Vilja bli


Balmain


Morning

Godmorgon läsare, ska iväg till skolan. Idag ska det bli 22 grader ute och imorgon 24, helt underbart! Solglasögon på.


Back from yoga class

Har nyss varit på yoga på gymmet vid universitetet mittemot. Det finns hur många universitet som helst här så det går inte att hålla reda på alla. Det var skönt faktiskt, lite annorlunda mot hur det är i Sverige men några övningar var likadana. Nu laddar vi om för middag, ska ut och käka på Ellen's tror jag. Klockan är halv 8 på kvällen, solen har gått ner och det är fortfarande jätteskönt ute!! Love it!!

Uppdatering från solen!

Hej hallå! Imorse drog Celina på sig jeansjackan och nu inviger jag ballerinaskorna, underbara vår!! Hade det här varit i Sverige så hade grillsäsongen tokstartat nu a'la Solsidan-Fredde. Ska iväg och sätta oss på något café med uteservering och njuta av vädret. XO


Nobody puts Baby in a corner

 
Nostalgi! Tog en paus i pluggandet och sitter och kollar på Dirty Dancing, så sjukt bra film!!!

Kate Moss on the cover of Japanese Vogue


Pluggmaraton

Känner mig på plugghumör idag (om det nu går att känna så) så då är det bara att passa på. Har kokat en kopp grönt te och ska precis slå upp böckerna. Hörs senare, hej!


Black and white


21:45

Ska sova. Behöver mycket sömn inatt, ska kunna rabbla en hel text utantill till imorgon. Det är tydligen så man lär sig ett språk här i Kina. Så gonatt.

Kate Winslet for Vogue UK


Bild: Vogue UK

Det är inte bara Kate Middleton man talar om när man talar om en brittiska vid namn Kate, här har vi Kate Winslet som pryder nya aprilnumret av British Vogue. Har aldrig sett Kate så snygg som här, freakkin goooorgeous!!

Lila läppstift

Satt och kollade in Stureplans hemsida när jag hittade en lista över Stureplans 10 snyggaste. Fastnade direkt för  nummer två på tjejlistans lila läppstift. Tyckte det va så grymt fräckt, kanske ska ta och försöka hitta ett liknande.

Bild: Stureplan

Trendspaning

Ok, här har vi det igen: exakt hur mycket jag älskar de här två tjejerna. Dom vet vad stil innebär. Har letat efter de perfekta runda glasögonen sååå länge men andrig riktigt hittat dom, här ser vi TVÅ par übersnygga på systrarna Olsen. Celina kan även intyga att jag SÅÅÅÅ FREAKKIN länge letat efter ett par snygga enkla svarta pumps med spetsig tå. Jag är trött på runda, jag vill ha spetsiga. Och ja, mycket riktigt, kolla på fötterna på miss Mary-Kate, är det inte ett par svarta spetsiga pumps. JOOOO!!! Åh vilken stil dom här tjejerna har alltså det är helt sjukt.

Vill även berömma de snygga kuvertväskorna. Aa. Dom har stenkoll vad det gäller mode det är en sak som är säker.

Chinese Vogue


Just another manic monday


Uppdatering från Nanjing, har varit en väldigt seg måndag måste jag säga. Sov 12 timmar men var ändå trött när jag vaknade i morse, på eftermiddagen gick vi och satte oss på ett café för att plugga men efter ett tag insåg jag, Celina och Natalie hur ont vi hade i nacke och rygg så vi gick och tog en massage. Åt middag, kom hem, och nu ska jag sätta igång med plugget. Känns jättetungt men det måste ju göras. Ska ställa in mig på en timmes plugg och sen ett avsnitt av How I met your mother som belöning. Det låter bra. Have a good evening, xoxo.

