Älskar Kina, här har McD hemkörning at any hour


McDonalds home delivery, guld!

The water under the Golden Gate is freezing cold




Bilder från igår då vi gick och åt koreansk mat på ett ställe i närheten. Föresten så har alla börjat smälla smällare nu, varje dag hör man en massa olika smällare. Det märks verkligen att det kinesiska nyåret närmar sig. Bara två dagar kvar nu.

Dagen efter

Har segat hela dagen, jag och Celina somnade till och när vi vaknade var det mörkt.. oops... Nu sitter vi alla fyra och kollar på The Social Network och gör ingenting. Gårdagen på Mazzo var helt sjuuuk, här är lite bilder.


Söndag = Party? Ja vi är i Kina herregud



Va ute och åt koreansk mat förut, det var gott faktiskt lite starkt men det får man vänja sig vid här. Drog förbi och köpte någon konstig sprit som jag tror kostade 16 kronor flaskan för 360 ml, smakar ungefär som blaskig vodka. Planen är utgång på vårt favoritställe Mazzo! Yeeeessss, det ser bra ut inför kvällen. Ciao!



Vi lekte lite med webkameran på Alans dator. HAHA

Korean food on the menu tonight

Råkade sova lite länge idag, tror jag fortfarande har lite jet-lag i vilket fall som helst skyller jag på det. Just nu är det den 30 januari och klockan är ungefär 17.20. Tror det lutar åt att gå ut och äta koreansk mat ikväll på en resturang som tydligen ska vara superbra. Jag har ju sagt tidigare att maten här är extremt billig, igår kväll köpte vi take-away till kvällsmat på en gata som av utlänska studenter kallas "cheap-street", där kostar allt runt 10 kuai (ca 10 kr) eller mindre. Jag och Alan åt friterade nudlar med beef-smak, inte dem där smala nudlarna utan de tjockare som man skär till med en typ av skalare ser det ut som. Några kanske sett Kinas mat, där får Fredrik Önnevall själv prova på att skära till dem... Ska se om Celina vill dra iväg till en manikyr-salong någon dag snart med, mina naglar har haft sina bättre dagar kan jag ju säga. Hoppas alla har det bra och sen vill jag passa på att tacka för alla lyckönskningar som jag fått, så tack!

JAAAAAA!!!

Har precis upptäckt att man kan kolla på Svt play och På spåret även här i Kina!!! JAAAA!!! Natten är räddad!!

Rockar till Lady Gaga



Sitter faktiskt och lyssnar på Lady Gaga for the moment. Det är (såklart) Alan som satt på lite Gaga mussiiccaaaa. Awesome. Fick med mig en Aftonbladet från Arlanda med som jag inte hunnit läst. Det ska jag nog göra nu.

Äntligen framme i Nanjing!!



Celina vid ankomsten i Shanghai

Anlände till Shanghai tidigt fredag morgon Shanghai-tid och fick vänta en stund på Celina vid flygplatsen. När vi sedan skulle boka tågbiljetter till Nanjing så var varenda tåg fullbokat. Helt otroligt men samtidigt förståeligt eftersom det kinesiska nyåret närmar sig och alla ska hem till sina familjer, och då är det inte några miljoner vi pratar om utan cirka 1,5 miljarder kineser som ska hem. I Sverige är vi 9 miljoner (läs miljoner) och trafiken blir kaotisk, i Kina så går alla tåg enligt punkt och pricka. Det är underligt. I alla fall, det enda tåget som fanns var ett nästa morgon klockan 04.48... ja det var inte så mycket annat att göra än att boka det och ta in på ett hostel. Kan meddela att när vi sedan anlände till Shangais södra tågstation 03.53 nästa morgon så finns det inga stället att köpa mat på. Jag bara konstaterar det utifall att någon av er någon gång kommer finna er i samma sits. Men till slut kom vi iallafall fram och nu är internet fixat med, dock är det ganska kallt inomhus. Ungefär 10 grader för att vara mer exakt. Så det är bara att klä på sig allt man har, vira in sig i filtar och använda innetofflor som jag införskaffade mig idag. Var äve på Ikea med Alan för att köpa lite lakan och handdukar till mig, undra om Ikea här i Kina har sett eller hört något från Uppdrag gransknings program om just Ikea och Ingvar Kamprad i måndags. Jag tvivlar lite på det. Jajaaa har precis kollat klart The Shining, klockan är 23.00 här och jag är ganska trött, ska kanske sova snart. Får se var vi hittar på imorgon, vi är ju LEDIGA om någon missat det. Vi har semester. Som man ibland kan kalla det.

Bye Sweden, Hello China


Soon I'll be out of this country

Snart åker jag. Imorgon bitti bär det av. Ska möta upp Celina när jag kommer fram till Shanghai flygplats och sedan ska vi möta upp Natalie och en kompis till dem för att äta lite lunch innan vi fortsätter mot Nanjing. Är så sjukt taggad! Ska uppdatera så fort jag kan såklart. Slänger säkert upp ett inlägg innan jag åker från Örebro imorgon...


16 timmar kvar!!

Nu är det bara 16 timmar kvar.. China here I come!

Trendspaning: Fall 2011

Mens trend - Capes: En riktig hösttrend, framförallt på herrsidan, är en riktigt stor cape att värma sig i då höstmörkret faller. Kolla in dessa bara...


