Tillbaka i Linköping igen!

Hej! Sent igår kväll landade vi på Arlanda igen efter några grymma dagar i Berlin! Ska lägga upp lite bilder och så men just nu har jag kommit hem efter en heldag på uni och ska bara byta om lite snabbt för att dra iväg och träna (har blivit medlurad). Senare ska jag hem till Emelie och hänga lite. Det är ju TISDAG!

Snö!!!

Ok jag är medveten om att det kanske inte syns på bilden men just nu så snöar det faktiskt här i Linköping. Kontrolltentan i förmiddags gick sådär måste jag säga. Väl utanför tentasalen visade det sig ganska snabbt att alla hade fått olika svar på allt. Vår examinator har tidigare föreläsningar sagt att om det är så att vi får konstiga siffror till svar så har vi förmodligen räknat fel eftersom han (enligt honom själv) är snäll och ger snälla siffror (dvs. får vi (643/18)√57907 så har vi nog gjort något fel). Under hela tentan ekade just de där orden i mitt huvud då jag gång på gång fick konstiga siffror till svar och jag räknade igen och igen. Jag börjar tvivla otroligt på mig själv! Nu i efterhand så tror jag att vår examinator bara sa så för att driva med oss, för alla hade tydligen resonerat exakt likadant som mig och också fått konstoga siffror. Jag har ingen aning om hur det gick så det är tur att det bara var en kontrolltenta! Nu laddar jag istället om för BERLIN! Om några timmar lämnar jag snö-Linköping för Stockholm!

 

 

 


Underground Berlin

Tror att det är bra att rensa bort alla onödiga siffror som finns i huvudet och försöka att organisera de av betydelse. Just därför var jag precis på mitt första spinning-pass! Riktigt kul. Nu är jag hemma igen med organiserade siffror och tänkte nu också passa på att försöka organisera min packning. Jag blev lite konfunderad när Rebecka berättade på Skype att det i Berlin är vanligt att folk blir nekade på krogen för att de är för fint klädda. Hon berättade om en kompis till henne som hade haft vanliga converse, jeans, t-shirt och skinnjacka en kväll och då oroat sig för att hon var för dressad! Herregud! Vad ska man då ha på sig? Jag förstår ingenting men killarna i klassen som varit i Berlin förut bekräftar det här. Den här informationen försvårar packningen något men en sak är jag iallafall säker på, klackarna stannar hemma!  
 
 

citylife

Snart ses vi igen Beck! Fast i en ny stad.

SNART BERLIN!

Samtidigt som förberedelserna för kontrolltentan är i full gång så håller jag på att packar väskan för imorgon eftermiddag, efter tentan, så drar 16 personer ur min klass mot Stockholm för att fredag morgon sätta oss på ett plan mot BERLIN! Kan fortfarande inte förstå att vi faktiskt ska till Berlin. Min underbara vän Rebecka bor där för tillfället så det ska bli så jäkla kul att kunna träffa henne också. TAGGA!

Imorgon 8:00

Nu taggar vi kontrolltenta!!!!


Tenta-P

Jag tror inte någon som befinner sig utanför detta vektorrum kan förstå hur uttråkad jag är. Alla blivande civilingenjörer på universitetet har för tillfället tenta-period. Kanske har även övriga studenter det (aka. högskoleingenjörer och fil-fak), det som sker utanför A-huset känns ganska orelevant. Kan dock berätta om en rolig händelse som utspelade sig tidigare idag utanför Island (för den oinvigde kan jag berätta att Island är vår datorsal) där alla studerande i-are kunde urskilja en förvirrad pöbel som skyndade förbi. Han hade formodligen gått vilse på väg till B-huset. Min gissning är att hans långa nätter inlåst framför datorn gjort att han måste ha misstagit Island för CYD-poolen (hur nu det är möjligt) för när hans student-id inte fungerade i dörren och han blev utstirrad (läs: utskrattad) av kostymklädda i-are började han lätt famåtböjd att skynda ut från byggnaden. En rolig paus för alla som var på plats och såg detta skådespel. 
 
