day in Nanjing

UPPE MED TUPPEN men både Sofia och Celina ligger och sover här bredvid. Jag tänkte hinna plugga lite på orden vi har diktamen på om lågra timmar... Dom här dagarna när Sofia har varit här har varit helt fantastiska på alla sätt! Vi har gjort så himla mycket och haft så grymt kul, vill försöka sammanfatta lite men hinner inte det just nu. Idag är hennes sista dag i Nanjing för i eftermiddag drar vi återigen till Shanghai för en sista helg med gänget (minus Alan som bangar som vanligt). Ikväll har vi reserverat bord på Mr and Mrs Bund, ÄNTLIGEN! Som vi har längtat efter att äta där, en av Shanghais finaste restauranger med utsikt över hela stan. Sen prioriterar vi såklart in party och shopping i helgen också. Kommer bli grymt, slänger upp ett inlägg innan vi beger oss. Hej så länge

Change of plans

Tidig kväll. God natt.

The full-figured truth


Nya numret av Vogue Italia med modellerna Tara Lynn, Candice Huffine och Robyn Lawley. Fotograf: Steven Meisel. Ska inte behöva kommentera det här omslaget alls. Det som är synd är att det är sådana här omslag som sticker ut. Varför?

Teppanyaki


Dags för teppanyaki till middag!

Solange

LIKA SOM BÄR är precis vad jag tycker att Beyoncé och hennes syrra Solange är, här är Solange i en ny kampanj för Rimmel London.


Photo: Rimmel London

Onsdag

Gick först och lunchade med Sofia och efter det hann vi med ett besök både till tebutiken och bokhandeln, har sedan dess pliggat järnet och varit hur duktig som helst. Tackade till och med nej till shopping (?) för att hinna klart med allt, skickade istället med Sofia med Celina och ett par amerikanskor som var på shoppinghumör. Ska se till att bli klar nu så vi alla kan gå ut och äta middag tillsammans idag, blir antagligen lite teppanyaki och eventuellt lite kareoke till dessert... sounds like a good night.


Bilder från Mexican Night



Som sagt tar det ett tag att lägga upp bilder eftersom internet här inte riktigt fungerar som det ska alla gånger. Här kommer i vilket fall tre av bilderna som jag äntligen lyckats få upp från Mexican Night i måndags, nationaldagen. Man kan säga att vi firade att Sverige är ett så multinationellt land eftersom vi inte riktigt fick tag på nån svensk mat... Just nu är klockan halv åtta på morgonen, Sofia har det ganska bra här hon får sovmorgon medan vi andra måste upp till skolan. Nu ska vi iallafall dra iväg, jag tar min nya väska... mmmm... bild kommer...

WOW!

Som många kanske vet så har jag maratonkollat på Keeping up with the Kardashians sen jag kom till Kina, har även sett alla spinoff-serier. Med i serierna är Kendall Jenner som är halvsyster till Kim, Kourtney, Khloe och Rob. Nu har hon gått från liten söt tjej med tandställning till värsta modellen!! Kolla bara in bilderna nedan, ni som sett serien vet precis vad jag pratar om...




Håll utkik...



The Mexican

Tonight we're going mexican, vi (jag, Sofia, Celina, Natalie och Alan) ska möta upp Paulina och de båda mexikanarna på Behind the Wall om en timme för mat och Sangria. Efter det ska vi nog ta och umgås lite med air force amerikanarna, känner att det kan bli en rolig kväll! Hörs senare, pusss..

City Nanjing

Nu ska jag dra med Sofia ut på stan här i Nanjing och visa henne centrum, vi kan nog hitta lite shopping med om jag känner oss rätt. Tror nog jag inviger nya väskan med!! Ska släna upp lite bilder på vad som inhandlades i Shanghai senare. Men till dess, ciaooooo

Shanghai (Shangjing?) storytelling

.... efter en helt perfekt helg i Shanghai med Sofia.

Torsdag: I väntan på Sofia så äter jag japanskt och går ut och festar lite med några vänner i Shanghai. Det blir en ganska sen kväll så självklart försover jag mig lite...

Fredag: Blir som sagt lite sen så stressar in i en taxi och förklarar att jag är sen och ska hämta upp en kompis på flygplatsen, taxichauffören är hur snäll som helst och efter att ha småpratat med honom hela vägen inser jag att jag faktiskt kan bättre kinesiska än jag själv trott. Såklart är det rusningstrafik men hinner såsmåning om fram till flygplatsen till en väntande Sofia, taxichauffören är supersnäll och erbjuder och skjuts tillbaka till ett bra pris och helgen kan börja. Första dagen tillbringar vi på en fejkmarknad där det blir en hel del köp gjorda, som Sofia beskrev det: "It was the best of times, it was the worst of times (för plånboken....)". Vi drog tillbaka till vårt hostel väldigt nöjda och däckade i 4 timmar innan vi drog till Shanghai Financial center, Shanghais högsta byggnad och världens tredje för ett besök på högsta våningen. Det var helt sjukt högt upp och att se Shanghai från höjden på kvällen är helt fantastiskt. Efter det blev det en sen middag i området kring Xin tian di samt ett besök på älskade Starbucks.

