Just nu i tvättstugan


Shoppat

Har sprungit runt på stan som en dåre de senaste timmarna och fixat allt ifrån pass till tandkräm i reseförpackning. Hann även med lite shopping som till exempel klänningen på rea på monki som syns på bilden nedan och de beige jeansen på h&m (och mamma om du läser det här så kan du hälsa Vilma att vi numera har likadana jeans!). Nu drog jag precis igång ett gäng tvättmaskiner i tvättstugan. Det är mycket fix innan en resa.


All the other kids

Börjar seriöst få lite smått panik över resan, mest att det är så mycket som måste fixad innan. Slutar vid 12 idag så tänkte ta en runda på stan och till polisen för att hämta mitt pass mm. Snart drar jag mot sydligare breddgrader! Africa here we come!


Snökristaller

Såhär såg det ut på mitt fönster idag när jag vaknade. Har dugga idag så ska kolla igenom orden en sista gång innan jag beger mig mot campus....,..,


Gonatt


Scarlett loves Moët

Älskar den här reklamkampanjen av Scarlett Johansson för Moët & Chandon. Underbara bilder.

En Spontanare

Det blev en riktig spontanare, satt hemma och pluggade innan Filip ringde och sa att han hade träffat Fanny ute osv. Blev lite sugen så halv 10 drog jag in till stan och nu sitter jag här på mellanfest. Senare blir det nh. Man lever bars en gång!


Mmmmmm

Soppa med gröna linser, lök, morot och potatis. Hur gott som helst! Lyckades även fixa några matlådor till nästa vecka.


Mat!

Håller på och lagar lördagsmiddag, kom över ett nytt spännande recept som jag tänkte att jag skulle prova. Resultat kommer senare.


Stella

Riktigt snygg inspiration från Stella McCartney Resort. Våren är kanske snart här.

Friday

Hallååå fredag! Ikväll har min goda vän Carl inflyttningsfest så vi ska dit ett helt gäng. Har i övrigt ingen aning om hur den här kvällen blir det återstår att se. Kanske hinner uppdatera något därifrån sen, kan ju numera göra det tack vare min underbara nya mobiltelefon!

Dagens


I got stripes

Svart/vit-randigt blir dagens tema. Har föreläsningar från 09:00 till 15:00 och sedan ett konversationspass vid 17:00 idag, tror det kan vara något typ av rekord. I vilket fall som helst ska jag dra mig till campus. Trevlig dag!

Befinner DU dig i Linköping på söndag?? Kom förbi Arbis!!

Want to learn something new and help those without fresh water at the same time?? Join SALSA FOR BEGINNERS this Sunday 17:00 at Arbis (Repslagaregatan 30, Linköping). Come and Salsa4Water and try if it's something for you, it only costs 20 kronor and all goes directly to Water Aid! Dance and do a good deed! Welcome :) You DON'T NEED to bring a partner! http://www.salsa4water.se/classes.php

Update

Godmorgon! Tänkte uppdatera lite angående min växt i fönstret, kan med glädje meddela att den lever och mår bra. Var ett tag lite orolig för eventuell övervattning och efter det torka men nu är jag alltså back on track! Tror det kan vara rekord i växt-livslängd för min del.


Lycklig!

Är så glad (trots allt annat krångel de här veckorna)! Har världens bästa föräldrar! Idag fick jag hem världens bästa födelsedagspresent så just nu sitter jag och bloggar via den... Hur smidigt som helst. Love, love, love! Kolla bilden, snacka om att byta upp sig...


Fullspäckat schema

Godmorgon! Känner mig sjukt stressad idag, mitt schema ser ut som följande:

08:00-10:00 Lektion på uni, Kinesiska
10:00-13:00 Tid för att plugga kinesiska på uni, samt lunch
13:00-15:00 Lektion på uni, fackspråk
15:00-16:00 Hem och kolla brevlådan och eventuellt hämta ut paket på posten
17:00-19:00 Gratis simning i stan, Simma för livet (Water Aid Sverige)
(17:00-19:00) Egentligen konversationspass på uni men kommer nog sannorlikt inte att hinna med det...


Får se hur trött jag kommer vara ikväll efter den här dagen. Rosa moln!

Yu Yuan Garden @Shanghai

Underbar bild som visar hur det ser ut just nu i Yu Yuan Garden i Shanghai.

Såååååå Kina, är inte alls förvånad

30-våningshotell på 360 timmar... Inga problem.

新年快乐!春节快乐!恭贺新禧! 龙年快乐!