Rockin' it Shanghai style

Tillbka från en helt galen Shanghai! Ska ta allt från början så jag inte misar något:



Först anlände vi i Shanghai i fredags kväll med ett snabbtåg, till en början hittade vi inte boende för vårt favorit hostel var upptaget men det gick snabbt att hitta ett hotell i närheten. Efter det var det dags för middag, vi åt på en jättekänd japansk restaurang i de franske kvarteren som heter Shintori. Där har Kill Bill bland annat spelats in. Vägen in är dock inte så lätt att hitta, om man inte innan vet om den. En lucka i muren på 1 meter och en slingrande väg upplyst av små lampor. Väldigt fin och lyxig restaurang, värd att besöka.



Efter middagen drog vi till Velvet Lounge som också låg i de franska kvarteren, där träffade vi en jättejobbig värmländsk kille som aldrig ville gå så då gick vi istället. Bilden ovan är från The Apartment, stället vi då drog till, vädligt bra ställe som faktiskt gör sig värd namnet. Det känns lite som en hemmafest i en stor lägenhet med en stor bar.


Shanghai vaknar till liv, utsikten från hotellrummet på morgonen...


... som blev till en shoppingrunda med break på Starbucks.



Sen gick Celina och jag och fick håret fixat av en av Shanghais bästa stylister, Terry...

... och resultatet: GORGEOUS!!


Sen åt vi trerättersmiddag på en superfin restaurang som till vår stora lycka även serverade västerlänsk mat. 



Älskar håret och hårfärgen btw!!


Vi drog till Not Me, 100 i inträde sen är det öppen bar hela kvällen. Man får ett glas som man får fylla på med valfri drink hela kvällen. Celina gjorde "high five" med vad hon trodde var en vägg, det visade sig dock att det inte alls var en vägg så den ramlade ner, haha!


 
Kvällen fortsatte på Shanghais hetaste nattclubb, M1nt. Man kommer inte in om man inte står på listan och till och med då kommer man knappt in, vi fick lite hjälp av att Terry som klippte oss, känner ägarna så vi lyckades ganska bra. Väl där inne var det helt sjukt, stället ligger på runt 24:e våningen tror jag och i akvariumen där inne finns det inte fiskar, utan HAJAR. Ja, stället är så sjukt coolt och det är till Mint alla kändisar går for sure. Festade på Mint i lördags gjorde även...


... den här tjejen! Agyness Deyn, supertoppmodell. Celina blev till och med lite bundis med henne under kvällens gång. Så coolt!

Vi fortsatte senare till Lola Club som Terry hade rekommenderat, senare framåt gryningen befann vi oss på ytterligare en bar som hette något konstigt på S i de franske kvarteren. Det blev fock sista hållplats den kvällen. Helt galen och sjuk helg i världsmetropolen Shanghai!! Celina fick på söndagen besök av århundradets hangover, och Wilhelm vaknade med en blåslagen läpp. Haha ja what can I say, party like rockstars är bara förnamnet.


Destination Shanghai

Nu drar Celina och jag iväg mot Shanghai, ikväll har vi planerat att gå på en känd japansk finrestaurang där Kill Bill bland annat har spelats in. Ska bli jättespännande, med oss har vi Wilhelm och sen ska vi kanske träffa en kompis till Celina i Shanghai med. Imorgon ska vi shoppa, vandra i de franska kvarteren, klippa och fixa håret och sen blir det utgång i världmetropolen på kvällen!! Kommer bli grymt, har med mig kameran såklart! Hörs på söndag, ciaaaoooo!  
 
Travel-outfit, destination: 上海!


Thank God It's Friday


Ska iväg till skolan och sen hem och packa ihop lite grejer för Shanghai. Tror tåget går runt klockan 17 i eftermiddag, ska bli så skönt att äntligen få fixa håret imorgon!! I'll write later, xx.

Koka Kola veins


Lektion om Kinas befolkning

Idag hade vi en 2 timmars lång lektion om hur Kinas befolkning är uppdelad. Hahah det var inte direkt meningen det bara blev så, vi fick lära oss att i norra Kina är de långa, vita och lata. I södra Kina är de korta, mörka och inte lika eftertraktade. I västra Kina är de snygga. Hahah vår lärare är så rolig!!