Alexander McQueen Alla skinnjackor och jackor i övrigt med kragar i fårull och liknande ser ut att funka alldeles strålande även nästa höst.


Thom Browne Det rutiga fortsätter. Likaså de runda glasögonen - till min stora lycka!


Walter van Beirendonck Guuuuuuuuddddd... Den allra mest färgstarka och speciella skulle jag vilja säga, den som vågar sig på denna i höst är en riktig våghals när det kommer till mode.


Ni missar väl inte Petter ikväll?


Det är onsdag. Det är Ritz. Det är Petter. Lönen har just kommit. Det kan väl inte bli annat än fullt ös!

Asian look


Time for breakfast

Har tidigare räknat ner i månader och sedan dagar, nu räknar jag istället ner i endast timmar! Nu är det bara 20 timmar kvar tills jag lämnar Örebro för att bege mig mot Stockholm Arlanda. Har FORTFARANDE inte förstått att jag faktiskt inte kommer komma hem efter en eller två veckor. Försöker mata in det i huvudet på mig själv men det funkar ju inte! AAAHHHHH!!! Packar ännu lite mer idag och även fast hälften nu ligger i resväskan så känns det som om det är dubblet så mycket kaos med saker runt om, måste få ordning på det. Men först frukost, vad äter man till frukost såhär näst sista frukosten innan man får äta frukost på dumplings, nudlar, te och annat... Ojoj. Juice?

Do you have to play games to make a relationship work?


Det här är min favoritversion av Carrie Bradshaw, krulligt hår överallt, skrivande vid datorn och med en cigarett i munnen. Det är så Carrie, iallafall för mig. Ska kolla ett par avsnitt tänkte jag, åhh kommer sakna min Sex and the City-shoebox när jag åker...

Reafynd på Monki


Fyndade lite på Monki idag, inhandlade en skjorta för 60 kr samt ett par "ridbyxor" också för 60 kr. De åkte direkt ner i resväskan. Fikade lite på semlor idag med, mormor kom förbi för att säga hejdå innan jag åker. Det är ju faktiskt bara imorgon kvar, sen bär det av mot Arlanda, sen Helsingfors för att där åka vidare mot Shanghai och sen slutligen Nanjing. Åh herregud! Här nedan ser ni hur det ser ut just nu med min packning, håller på för fullt...

Tuesday and 2 days to go.. time for friends



Drar upp på stan för att möta dessa underbara vänner. Båda bilderna är från i somras, längtar så sjukt mycket efter sommaren och det blir ju inte direkt bättre av att kolla på sommarbilder. Skönt att veta att när jag kommer tillbaka, är det högsommar här... Ciao


Eat, pray, love


Helt underbar bild för övrigt.

Kom precis in från en kvällspromenad med mamma, det va skönt att komma ut och andas lite frisk luft faktiskt efter allt packande idag. Ska lägga mig i soffan med en kopp te och ta en tidig kväll, sätter på en film med. Eat, love, pray. Julia Roberts, min barndomsfavoritskådis haha då jag som liten älskade filmer som Pretty Woman och Runaway Bride, I know I know men vem kan egentligen klandra mig. Sofia har dessutom rekommenderat den nya filmen med henne, den spelas delvis in på Bali precis på de ställena Sofia nyss kom hem från så det ska bli kul att se. Känner att jag vill vara utvilad imorgon, ska träffa lite vänner då för sista gången skulle jag tro på typ 6 månader.. Tråkigt men samtidigt ska det bli kul att komma ifrån Örebro ett tag. Så jag säger trevlig måndagskväll :)


RIHANNA LOUD TOUR 2011, HERE WE COOOOOME

AAAHHHHHH nämnde ju för några dagar sedan att jag höll på med hemliga planer tillsammans Tina Larsson och Caroline Andersson.... Well... NU ÄR DET KLART!!! BILJETTERNA ÄR BOKADE OCH KLARA!! RIHANNA 2 NOV 2011 LOUUUUUUD TOUUUUUR 2011, globen sthlm!!! Helt sjukt det kommer bli LEGEN..... wait for it... DAAARY! Längtar!!!

Packar

Hej och god dag allesammans, håller på och packar för fullt. Har flyttat in alla grejer till ett separat rum för att det inte ska bli så stökigt i mitt eget rum, och för att kanske få lite mer ordning på packningen. Det går sådär, blev så grymt otaggad ett tag så satte på The Supremes och det fungerade faktiskt, nu är jag igång igen i full fart! Ska sätta på lite nudlar till lunch, det vankas snabblunch som ni hör. Ne får inte bli fast här, puss på er.

Jean Paul Gaultier blir jagad av ninjor...


Det är i Paris det händer...

P3 Guld 2011

Årets artist: Robyn
Årets låt: Robyn - "Dancing on my own"
Årets grupp: Johnossi
Årets nykomling: Tove Styrke
Årets dans: Skudge
Årets hiphop/soul: Carlito
Årets pop: This is head
Årets rock/metal: Khoma
Guldmicken: Robyn


Daniel Adams-Ray


Jasmine Kara


Johnossi


Rebecca & Fiona


Robyn


Robyn igen...


Tove Styrke


Oskar Linnros


Timbuktu ser ut att ha gått upp lite i vikt i glasburen.