 
Då vi i I-ettan endast har en kontrollskrivning i den fantastiska kursen TATA31 så har vi inte så mycket annat att göra än att plugga just TATA31. Jag är väl medveten om att klagomål över "för få tentor" får många studenter att sätta nudlarna (eller oxfilén) i halsen, men jag måste faktiskt få uttrycka min åsikt i saken. Skulle inte ha något emot att exempelvis skriva något litet test i kinesiska, för variationens skull. All TATA31 gör mig så uttråkad och omotiverad att jag till och med övervägt att börja smygstudera kommande kursers kurslitteratur (det är dock något som vi bör prata tyst om eftersom att studera i förväg är någonting som en student håller ytterst hemligt. Ett vanligt förekommande citat i studentvärlden är "jag har inte ens öppnat böckerna" vilket egentligen betyder "jag har bara läst till sida 144". Således betyder också det faktiska citatet "jag har bara läst till sida 144" egentligen "screw you, jävlar vad jag kommer att sätta en 5:a på den här kursen"). Jag vill dock vara noggrann med att tillägga att jag i själva verket inte ens införskaffat kommande kursers kurslitteratur (fri tolkning).

In spite of all the danger

Har de senaste två dagarna sett filmen Nowhere Boy som handlar om John Lennon precis innan tiden med The Beatles. Just därför! Har jag också snöat in mig på den typen av musik, In Spite of All the Danger av The Quarrymen har jag lyssnat på repeat den senaste timmen. Otroligt bra.

Linjär algebra


08:27

Fredag morgon. Jag vaknar med ett glas färskpressad apelsinjuice till Nyhetsmorgon. Därefter: Plugg hela dagen!


Torsdag

Idag blir det istället bild på en ångestöl under ångestkröken!


Box 70

AAAHHHHH Jag tror aldrig att jag har varit så här trött i hela mitt liv. Jo kanske. Men inte på väldigt länge. Jag drog med mig Andrea i min klass på ett Box-pass. Boxning alltså. I hela 70 minuter varade passet och det där med vattenpauser det var inte inplanerat. Otroligt jobbigt!!! Han körde STENHÅRT. Just efteråt var jag illamående och orkade inte ens lyfta upp vattenflaskan. Men nu ett par timmar senare känns det fantastiskt. Kommer sova jäkligt gott. Imorgon blir det linjär algebra igen. Jag älskar matematik! Och jag är faktiskt inte ironisk. Att skriva siffror är fantastiskt kul och känslan när man ser i facit att man har RÄTT är obeskrivlig! Kan försöka lägga upp någon bild på några av mina uträkningar imorgon så ni får se hur det ser ut. NU ska jag sova. God natt.

Det ultimata festplagget

Idag fick vi äntligen våra efterlängtade overaller!! Såhär gul och fin kommer den inte vara länge till.....


Ett par jelly beans är man väl värd.


Måndag morgon...

Hahaha Jonathan! Helt klart dagens statusuppdatering. Det är alltså vår föreläsare i Linjär algebra som han nämner, vi har en föreläsning om drygt en timme, 10:15.


Nytt bord!

Juste! Höll på att glömma! Idag var pappa på besök och han hade med sig mitt nya bord!!! Som jag har längtat!! Kolla vad fantastiskt!!!!


Liten uppdatering om livet i Linköping + bildregn!

Blev ombedd att uppdatera här lite oftare. Det har varit så jäkla mycket sedan jag började Industriell ekonomi i Linköping men nog ska jag väl hinna med att lägga upp lite bilder då och då iallafall. Kan berätta att jag har klarat den första kursen, matematisk grundkurs! Känns väldigt skönt med tanke på att 45% av alla som går första året civilingenjör (cirka 740 totalt i 1:an) inte klarade det andra och avgörande testet/duggan. De får skriva om dugga 2 nu på lördag, något som jag slipper! Istället håller jag på att plugga linjär algebra, en väldigt abstrakt kurs med en ännu mer abstrakt föreläsare! Men jag kämpar på. Sedan har vi en grundkurs i industriell ekonomi också som är rätt kul för jag börjar förstå ekonominyheterna mer och mer nu! När jag ändå skriver om ekonomi så kan jag passa på att berätta att jag håller på att försöka ta ett certifikat från börsgruppen här på universitetet. Jag har gått på aktieutbildning 1 och ska snart gå på aktieutbildning 2, sedan är det ytterligare två kurser man ska klara. Väldigt kul att lära sig om aktier!
Privat då! Ja, igår var jag, Louise och Carl bjudna till en taiwanesisk kompis på middag. Maten var fantastisk!!! Och sedan fick vi även prova på "bubbelte" som är sjukt populärt på Taiwan. Det är te fast med gelé-bollar i son man äter. Väldigt speciellt men kul att ha testat!
Just nu funderar jag på att ta en tidig kväll för en gångs skull. Lagom till Solsidan kom jag hem från ett träningspass. Jag och tre killar från klassen körde dubbelpass, först en timme spökboll (dodgeball) och efter det en timme klättring. Så sjukt jobbigt men riktigt kul! Har ont i hela kroppen och mina fingrar skakar fortfarande.


RSS 2.0