GOTT NYTT KINESISKT NYÅR! Nu har det kinesiska nyåret dragit igång!! Det är så tråkigt att det inte går att riktigt få in känslan när man befinner sig i Sverige, vill ändå passa på att önska alla ett riktigt gott nytt drakens år! Ni som är födda år 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000 eller iår, 2012, kanske ska investera i en röd kappa? Det ger nämligen tur att bära röda plagg speciellt under ditt eget år.
De sista tre bilderna är från vår egen pyntning i vår lägenhet i Kina förra kinesiska nyåret, om det är någon som kan kinesiska så ser ni att tecknet sitter upp och ned. Om man vänder tecknet och skylten upp och ned så är det inte bara ett tecken för lycka utan då betyder det att lyckan faktiskt har kommit till oss. Jag älskar den kinesiska kulturen!

España

Hade en sjukt bra kväll igår! Idag blir en riktig slappardag, har kollat lite på skidor på tv och ska plugga lite glosor nu tänkte jag. Ikväll blir det dans för hela slanten!
L
Underbart omslag, Harper's Bazaar - Spain

Episkt

Ska ju iväg på en episk surfresa till Marocko i början av februari och ikväll ska vi alla träffas och tagga tillsammans. Så det är hur min lördagskväll ser ut, glad lördag alla!

Riktig inspiration, i dubbel bemärkelse

Såg att en kompis hade lagt upp den här bilden på Facebook och tyckte bara den var så jävla bra!

Sushi-inspiration på hög nivå

Dagens lunch, någon? Förstår inte hur man kan göra sådana konstverk av mat, blir så jäkla imponerad!

Sovmorgon - Lördag

Vaknade till klockan 10-nyheterna och nu hör jag en låt spelas på Nyhetsmorgon som går ungefär såhär: "I was born to be your Sockerbagare". Annorlunda text.

16:51

Lyssnade just på den direktsända presskonferensen från Sveavägen och Socialdemokraterna, reagerar på att Carin Jämtin säger att de vill "ta tillbaka Socialdemokraterna" till vad det var tidigare. Jag tror att det är just det som är deras och Juholts problem. Vadå ta tillbaka? Vad som skulle behövas är väl snarare ett nytt Socialdemokraterna som ser framåt och inte hela tiden vill blicka i backspegeln. Jag förstår ingenting.

Nytt, nytt, nytt!

Kände att jag behövde fräscha upp mig lite, var hos frisören idag och fick både hårklippning och ny hårfärg. Känner såååå bra!! Ganska mycket mörkare än jag hade förut och mycket mer likt min riktiga hårfärg.

Helvetesvecka

TORSDAG. Hela första veckan har varit jättekonstig med knappt några lektioner eller föreläsningar alls pga. sjuk föreläsare. Sedan en massa jäkla registreringskrångel och nu verkar jag vara omregistrerad på en kurs jag läste i höstas vilket jag inte bör vara eftersom jag klarade den med högsta betyg. Sedan vill inte CSN ge mig några pengar eftersom de inte fått in studieresultat för heltidsstudier vilket verkar väldigt konstigt eftersom jag studerar 100 %. Jag orkar inte med det här!!!! SLUTA!!!!!!!! Sedan fyllde jag år mitt i allt också. Kändes sådär.

Settle down, please don't yell or shout. The landlord, he lives downstairs, We'll get evicted


Bilder jag tänkt lägga ut men bara inte hunnit eller orkat så här kommer de nu alla på en gång

Skridskoåkning! Kanske inte den snyggaste men jag bjuder på den.
Jelly Beans från London! Konstigaste smaken var nog smörpopcorn...
Nytt i badrummet som jag fick i julklapp av mormor! Tema: Pretty in pink!
Vantar som värmer när det är kallt inomhus... Tack mormor!
Emelie bjöd mig på födelsedagsfika idag på Espresso House, tusen tack för den fina stunden Em!
Födelsedagspresent till mig själv, nya armband från H&M!
Fick bland annat en livs levande växt i födelsedagspresent som tydligen fungerar som någon typ av "luftrenare". Hur ska det här gå! Jag är inte den bästa på det där med hur man vattnar och inte vattnar plantor... Fin är den iallafal! Än så länge.