Bilder från stureplan.se tagna av Fredrik Nystedt

Tack för presenterna underbara älskade vänner

Vaknar och inser att det är söndag, vilket är konstigt eftersom det känns mer som lördag för mig. Igår drog jag in till stan och va med Sofia och Beck, även Vassili och Imad dök upp under dagen/kvällen vilket var trevligt. Gick även på SYSTEMBOLAGET för första gången! Haha sjukt kul, han behövde inte ens fråga om legitimation eftersom sjag var så dunderstolt som visade upp det på direkten. Haha! Kvällen spenderades devis på Rosalis, Bells och Lilla Örebro som blivit mitt nya favoritställe. Sen fick jag även dessa underbara presenter av mina bästaste vänner!!



Rafael Nadal for Armani Jeans...


Oj herregud! Här har vi honom alltså, tennisstjärnan Nadal. Ja vad säger man.



Megan Fox for Armani

Goood mooorning!

Känner att det är en underbar fredag! Sista dagen på jobbet idag så fixar iordning lite för det. Förstår fortfarande inte att jag åker på torsdag. Aa. Herregud. Ska se om jag kanske kan få tillbaka min dator idag, hoppas verkligen det jag klarar mig fan inte utan den. Vill inte hålla på att låna mina föräldrars laptop hela tiden. Nu ska jag städa puss och hej!

Trendspaning: Menswear collections


Det är synen av detta som ibland får en att vilja kunna välja och vraka bland mäns kläder. Versace, D&G samt Giorgio Armani. Så sjukt snyggt!! Den blåa outfiten tar en ju med häpnad. Skulle tappa andan om jag mötte en man iklädd i det på stan. Åhhhh. Och män som klagar över att dom inte har samma utbud av kläder som tjejer. Det är bullshit. Iallafall att döma av dessa bilder.

Välkommen till vuxenvärlden

Över 900 kr för ett tandläkarbesök. Har två till inplanerade nästa vecka. Välkommen till livet som vuxen, jo man tackar.


All this secrecy...

Smider planer tillsammans med Tina Larsson...

Shoppat

Det blev inte jättemycket shopping men ett par saker fick jag iallafall med mig.


Mönstrade byxor, love them. Skitsnygga om man har dom högt i midjan och med något enkelt linne och kanske kavaj.

 Liknande armband från Indiska för 30 kr. Det tyckte jag var ett mer än överkomligt pris.

Sen lite andra tråkiga gtejer som baslinnen från Gina Tricot som jag vill ha med mig till Kina. Sen lite strumpbyxor från Lindex som jag också tänkte ta med mig till landet i öst. Även en ryggsäck som jag tänkte ha som handbagage. Det närmar sig mina vänner, imorgon är det bara en vecka kvar!

Nelly Trend


Läste på förstasidan på blogg.se idag om att Nelly Trend släpps i februari! Att döma av bilderna ovan så har vi en hel del att se fram emot... Den blommiga är ju helt ljuvlig, tänk att dra på sig den en varm sommarkväll 2011. Låter helt underbart tycker jag. Lite Carrie-stil är det allt.

Trendspaning: Leighton Meester


Här har vi en bild från Golden Globe-galan där man ser handväskan lite bättre. Jag bara dör!! Dessutom är hon tidigt ute och bär en klänning från Burberry Prorsums pre-fall 2011. Riktigt snyggt.

Golden Globes 2011


Vackra Natalie Portman som väntar tillökning 2011.


Urringningen alla talar om! Mad Men-stjärnan January Jones, tycker ändå hon lyckades bra.


Rockigt och glammigt!



Catherine Zeta-Jones gala-snygg som alltid.


Älskar outfiten och är helt förälskad i väskan... Jag skulle kunna skada någon väldigt allvarligt för att kunna lägga vantarna på den...


She's bringing sexy back.. Yeah yeah!


Min absoluta favorit. Angelina Jolie i en underbar grön kreation från Versace. Helt magiskt!




Miranda Kerr and Orlando Blooms little son


Grammisgalan 2011

Haaalllååååå!! Nu är jag tillbaka igen efter en helt underbar födelsedag! Tack alla och i helgen blir det mer firande. Men nu gäller det att ta en titt på vad som hänt sen sist. Det har varit mycket gala kan man säga, tänkte börja med Grammisgalan. Här har vi vinnarna: 

Årets album: Robyn - Body Talk
Årets artist:
Håkan Hellström - 2 steg från paradise
Årets barnalbum:
Orkester pop - Stava med skägg
Årets dansband:
Lasse Stefanz - Texas
Årets folkmusik/visa:
Blandade artister - Sonja Åkesson tolkad av
Årets grupp:
Johnossi - Mavericks
Årets hederspris:
Dag Häggqvist
Årets hårdrock:
Watain - Lawless darkness
International artist breakthrough of the year:
Donkeyboy
Juryns hedersomnämnande:
Beach House
Årets jazz:
Dan Berglunds Tonbruket - Tonbruket
Årets klassiska:
ZilliacusPerssonRaitinen - Wolfgang Amadeus Mozart: Divertimento
Årets kompositör:
Klas Åhlund & Robyn - Body talk
Årets kvinnliga artist:
Robyn - Body talk
Årets låt:
Robyn – Dancing on my own
Årets manliga artist:
Håkan Hellström - 2 steg från paradise
Årets nykomling:
Oskar Linnros - Vilja bli
Årets producent:
Redone - Euphoria (Nicole Scherzinger, Lady Gaga)
Årets specialutgåva:
Peter Lemarc - Starkare än ord, samtliga album 1987-2008
Årets svenska internationella framgång:
Redone - Euphoria (Nicole Scherzinger, Lady Gaga)
Årets textförfattare:
Håkan Hellström - 2 steg från paradise
Årets urban/dance:
Familjen - Mänskligheten
Årets innovatör:
Iamamiwhoami

Och nu till det roliga... Vad hade gästerna på sig...?