Stilikonen och skådespelerskan Elizabeth Taylor ur tiden



Morning sunshine


Klockan är snart halv åtta på morgonen, ska pallra mig iväg till skolan tänkte jag. Det är väldigt skönt väder ute, redan sol och inte alls kyligt. Hoppas på att det kan bli som igår eftermiddag, solglasögon på!

Lunch

 
Lunchen för idag, något slags pitabröd med kött och sallad i.

Lady Gaga in I-D Magazine




The Olsens in Vogue





Var helt galen i Mary-Kate och Ashley Olsen när jag var liten, hade sett alla filmer och kunde allt om dem. Här är de med i nya numret av Vogue.

Strandsugen!


BEACH 2011!!

Känns som att det är dags för sommar nu, har köpt bikinin på bild nummer 2. Nu vill jag ha SOMMARVÄRME!!

Night time


Dags att sova. Det är så sjuukt jobbigt att vakna om man inte sovit tillräckligt många timmar, så nu går jag och lägger mig. Gonatt!

Shopping!!


Ringar, armband, solglasögon och ett par sandaler.

Är så grymt nöjd med klänningen!! Ryggen är gorgeous, ska ta en bild när jag ska ha på mig den nån gång. ÄR SÅ NÖJD!!

Hemma och ska äta efter lite shopping med tjejerna. Celina är ute på dejt igen, free meals for her! Så är ensam i rummet, ska plugga lite mer eftersom jag har 听写 imorgon. Även kallat diktamen.

A car that looks like a shoe, or a shoe that looks like a car?


Quirky China News/Splash News

Hahhha herregud kineser alltså!!! Dom hittar då på allting!! Här har vi Kang shoe company som gjort en sko som är som en bil. New York Magazine skriver också"Wouldn't it be even cooler if their normal-size shoes had battery-powered wheels, too? They're probably already working on that." HAHAHA förmodligen sant!

Korean Vogue


Courtesy of Vogue Korea; Nino Muñoz

Anna Wintour for WSJ


Courtesy of WSJ. Magazine Mario Testino

Behöver inte ens säga något, antar att alla vet vem den legendariska Anna Wintour är.

Godmorgon!

Godmorgon kära läsare, klockan har precis passerat 7 på morgonen här borta i mittens rike och jag håller på att koka kaffe som jag ska ta med mig i en termos till skolan. Känns som att det här kommer bli en ganska bra dag, har gjort läxorna (har ju till och med pluggat extra på ord som vi inte ens ska ha förhör på än), sen efter skolan ska vi kolla tåg- samt flygbiljetter så vi kan planera vårt resande den här våren. Efter det blir det lunch och H&M, sen försöka hinna kolla på Suning, ett elektronikvaruhus om de har någon bra elektronisk ordlista. Behöver verkligen en, hopplöst att leta utt tecken man inte kan annars. Vi hörs i eftermiddag, nu ska jag kila, ciao.

Liu Wen



Kinesiska supermodellen Liu Wen, ligger runt plats 10 över världens mest eftertraktade modeller. Tycker hon är stunning!!

Regn-måndag

Regnet har stått som spön i backen hela dagen och det har varit småkyligt i luften. Har pluggat hela eftermiddagen, nu får det vara nog. Ska fira regn-måndagen med lite How I met your mother. Känns som ett bra avslut på dagen.

Saturday



Lite bilder från helgen.

Inspiration


Photo: Courtesy of Estée Lauder

Längst till höger den kinesiska supermodellen Liu Wen.

Remember the time we went to China for the first time...


Bild från förra våren då vi var i Kina. På bilden: Celina, Jag, Natalie, Simon och längst ner Kim.


Last night



Bilder från igår när vi va ute och åt middag. Idag är det lördag, blir en lugn dag, kan fortfarande inte riktigt gå ordentligt, ska förbi till universitetet och hämta ut tågbiljetter till Shanghai inför nästa helg. Har beställt en klipptid hos Terry, en schweizisk frisör som ska hjälpa mig med mitt blonda hår som jag planerar att ha kvar och bättra på. Ska kolla upp hur mycket flyg och tågbiljetter kostar med, vi har ju tänkt att bland annat besöka Beijing i nästa månad. Kommer bli legen.... wait for it... dary!!