2012


18 januari - min dag

Jaha, då fyller man 21 också då! Kan nu även spela på casino i Las Vegas. Äntligen..? Började födelsedagsfirandet hos Polisen i Linköping klockan 08:00 för att fixa ett nytt pass, åkte sedan hem igen för att få reda på att alla dagens lektioner var inställda. Slog på tv:n och följde partiledardebatten innan jag somnade och sov några timmar till. Är nu vaken igen och ska göra iordning lite lunch. Sedan eventuellt dyka ner i böckerna. Kollar ut genom fönstret men inte ser det ut som den 18:e januari, var är snön. Jag gillar snö på min födelsedag. A well, hoppas ni alla har en riktigt bra dag och grattis alla ni andra 18:e januari-barn!



Soff, jag och Beck i London. Några minuter in på 2012. Puss på er!



Utväxt, den nya lilla svarta?

Ännu en Golden Globe-bild, denna gång på Salma Hayek och jag ställer mig återigen frågan: Är UTVÄXT den nya lilla svarta?!

Golden Globe!

Beiget, grönt och turkost säger många är vårens färger. Det har Hedi snappat upp!
Man man ju inte säga annat än att hon är otroligt vacker. Charlize Theron.

Wow!

Varje år är det samma sak, idrottsstjärnor kan inte det där med kläder och styling. Kajsa Bergqvist är dock ett undantag, hon ser ju helt fantastisk ut! Och kolla håret också, sjukt syggt. (Förlåt men kolla Annie Lööf i bakgrunden. Nej, nej, nej.) Egentligen var det ganska väntat att Kajsa skulle ta hem priset för årets styling på Idrottsgalan 2012 för redan i sommras då hon agerade expertkommentator under friidrotts-VM syntes hon i riktigt snygga outfits. Go Kajsa!
Bild: aftonbladet.se

London is drowning, and I live by the river

Undra hur många gånger London Calling kommer spelas under 2012 världen över? Vet inte om jag nämnde det men den texten åker till och med en del av Londons taxibilar runt med. Snacka om en en riktigt odödlig dunderhit till låt.


Deppardagen

Herregud vilken dag! Tydligen är den tredje måndagen i januari den officiella deppardagen. För min del så känns det verkligen! Dessutom så har det regnat hela dagen. Var nyss över på en kopp eftermiddagskaffe hos Emelie, otroligt välbehövligt. Har nu kommit hem och är både blöt och kall. Vilken dag alltså. Varför ska den här staden och det här universitetet krångla så jäkla mycket.

Tillbaka i Linköping

Tillbaka i Linköping lagom till skolan börjar imorgon. Har just nu hundratals saker som ligger över hela golvet. Städdags!

And it all started with a BIG BANG

Nytt avsnitt av The Big Bang Theory ute! För er som inte vet om det så har jag under jullovet plöjt igenom alla (läs: ALLA!) avsnitt av serien och den är ju bara helt grym!


Utväxt eller inte utväxt, det är frågan.

Försöker att inte må så dåligt över min utväxt i håret och kollar på dom här bilderna. Det kanske är en ny trendgrej? Konstigt bara att det ser så snyggt ut på kändisarna medan det ser förjävligt ut på mig...

13 januari

Läste i tidningen om årets första fästing!! Det kan väl inte vara möjligt?? Med tanke på vädret så kan det nog det.

王瑞来

Jäklar vilket skitväder det är ute just nu, regnar och blåser som om det vore mars månad och inte januari. Har det bättre inne vid brasan där jag fortsätter på min bok. Har även tack vare en läsare fått nys om en grym författare och journalist vid namn Ola Wong, har aldrig läst någonting av honom tidigare och nu undrar jag varför! Googlade upp honom och han är ju helt fantastisk, svensk-kines som är född i Borås men som numera är bosatt i Shanghai. Sträckläser alla hans otroligt humoristiska kolumner för SvD.
Kinesisk körkortsteori:
När du ser en gammal man på vägen bör du: A: Gasa för att kunna köra förbi snabbare. B: Köra om honom bakifrån. C: Sakta farten och tuta. D: Tuta oavbrutet.

First Aid Kit

Först The Lion's Roar och nu Emmylou! Längtar till den 20 januari då hela albumet släpps, herregud First Aid Kit va bra ni är.