Daniel Breitholtz och Erik Grönwall. Daniel måste ha gått ner massor i vikt sen sist jag såg honom på bild, men Erk ser mer ut som en japansk blonderad tonårsidol i den där hårfärgen. Tyvärr.


Den för många återupptäckta Petter tillsammans med DJ Sleepy. Petter som ju kommer till Örebro nästa onsdag för att uppträda, se till att inte missa det. Det blir nog storslaget.


Carola?! Hur gammal är du? Och finns det inte någon typ av dresscode?? Jag orkar inte.


Här har vi Årets artist, Årets manliga artist samt årets textförfattare! En favorit i mina öron, Håkan Hellström! Han blir bara bättre och bättre, en riktig poet. Ser ni föresten hur han står med fötterna? Det verkar som om han har lite svårigheter med att stå stilla haha! Men vad har Anna vid hans sida på sig egentligen, ser bara ut som hon har glömt att byta om från morgonrocken. 


Örebro-tjejen som slagit igenom stort 2010, Jasmine Kara. Hon lyckas sådär tycker jag, ser inte ut som hon är helt bekväm i sin outfit och det smittar av sig. 


Norska Donkeyboy, stiligt killar!


Idol-Minnah. Ja för mig förblir hon just Idol-Minnah. Och neeeejjj, den där randiga H&M-kavajen som i princip alla bloggerskor sprang och köpte i somras var till och med ute då Rihanna hade på sig den i videon till What's my name. Hon skulle ha satsat på temat på skorna även på kavajen, sluta med det randiga!


September har modekoll som vanligt. Här har vi en man kan lita på. 


Två tjejer med koll på modet, Quetzala Blanco och Karin Winther. 


Tove Styrke. Hade det varit någon annan hade jag säkert ryck på ögonbrynen. Men den här tjejer kommer undan med det mesta.


Veronica Maggio tipsar om hur man kan göra då en maska gått på strumpbyxorna. Sprätt upp dom ännu mer! Bra tips faktiskt ska tänka på det nästa gång. 


Galans stora vinnare med fyra grammisar, Robyn. Jag hyser för stor respekt för denna kvinna för att ens kommentera outfiten. Go Robyn!!!

 



A new era has begun



Idag fyller jag 20 år!! Äntligen!! Dagen spenderas tillsammans med mor och mormor. Puss på er alla glada!

20 år idag!


Grattis till mig! Äntligen kan man handla på systembolaget, ja det ska faktiskt bli väldigt skönt!



Bitch I'm up on the guest list with the Swedish House Mafia


Den ultimata partylåten. Har fortfarande inte tröttnat på att festa till denna den är genialisk.

562,5 min!

Så lång tid är det kvar tills jag helt och hållet lämnar tonåren och fyfan va skönt det ska bli. Äntligen säger jag. Sitter här med nyinsatta linser i ögonen och känner mig jävligt vuxen. Om 10 dagar åker jag... YEEESSS!!

Petter till Ritz!

Har just fått reda på att Petter kommer till Ritz den 26:e januari... GRYMT! Dagen innan jag åker. Men vafan!

Jävla helvete!!

Min fucking dator har kracshat!! Tror det är hårdisken har jag nämnt hur mycket jag hatar teknologi?! Jag gör det nu så ni vet iallafall. Det värsta är att jag inte sparat på en extern hårdisk på länge... så ALLA bilderna från i somras, från studenten, balen ALLT är borta... Skulle vilja gråta jag orkar inte. Fyfan. Vi måste sluta va så inihelvetes beroende av teknologi. Önskar just nu att jag inte tillhörde denna generation!!!! HELVETE!!!

Loud

Godmorgon, håller på och fixar lite här hemma. Eftersom jag jobbar när jag fyller 20 på tisdag så kommer min släkt och ska fira mig idag istället. Ska faktiskt bli mysigt tror det blir en bra söndag. Ska försöka hinna med lite kinesiskaplugg också, jag fattar verkligen inte att jag drar snart. Har visumet i handen och allt är klart. Helt freakkkkkin sickkk! Fick föresten ett helt underbart (äkta!) pärlarmband av Sofia som hon hade köpt i Indonesien, blev så jäkla glad det va underbart vackert så det ska jag ha på mig idag tänkte jag. Happy pre-bday to me!

I wanna see what’s hiding in his CK briefs


Första bilderna på de kungliga tvillingarna


Kunglig dansk tillökning! Enliten prins och en liten prinsessa....

Elle Galan 2011

Elle galan gick som många säkert vet av stapeln igår och nu är det dags att hissa och dissa.... Äntligen! Vad hade alla på sig egentligen?!


En av mina stora modeidoler Per Holknekt, grundare av bland annat (!) Odd Molly och Svea.