Shanghai från ovan

Lördag:
Regn, regn, regn… Men när jag tänker tillbaka så märkte inte någon av oss att det faktiskt regnade. Vi  tog en kort promenad till kända turistområdet kring Yuyuan garden vilket är lite som ”chinatown” mitt i Kina. Vi såg tehuset och shoppade souvenirer och liknande i alla de hundratals små butiker och gatustånd runt om, när vi kände oss nöjda gick vi hem, fixade till oss och tog en tidig middag på Lost Heaven som Elli hade tipsat om. Helt sjukt god kinamat!! Kan verkligen rekommenderas!! Vi tog nått glas vin och någon drink innan vi drog vidare och tog ytterligare ett par drinkar på en annan restaurang. Vi insåg även under kvällen att det var exakt ett år sedan vi tog studenten… exakt ett år senare satt vi mitt i Shanghai (en av världens största städer) och bara njöt av livet. Sometimes life’s good. Under kvällens gång besökte vi även två av Shanghais hetaste klubbar, först Bar Rouge och efter det M1nt. Fick för övrigt reda på att det är en svensk kille som är resident DJ på Bar Rouge, jag gillar den klubben. Sofia tvivlar inte längre på mig när jag tidigare sagt att de som inte varit i Shanghai och festat vet inte hur man festar. Det är verkligen sant. Det är i Shanghai det händer jag säger bara det. Lite roligt är också hur vi svenskar som bara är 9 miljoner invånare lyckats etablera oss så sjukt bra i världen, på en restaurang mitt i Shanghai hör vi helt plötsligt svenska strömma ut genom högtalarna. 



Yu yuan garden, gamla stan med Starbucks mitt i smeten


Dinner and wine at Lost Heaven

Söndag: Efter en galen lördagskväll kände vi att en söndagsbrunch skulle sitta fint dagen därpå. Brunch är sjukt populärt i Shanghai och alla äter det på helgerna. Vi hittade ett ställe som heter Sasha’s som hade helt sjuuuukt god brunch!!! Där fanns verkligen allt!! Sallader, couscous, lax, potatis, lamm, bröd, juice, kaffe, te, frukt och till och med efterätter. Det var riktigt exklusivt och vi kände snabbt att brunch är en ny favorit. Var fortfarande mätt sent på kvällen… Vi strosade runt i franska kvarteren och såklart hann vi med The Bund innan vi framåt eftermiddagen tog ett tåg mot Nanjing. Senare blev det middag på Ellen’s tillsammans med Celina och Natalie. En helt perfekt helg med andra ord. Det bådar gott inför veckan.


Sasha's, bästa brunchstället


Franska kvarteren med de karakteristiska träden längs gatorna


What started out as a simple altercation, turned in to a real sticky situation....


Rihanna i Globen i hööööössttttt...... AHH CAN'T WAIT!!!!

Destination Shanghai


Drar iväg till Shanghai för tidigt imorgon bitti landar Sofia på flygplatsen, ska bli så sjukt kul!!!! We're gonna rock that city!! Hörs igen på söndag....... ciaaaooo

Favourites. And not favourites.

Eftermiddagslektionen blev inställd idag vilket passar mig utmärkt eftersom jag hellre fixar inför Shanghai-resan än stressar med det nån timme innan jag åker. Igår drog vi alla ut och åt och umgicks med air force-amerikanarna som är här nu i ett par veckor, ganska roliga typer allihopa faktiskt även om jag drog hem tidigare än de andra då jag kände att jag ville redigera klart texten för idag så man slipper skämmas för att man inte gjort läxan. Uppgiften var att skriva om ens eget favorit resmål i Kina, ett ställe man har varit på och jag har gillat överallt jag har varit Beijing, Sanya, Xian osv. Men som ni alla vet eller kanske iallafall borde veta så finns det en stad jag alltid kommer tillbaka till... Just precis, Shanghai. Underbara, härliga Shanghai som jag till och med ska till senare ikväll. Hoppas det går bra på uppläsningen idag, wish me luck!!
xoxo

Foodlicious

Hungrig. Vad gör man? Drar iväg och äter såklart. Ska dra med brudarna ut nu, Alan har dissat oss ikväll (som vanligt?).

Underbar bild på Paulina från Hainan förra vecka. Parteeeyyyy!!

Förbereder Sverige-besök

Idag kunde jag äntligen fixa tågbiljetter efter många om och men, drar till Shanghai imorgon för tidigt fredag morgon anländer bästaste Sofia till Shanghais flygplats! Ringde och skulle dubbelkolla så bokningen av boendet stämde för jag fick ett mail där datumen var fel, ringde och skulle rätta till det men i deras dator stämde det visst ändå. Jaja, Kina, varför blir man inte förvånad. Vi kommer bo på en minuts gångavstånd från härliga The Bund som har utsikt över hela den nya delen av Shanghai! Underbart!! Nu ska jag sätta igång med läxorna så iallafall dem blir gjorde idag. Hör av mig senare, xoxo.


22 maj 2010, Rudbecksskolans bal, jag och bästa brudarna.


RSS 2.0