RIP Nate Dogg


Shh....



Smider planer tillsammans med mina kära rumskamrater...

H&M-feber!!





Nog märks det att vi är svenskar, åkte till H&M efter skolan idag och gick loss totalt. Köpte en orange volang-bikini, ett par ballerinaskor, ett beige linne, en kort fjärils t-shirt, ett par svarta shorts med hög midja samt en svart långklänning. Nu vill jag ha sommar!! Celina gick med loss på sommarkläderna, åååhhh längtar!!!

Saint Patrick's Day

Tydligen firar de flesta andra studenterna här Saint Patrick's Day. Och självklart tar vi seden dit vi kommer, vi drar på oss någonting grönt och ger oss ut i ölvimlet. Happy St. Patrick's day everybody!!




Har man inte något grönt plagg på sig får man enligt tradition nypa dem...

Efterskalv?

Hörde att det ryktades om att en del i Xinjiekou, strösta centrum här i Nanjing, har fallit av efterskalv. Ellinor sa att hon hade hört att det hade blivit ett hål stort som en människa där. Skulle gärna vilja se det!!

I am Hungary, what are you?


Filippa K

Onsdag, snart drar vi iväg och ska äta middag. Är vråååååååålhungrig!!!!!! Kanske blir ett glas vin på det också, vinonsdag var det ja.

Skadebekymmer

Känns som att min kropp faller sönder här borta. Var på ett nytt massageställe för ett par timmar sedan, tog den dyraste behandligen (120 spän, ändå helt ok tycker jag) för jag har ju så otroligt ont i nacken och övre delen av ryggen. Måste köpa nya kuddar tror det är därför, i vilket fall som helst så var massören jättebra den här gången! På det förra stället jag var på slutade det med att jag låg och grät, den här gågnen gjorde det också jätteont men på ett bra sätt så att det känns som att det hjälper iallafall. Sen knäckte han både rygg och nacke, så jäkla skönt. Nu känns det betydligt bättre. Något som inte känns bättre är dock min fot, eller snarare höger stortå. Vaknade igår och hade ont när jag böjde den, går inte i sömnen vad jag vet så det var verkligen underligt. Kunde iallafall gå på foten igår, det va mer än jag kunde idag kan jag ju säga. Det tog mig 30 minuter att gå till skolan imorse, en sträcka som i normala fall tar 10 minuter, som tur var förutspådde jag det så jag kom i tid. Hela tån är svullen och jag kan inte böja den alls, vaknade flera gågner inatt av att det gjorde ont och hade svårt att somna om. Vet inte om jag kan ha fått ett bett av något slag. Helmysko. Om det nu råkar finnas någon med lite medicinska kunskaper som läser detta så kan du gärna få höra av dig till mig. Vill gärna lösa mysteriet så att jag kan gå normalt igen.

Plugg, plugg, plugg...

Det är helt sjukt vad många tecken det finns!! En del vill bara inte fastna, lär mig så många jag kan. Nu ska jag ta en paus och se nya avsnittet av Solsidan! Ciao!!


Välkomna alla läsare från Mittens rike


Nu finns bloggen länkad på Mttens rikes hemsidan under rubriken "kinabloggar". Mittens rike är en stor hemsida för svenskar om Kina så det känns verkligen jättekul att kunna vara en del av det och kanske kunna inspirera andra. Jag välkomnar alla nya läsare som nu hittat hit tack vare Mittens rike!

Galen kines på salsagolvet i Xi'an



HAHAHAH herreguud va vi skrattade åt denna kvinna!! Hon var galen!!