Del av Sveriges modeelit, systrarna Fahrman. Tycker dock att tjejen i mitten lyckades bäst, Sofis klänning är lite för kort enligt mig, iallafall i januari... Alla har faktiskt inte nyss kommit hem från en lyxsolsemester!


Svenska supermodellen Frida Gustavsson. Tycker det är synd att hon är så smal för annars hade klänningen varit ännu snyggare på henne.


Jackan till vänster är ju helt gudomlig och tillsammans med lilla rosetten vid halsen blir det så jävla snyggt. Synd bara att hon missar skorna helt. Tyvärr.


Elin Kling dök såklart upp i armkrok tillsammans med H&M's chefsdesigner Margareta van der Bosch samtidigt som hon bar sina egendesignade kläder från just H&M... Kanske lite skrytsamt men man kan inte säga annat än att det är för jävla snyggt.


Okey vad hände här egentligen? Gry, ja jag har ens inga kommentarer. Eller jo föresten, en: håll dig i radiohuset. Och Carina Berg! Jag älskar ju Carina men det här var ju inte snyggt någonstans. Klänningen passar henne inte alls hon ser bara ut som ett tält, hon har ju perketa former för vårens minimalism och pojkkavajer så varför kör hon inte på det?! Sen skorna... det finns faktiskt en andledning till att skor med remmar har reats ut de senaste åren... JA ÅREN!


Oskar Linnros. Det är allt jag har att säga...


Skulle vilja skrika att vi kan lämna tighta klänningar där man måste hålla in magen och känna sig allmänt obekvän i bakom oss nu. Det är faktiskt 2011.


Snyggt Petra!! Här har vi nån som har stenkoll på vad som är snyggt och inte! "Tighta klänningen" ovan bör ta sig en titt på Petra Marklund.


Sverige svar på Lady Gaga kanske? Är det gala så är det.


Även Zlatans fru Helena Seger var på plats. Ser inte hela klänningen i och för sig, men det jag ser ser bra ut. Väldigt glammigt, men vad kan man egentligen vänmta sig av en lyxfotbollsfru med ganska mycket pengar över?


Här har vi ett gäng med full koll på vad mode handlar om. Less is more skulle jag vilja säga är led-ord genom vårens mode. Älskar den vita outfiten. Snyggt!


Varför tar man på sig ett nattlinne? Och varför försöker man "matcha" färger hela tiden? Dessutom är det pasteller. Kan det bli mer fel på en modegala år 2011?


Lilla Örebro

Vi hamnade på Lilla Örebro till slut Sofia och jag, gillar det stället starkt och kan verkligen rekommendera det. Hade så jävla trevligt, länge sen jag kom hem efter en sån kanonkväll!! Hon är ju så jävla underbar med hahahhah skrattade ihjäl mig när hon drog historien om hur hon försöker hänga med i modet. Det löd undefär såhär:

Sofia: Sen fick jag en briljant idé! Om jag tar koftan jag har på mig nu under en kavaj så ser det precis ut som på Stella McCartneys visning för vårmodet 2011!! Det blir som en liten krage typ. Blev så jävla glad!! Kände att jag hade sån modekoll!!

Jag: Men varför tog du inte kavajen över då?  

Sofia: TROR DU JAG FICK PÅ MIG JACKJÄVELN DÅ?!??!

Hahhhhhaha underbara Sofia!


Svar på tal

Kommentar:

"Jag vet inte hur du är som person men jag tycker att du är ganska falsk och att du alltid vill vara på "spotlight" oavsett om det är positvt eller negativt. Hur kommer det sig att du lämnar en som kanske inte har varit bra för dig, och går tillbaka till en som har varit otrogen mot dig inte en gång men flera gånger? mitt råd till dig som tjej är att du borde tänka lite extra på vad du gör och att du lämnar tonårs livet bakom dig! lycka till i kina"

Svar:

Jag vill börja med att säga, nej du vet inte hur jag är som person och det jag antar att du syftar på är att jag för ett tag sedan gick ifrån en kille som jag då varit tillsammans med i ungefär ett år. Att bryta ett förhållande är alltid jobbigt oavsett, men jag känner verkligen att jag kan lämna både det och de senaste åren bakom mig vilket är väldigt skönt. Sedan påstår du att jag har gått tillbaka till någon, jag har absolut träffat killar efter uppbrottet med min förra pojkvän, men har aldrig haft några planer på mer än så. 2011 känns verkligen som en nystart för mig, om 3 dagar fyller jag 20 år och om 12 dagar åker jag till Kina och det känns som att det är mer än dags att lämna tonåren bakom mig eftersom det känns sådär att bli benämnd i samma åldersklass som 13-åringar... Sedan håller jag med dig om att man absolut bör tänka på både vad man gör och säger, men det oavsett om man är kille eller tjej. Tack för lyckönskningen!


and I'm out!



Puss, ciao peeps. Sticker upp på stan.

Supersnygga Gwen för L'Oreál



Fredagkvällen spenderas med en av mina bästa



Ska iväg och träffa bästaste, underbaraste, snyggaste Sofia. Här ser hon ut som söta Bambi haha! All kärlek till dig min vän!

Ny header

Som ni ser så har jag nu bytt till en ny header. Den är lite mer Kina-inspirerad vilket känns helt rätt just nu eftersom det nu bara är 2 veckor kvar tills jag åker!

Lisbeth Salander pryder W magazine...


... den amerikanska versionen vill säga. Rooney Mara spelar rollen som Salander i Millenium, Hollywoodstyle. Tror att Rooney kommer att försöka spela Noomi Rapace version av Salander snarare än att försöka hitta sin egen. Det eftersom Noomi ju gjorde det så fantastiskt bra att någon knappast kan nå samma resultat. Vi får se hur filmerna blir, jag väntar iallafall med spänning...

Rumer Willis for Badgley Mischka


Rumer är dotter till Demi Moore och Bruce Willis (för er som inte visste det..).


Dejt med Celina



Ska dra upp på stan lite snabbt för att träffa Celina Borg!!! En av tre personer som jag ska bo med i Kina, hon är hemma nu i januari men vi drar båda två den 27:e igen. Kommer bli så underbart och det ska bli så sjukt kul att träffa henne nu! Om jag har tur kanske jag äntligen kan återfå min halsduk idag med som jag har varit utan alltför länge, Celina har inte tagit den kanske jag ska tillägga haha. Fan imorgon drar Christopher och David till Egypten med, helt jävla sjukt. Hade följt med om jag inte skulle till Kina, men drar å andra sidan hellre till Kina ett halvår så är inte alls deppig haha. Ska kila nu, ciao.


Trendspaning: kombinera färger



Jil Sanders visar vägen för vårens mode, bilden ovan är från vårens visning tidigare i höst. Satsa på minimalism och färg och var inte rädd för att kombinera starka färger med varandra.


Elin Kling för H&M!!!!

Åhhhh jag dööörrrrr!! Elin kling har gjort en hel kollektion för H&M och den är ju bara gorgeous, vad mer kunde man vänta sig föresten. Så H&M, och så Kling. Hela världen skriver om den just nu och speciellt amerikanarna är väldigt avundssjuka eftersom kollektionen endast finns tillgänglig i Sverige (än så länge?!). Kolla in bilderna nedan, jag skulle mer än gärna gå i Elin Klings skor för tillfället.



Måndagen har bara flugit förbi!!

Slutade 16.00, då sprang jag lite ärenden bland annat inhandlade jag en kalender för 2011! Nystart var det här. Sen har jag spenderat hela kvällen tillsammans med underbara Tina Larsson, ett efterlängtat möte och en sjukt bra start på veckan. Nu ska jag iallafall gå och lägga mig orkar inte va så jävla trött imorgon. Puss och gonatt på er alla!

Söndagsmiddag

Nu bär det av till mormor där det vankas söndagsmiddag med släkten för hela slanten. Blir en väldigt mysig söndag så I'm out!

Lista över böcker allmänheten antar att alla har läst

Harper Lee - To kill a mockingbird
Okey lyssna nu. Finns det någon bok i hela världen som man bör läsa så är det denna. Varje skolbarn i hela USA (jag skojjar inte nu, de enda amerikanarna som inte läst boken är de som försökte komma undan med filmen men tro mig det funkar inte) har läst To kill a mockingbird. Och nej, nej, nej, nej läs den inte på svenska, på engelska ska det vara skäms på er om ni vågar annat! "Han är hela kvarterets egen Boo Radley", efter den här boken kommer du förstå väldigt precis vad man menar med det uttrycket.

Joseph Conrad - Mörkrets hjärta (Heart of Darkness)
Väldigt omtalad bok, och ska man nu stämma Tintin (?) så bör man kanske ta sig en titt på denna bok med. Den är faktiskt svår nog på svenska så ger man sig på den engelska så är det imponerande.

Charlotte Brontë - Jane Eyre
Utseendet är obetydligt. Det är vad jag huvudsakligen tog med mig efter att ha läst Jane Eyre. En riktig engensk klassiker.

Emily Brontë - Svindlande höjder
Systrarna Brontë är kända över hela världen och Svindlande höjder också en klassiker ända uti marginalerna. Denna roman rymmer allt mellan kärlek och spöken.

Paulo Coelho - Alkemisten
Följ dina drömmar. En relativt nyutkommen bok i jämförelse till de andra på min lista men nog förtjänar den sin plats alla gånger. Det här kommer den nya Candide om 200 år var så säker.  

Voltaire - Candide
Den bästa av världar. Behöver jag säga mer? Okey jag säger väl Kunigunda då.

Rousseau - Emile
Rousseau och Voltaire är som de olika sidorna av ett janusansikte. Emile rymmer de flesta av Rousseaus egna åsikter om det mesta.

George Orwell - 1984
Skriven 1948, utspelar sig 1984. "Big Brother is watching you", många gör referenser till den här boken utan att ens veta om det. En riktig dystopi om framtiden.

Selma Lagerlöf - Gösta Berlings saga
Såg På spåret i fredags och en av frågorna var "vilket yrke hade Gösta Berling?". Skäms inget av lagen kunde svaret! Selmas storslagna debut bör läsas av alla svenskar.

Göran Tunström - Juloratoriet
Efter Bachs musik med samma namn, just den musiken spelar en väldigt central roll genom hela verket.

Johann Wolfgang von Goethe - Den unge Werthers lidanden, samt Faust
Man bör ha läst någonting av Goethe, Håkan Hellström gör även kopplingar till Den unge Werthers lidanden i en av låtarna på den nya skivan... Vilken får ni själva lyssna er till!