Xi'an (西安)

Nuuuuu kommer det äntligen lite bilder från Xi'an-resan!! Det var verkligen en toppenresa, är så glad att jag fick följa med och att jag också följde med. Åkte med Celina och hennes föräldrar, vi bodde på ett superfint och superlyxigt hotell (lite skillnad från vår lägenhet här i Nanjing), sen hade Lars till och med fixat med en egen guide samt chaufför på lördagen. Utan det hade vi inte hunnit med allt som vi faktiskt hann med. Vi såg 6000 år gamla husrester, såg hur man tillverkar terrakottasoldater, såg terrakottaarmén, träffade han som först upptäckte terrakottasoldarerna, såg stadsmuren samt vandrade runt i de muslimska kvarteren. Som om inte det var nog åt vi helt otroligt god mat hela helgen, så mycket jag åt under dagarna vi var där äter jag knappt på en vecka här i Nanjing. Det var så gott! Vill tacka Celina, Helen och Lars för en superhelg!! Tack!!

Ps. slänger in ett tack till Lars ipad också, utan en digital verision av Celina hade vi aldrig klarat oss.... Eller hade vi.. Haha ;)


Shanghai - innan avfärd mot Xi'an

Xi'an - hotellrummet

Xi'an - terrakottafabriken

Xi'an - terrakottaarmén

Xi'an - terrakottaarmén

Xi'an - stadsmuren

Xi'an - stadsmuren

Xi'an - muslimska kvarteren

Xi'an - muslimska kvarteren

Xi'an - Habana Club, Sofitel


Mina tankar går till Japan

Mina tankar går just nu till Japan och alla drabbade. Känns så konstigt nu eftersom man i vanliga fall sitter säkert där hemma i tv-soffan i lilla landet lagom, nu är det så nära. Har en kompis som kom hem från en vistelse i Tokyo förra veckan, där kan man prata om att ha tur. En vecka senare och det hade inte varit en lika rolig resa. God bless Japan.


Visum-tips

Har fått några frågor angående visum till Kina, tänkte passa på att tipsa på hur jag fixade mitt visum. Vet många som det har krånglat jättemycket för och det är alltid ett stressmoment. Själv sökte jag visum via Mittens rike, det enda man behöver göra är att fylla i ansökan, skicka med eventualla papper, betala samt skicka med passet som rekomenderat brev då såklart. Det gick hur bra som helst, se bara till att ha med alla namnteckningar så är det inga problem. På hemsidan hittar man även all nödvändig information om Kina som kan vara bra att veta både innan samt efter avresa. Kanon!


Hemma från Xi'an!

Hallå! Är hemma från Xi'an, har varit en toppenhelg fylld av upplevelser och skratt! Har jättemånga bilder, tänkte lägga upp några av dom imorgon. Just nu måste jag plugga, har diktamen imorgon på cirka 100 tecken... Herregud. Gonatt alla.

USHER IN SHANGHAI - THE OMG TOUR


Gissa vem som befinner sig i Shanghai nu på lördag..... är det inte självaste Usher!!!! CHINA ROCKS!!!!!!

Mot Xi'an!



Blir borta över helgen, ska till Xi'an tillsammans med Celina och hennes föräldrar och kolla på terrakottaarmén och lite sådant. Blir flyg från Shanghai och sen flyg tillbaka till Nanjing på söndag. Det kommer bli en superhelg!

Den kryper inte för nån, den väntar inte på nån


Shelley och Alan

Alex med sin nya kinesiska flickvän Beverly... (Fun fact: Alex har blivit känd här i Kina, som ingen mindre än JUSTIN BIEBER. Kineserna kollar, vill ta bilder och ha autografer av honom, nog för att han i princip har samma hår så är han väl inte så lik. Hahahha!! Väldigt roligt är det iallafall, han gillar benämningen och att folk tror han ÄR Bieber, och han kommer nog garanterat tillbaka till Asien...)

Maja, Anders (B-day Boiiii) och Jesper

Alan, Shelley och Axel

Lite bilder från igår då vi åt sista måltiden samtidigt som vi firade Anders lite extra. Mycket trevlig kväll som avslutades på Ellen's. Idag blir det lugnare, efter Taichi'n så drog jag hem och åt, nu har jag packat och grejat för imorgon åker jag och Celina till Shanghai för vidare transport mot Xian. Ska bli en mycket rolig helg!!