Joseph Heller - Moment 22 (Catch-22)
Handlar om amerikanska flygsoldater under andra världskriget. Moment 22 har blivit ett allmänt vedertaget uttryck som ofta används i modern tid. Läs boken så förstår du precis vad som menas med Moment 22.

Stephen King - The Dark Tower
Läs något av Stephen King! Vad som helst egentligen. Alla känner till hans namn men det är färre som faktiskt läst någonting av honom. Läs något så kan iallafall du säga det. Ett tips är The Dark Tower som kanske också är det mest kända verket och vars tema fortlöper det genom de flesta av hans böcker, antingen i form av platser, människor eller annat.

Shakespeare
VAD SOM HELST!!

August Strindberg - Hemsöborna
Bor man i Sverige är det skamligt att inte ha läst iallafall ett verk av allas vår Strindberg.

Hjalmar Söderberg - Doktor Glas, samt Den allvarsamma leken
Har man rätt att döda en människa för att rädda en annan?


Sedan måste jag be om ursäkt till alla Narnia- och Twilightfan men jag måste faktiskt lista Harry Potter som ett måsteläs. Serien om den unge trollkarlen förtrollade en hel värld och jag är helt säker på att den kommer klassas som en riktig klassiker väldigt snart om den inte redan gör det. J K Rowling skrev ett mästerverk.


Tour de Skiiiiiiiii

KOM IGEN NURÅÅÅÅ!!! Säg inte att ni inte följer touren då blir jag arg. Sista etappen idag och nu jävlar ska det klättras uppför slalombackar!! 12.35 på Svt missa inte det.





Sunday, I would like to have a sundae

Ja tack gärna! Jävla visum-fix alltså jag undrar om dem själva tycker det är KUL att krångla?! Varför håller de annars på liksom!! Ska fixa lite till med det idag, sen ska jag sätta mig och klicka hem några böcker på nätet hade jag tänkt. Himla smidigt det där.

Trendspaning: Armband i massor



Släng på allt du har, ju fler desto bättre!

Hej hopp från bergets topp!!



Kom hem för ett par timmar sedan efter en grymt kul dag i backarna! Var i Romme och åkte lite snowboard, så värd dag perfekt väder runt -8 grader awesome. Ska iväg och träffa ett par vänner nu tänkte jag, vi hörs senare puss alla!

HAHAHHAHA

HAHHAHAH!!! Säga vad man vill om Andreas Weise, men nog jävlar har han tungan rätt i mun! För alla er som inte såg Andreas Weises kommentar efter hans insats i Let's Dance nu ikväll har jag bara ett råd, SE DET!

En lördag i fjällen


Jag och min lillebror Kasper i Trysil för ett par år sedan.

Imorgon drar jag iväg på en dagstur till fjällen, vill hinna åka åtminstone en gång iår innan jag åker till Kina. Ska bli sjukt kul älskar att fara nerför backen och höra snön under en, har bestämt mig för att ta brädan när jag åker imorgon. Ska försöka komma ihåg att knäppa några bilder med under dagen, längtar!

Calypso Mohair Zip Cardigan


Just nu är detta vad jag drömmer om. En mys-tröja med zip-up. Från Courtesy of Calypso. Me love it.

Karl loves Blake



Ryktena stämde, som de ofta brukar göra, Karl Lagerfeld har utsett Blake Lively till Chanels ansikte utåt. Hon blir ny Chanel Purse Ambassador kan man säga. Grattis, grattis! Bara att hålla ögonen öppna.

Ännu en Olsen dyker upp i rampljuset



Tvillingarna Mary-Kate och Ashley Olsen vet alla vilka det är, stjärnor sedan barnsben och har sedan dess byggt upp ett imperium skulle jag vilja säga. Och det var väl egentligen bara en tidsfråga.. för nu stiger ytterligare en Olsen fram i rampljuset, Elizabeth Olsen tvillingarnas 21-åriga lillasyster finns med i nya numret av V och det sägs att hon är en man ska hålla lite extra koll på i Hollywood den närmsta tiden... Tycker hon är lik båda sina systrar och visst är hon otroligt vacker inget snack om den saken.


Elizabeth. Elizabeth. Ashley och Mary-Kate. Tryck på bilderna för att förstora dem.


God kväll



Igår drog vi till Rizt, hälsade lite på hela Idol-gänget som var i stan med Jay i spetsen. Men det va sjukt tråkigt på Ritz så vi drog vidare till Satin där det visade sig att en kompis kille var dj. Musiken var bra för det mesta haha. Skönt att ha varit ledig idag iallafall, försökte mig på att göra kinesiska dumplings förut och bjöd familjen. Chef Ramsey here I come. Ska lägga mig i soffan och se nån film, är för trött för att göra någonting.

Snart kommer detta att vara mitt hem.




I 6 månader ska jag bo och vakna varje morgon i staden ovan. Längtar!!

Countdown status: 22 days




Onsdag

Skönt med en "fredag" fast det är onsdag, det blir det till att fira ikväll då vi antagligen gör ett besök på Ritz. Ska göra ett tappert försök att städa lite först hade jag tänkt. Känner att jag måste börja tänka på att växla pengar med så det inte blir panik i sista stund. Måste försöka göra ett besök på Forex snart, herreguuud det är inte långt kvar nu! CHINA CHINA CHINA! Hoppas ni alla följer med mig dit här på bloggen.


I thought I told you, I'm a lover not a fighter

Words by the one and only Michael Jackson.

Svenska bokhandeln vet inte vad "böcker" är!! Fram med klassikerna!!

Var förbi en ledande svensk bokhandel nyss och skulle inhandla böcker. Riktiga klassiker, sådana som man "bör" ha läst. Den ena var den första i The Dark Tower-serien av Stephen King och den andra Emile av Jean-Jacques Rousseau. Tror ni dom hade någon av böckerna? Nej såklart inte och Emile hade dom inte i något lager överhuvetaget. Tycker det är skandal. Hur ska ungdomar någonsin kunna ta del av kulturarvet? Har man inte haft någon bra svensk- eller engelsklärare så är man körd från början i detta land I can tell you that. Började söka efter lite fler klassiker på de olika bokkedjorna på nätet men även där är utbudet av klassiker vagt. Jag blir lite besviken, tänker sätta mig och skriva ner de böcker man bör ha läst så alla ungdomar där ute kan börja leta med en gång. Hur hur är det att sitta framför tv:n eler på någon middag och någon helt plötsligt slänger ur sig "Den bästa av världar" eller "1984", "Werther-effekten" eller "Kurtz" och man inte har en aning om vad personen i fråga egebntligen menar?! Nej skärpning Sverige!!

Ann-Sofie Back jag dööörr..


Jag känner 90-tals vibbar. Svart, vitt, raka linjer och inget krinskrams. Så elegant. Kan bli årets designer på Elle-galan den 14:e januari.

Årets accessoardesigner på Elle-galan...


Acne, Palmgrens eller Cornelia.


Monday

Hej allihopa! Känner att det är en underbar måndag, håller på för fullt med visumansökan och ska dra iväg och slänga på den nu. Det närmar sig bara mer och mer, kan inte ens förstå det själv. Längtar nog allra mest till att komma bort från Örebro, och kunna vara mer självständig och inte behöva anpassa sig efter andra hela tiden. I can't wait.... Ska plugga lite kinesiska nu, så jag inte är alltför efter sen! Ciao!

Do you think man will ever walk on the sun?



Nyss kommit hem har spenderat delar av dagen i stan, nu slänger man mig i soffan, slår på tv:n och ser att det är Ett päron till farsa på 6an. Guld, en film där man inte behöver tänka utan bara skratta med. Perfekt för en söndagskväll. Hoppas ni har det lite mysigt som jag, det är för kallt att vara ute har till och med på mig mössan inomhus for crying out loud.


Come with me


Hello peeps

Känns som en skön söndag, på riktigt. Söndagsångesten är som bortflugen, kanske för att det är ett nytt år och dags att börja om. Känns jävligt bra måste jag säga! Har nästan precis vaknat till liv och ska väl try n holla at miss T för att kolla läget lite inför idag. Ska försöka sätta mig med böckena med, men det är så otroligt svårt att sätta sig. När man väl kommit igång går det hur ska som helst. Problemet är just att komma igång.

Erik aka Blondin-erra hatar Taxikurir!



Vid ett tilfälle den 31 december 2010 behövde vi en taxi och ringde Taxikurir. Erik ringer och den som svarar blir allmänt irritterad på Erik som kanske tjatar lite mer än han skulle gjort vid ett helt nyktert tillfälle. Taxin anländer inom 5 minuter och alla kliver in. Väl på stan så inser Erik att hans mössa är borta. Och det är inte vilken mössa som helst, utan en helt ny (dyr) Acne-mössa med guld motiv på. Erik grips av panik (!) och springer tillbaka längs hela Drottninggatan för att se ifall han har råkat tappa den längs vägen, han kommer tillbaka en stund senare nu andfådd men fortfarande möss-lös. Han ringer desperat Taxikurir men får endast till svar "vi prioriterar inte det". Erik blir rent av förbannad för han tycker att hans mössa är betydligt viktigare än andra taxi kunder på nyårsafton och att den absolut bör prioriteras omgående. Han erkänner sakta för sig själv att det är ett hopplöst fall och börjar istället inse hur mycket han hatar Taxikurir. Vi som befann oss i Eriks närhet under kvällen och kanske framförallt under natten blev väldigt medvetna om Eriks hat mot taxibolaget. Rest in peace Eriks mössa, and you lucky bastard that found it.


Säg sanningen istället!

Gud va jag är trött på människor!! Varför ska man hålla på och ljuga hela tiden?? Antingen är man ärlig eller så håller man käften jävligt stängd tycker jag. Hatar folk som går och snackar en massa jävla skit och sen ljuger om det också, blir så jävla irriterad. Hur orkar ni hålla på egentligen?

Movie time



Tror inte jag är ensam om att ha lite av en slappardag idag, har sovit en hel del och ätit en massa onyttiga saker och nu tänkte jag dessutom slänga på en film. Får bli The Tourist med Johnny Depp, det spelar ingen roll hur gammal han blir han är fortfarande en fröjd för ögat.

Gott nytt 2011


Nytt år, nya möjligheter

Har haft det bästa nyåret någonsin och känner verkligen på mig att 2011 kommer bli ett så jävla bra år. Har massor av crazy bilder från gårdagen som jag tänkte dela med mig av.

RSS 2.0