Nytt skolmaterial


The last supper with the swedish students

Wednesday.. ja ni vet vad det betyder, wine wednesday såklart. Vi ska snart dra oss iväg för att möta Shelley, studenterna o co. för middag tillsammans. På fredag åker de vidare mot Shanghai för att på söndag flyga hem mot kalla Sverige. Ja jag kan säga kalla Sverige för nu har vi börjat vant oss vid 20 graders värme här i mittens rike. I vilket fall som helst, lite sista måltiden sådär, sen hörde jag av Alan att Shelley ville till Ellen's efter middagen, ja visst vi ställer självklart upp. Ne nu ska jag fixa med alla skolböcker som ligger i en enda hög.

Ciao!

Födelsedagsfirande på en karaokebar

Grattis Anders 19 år!! Igår (tisdag) började vi kvällen på Talking, sedan gick vi upp till deras hotellrum och därifrån tog vi oss till Ktv. Karaokebarer finns det gott om här i Kina, man får ett eget rum och sen får man själv välja låtlista och beställa in dricka om man vill. Det var riktigt kul! Första gången jag va på en såndan bar och jag gillar det, även om jag hatar att sjunga så va det grymt kul. Lite bilder från kvällens gång:


Har Kenzo inspirerats av Kina?



Ser ut som att Kenzo inspirerats lite av Kina, de två första bilderna är från Kina förra året, den understa från Kenzos visning i söndags...

7 Mars 2011



Måndagen som startade lite sämre, fortsatte med sol och med en mcflurry i handen. Nu sitter jag med böckerna framför mig, study.


2 steg från paradise

Söndag. Igår bjöd vi hem studenterna från Sveige hit för att umgås lite, det var riktigt trevligt. Vi beställde hem pizza och njöt, dom var lite trötta på kinesisk mat några av dom. Förståeligt haha. Idag blir det en lugn dag, ska bara vara hemma och kanske kolla lite på nån serie, och senare pugga. Söndag.

Saturday oh saturday

Idag har vi guidat två stycken från gymnasienämnden i Örebro som är här på besök, vi tog dom till stan och sedan Konfucious tempel. Sen mötte vi studenterna för pizza från favoritstället Pisa Pizza, nu drar vi ut på nya äventyr. Ciao!

Fredag ute med studenterna



Britney Spears for V Magazine




Mario Testino såklart...

Lanvin


Photo: Francois Guillot/AFP/Getty Images

Rockin' it China style



Typisk bild av en kines, they do love their favorite colour.

Rihanna for Nivea

Grattis Nivea 100 år!


Photo: Courtesy of NIVEA

Direkt från Paris: BALMAIN

Skulle kunna skada någon riktigt illa för att få lägga vantarna på varenda plagg av Balmains nya höstkollektion. Perfektion. LOVE IT!!!


Photos: NYMAG


Mars 2, 2011





Nu har de nya studenterna kommit, här är lite bilder från i onsdags då vi först åt på Pizzahut och sen gick vi förbi Ellen's där det var vinonsdag. Efter det tog vi med dom ut till Mazzo, stans bästa klubb. Crazy night. Och nuuuuu är det äntligen fredag och dags igen, lite mat ikväll och sen blir det utgång. Känner att det kommer bli en riktigt bra kväll ikväll med! Botten upp!

Nicki Minaj on the cover of Blackbook


Photo: Courtesy of BlackBook; Andrew MacPherson


Naglar



Coffee



Shelley, vår kinesiskalärare från Örebro, hade köpt med fyra paket kaffe till oss! Underbart! Vi ska träffa dom senare för middag och efter det blir det nog Ellen's. Yes!

Tisdag

Idag har vi mött de nya studenterna! Råkade möta på dom i lobbyn vid lunch så vi åt lunch tillsammans, sen drog vi hem och pluggade och senare möttes vi upp för middag vid Konfucius tempel. De är riktigt trevlga faktiskt så det ska bli kul att umgås med dom, imorgon har vi ännu en middag inplanerad och efter det tänkte vi ta med studenterna till Ellen's. Det är ju wine wednesday remember... Mer plugg väntar, måste plugga tecken. Gonatt!

RSS 2.0