Läsvärt

Sitter i soffan tillsammans med en kopp kaffe och boken Factory Girls. Jag tror inte någon förstår hur det fungerar på en fabrik i Kina. Läser just nu om fabriken Yue Yuen i staden Dongguan som ligger i södra Kina, i fabriken jobbar drygt 70'000 människor varav de allra flesta är under 30 år. De anställda bor i fabriken som är som en egen stad (tankarna går till Orwell's 1984). Fabriken har även ett dagis, en biograf, ett sjukhus med 150 anställda, eget vattenmärke m.m. De fabriks-anställda jobbar runt 15 timmar per dag och har numera söndagar ledigt. Vid varje arbetsplats finns angivelser för hur många sekunder varje station har på sig att färdigställa sin del i det rullande bandet. Den här fabriken tillverkar skor åt alla de stora märkena, alltifrån stora märken som Nike och Adidas till mindre som till exempel Asics. Tuffast har dom som syr eftersom dom befinner sig i mitten av tillverkningen, dom har därför svårt att få ledigt. För fyra år sedan tog den 25 dagar att färdigställa en sko. En process som idag tar tio timmar.


Helvetica vs. Comic Sans

Lite roliga produkter för alla som är intresserade av typsnitt! Själv fastnade jag för det här trycket, tyckte det var klockrent! Vilket typsnitt använder du........

龙 - Dragon

Om några veckor är det nytt år även enligt den kinesiska kalendern och det är faktiskt drakens år som närmar sig! Jag läste på Stureplan.se att Nike fortsätter sin tradition med hyllningsprodukter till det nya året och har gjort en jacka och ett par skor som båda går i drakens tecken. Skulle inte ha någonting emot att som förra året fira in det nya året i Kina, vilket är en väldigt annorlunda upplevelse för dom som inte vet hur det går till. Jag gissar även att 2012 blir ett år av många giftemål i Kina, betydligt fler än 2011's kaninens år iallafall. Draken har en betydligt längre svans än kaninen vilket i Kina betyder ökad chans till ett långt äktenskap.


Baby I paint the sky Blue

Jay Z's hyllningslåt Glory till dottern Blue Ivy, låtern som även avslöjar tidigare missfall.

Prada baby

Vilken tjej skulle inte kunna skada någon riktigt illa för att komma över ett par underbara klassiska Prada-pumps... Är för övrigt uppe tidigare idag, kanske äntligen kan börja vända tillbaka dygnet. Ska tända en brasa och lägga mig i soffan och läsa lite. God morgon!

Blue

Nu får Johan Lindebergs dotter Blue en namne i Beyoncé och Jay Z's nyfödda dotter. Välkommen Blue Ivy Carter, släng dig i väggen Suri Cruise för här kommer kändisvärldens nya lilla prima donna.

Inspiration Tooth Fairy


Lady in red

Det spelar ingen roll vilka trender som är moderna. Sminktrender kommer och går men dom röda läpparna består.

Söndag

Planerad söndagslunch hos mormor idag tillsammans med kusiner & co. Är inte alls avundssjuk på alla börjar ny läsperiod imorgon, själv har jag en vecka till att njuta av jullovet. Måste försöka dra igång lite pluggande, det blir mitt löfte för vecka 2.

What did you expect from the Vaccines


For goodness sake, let us be young.

Ganska många timmar senare anländer vi hem. Bara att packa om väskan till skridskor och hjälm för att ge sig ut på isen. Ikväll drar jag troligtvis in till stan för att träffa Vassili och Rebecka, åh ni underbara människor! Vad vore jag utan er!

Be nice

Klockren tygpåse designad av Tess.M från UP.

Weekend Life

Lördag! Även om det känns som alla dagar fyter samman under jullovet så känns det ändå lite extra att det är helg idag. Pappa har bestämt att vi ska äta lunch ute idag så jag ska ta och göra mig iordning. I eftermiddag ska hela familjen åka skridskor, och lugn, inte på någon sjö med is som inte finns. När vintern ser ut såhär så finns det inte mycket mer att välja på än en ishall.
Bild London Calling

Cappuccino time

Blev inspirerad av Rebecka som i sin tur blev inspirerad av en restaurang i Londons goda cappuccinos. Bestämde mig för att göra egna. De blev goda. Jag tror dock att jag skulle kunna förbättra en hel del. Challenge Accepted!

Fyndat!

Ibland kan man hitta något på rean, en jacka för exakt 235 riksdaler inhandlades häromdagen. Känner mig riktigt nöjd! Blir mer och mer redo för en vår i Sverige.

Three is a magic number

Har varit på bio idag med lillasyster, vi såg Alvin och gänget 3. Inte ett, inte två utan tre alltså! Dom där små ekorrarna är utan några som helst tvivel djurens svar på Glee. Och dom gör det bra. Lite musikalkänsla sådär på fredagseftermiddagen är aldrig fel.


January 5th

Drar mot stan för att luncha med Rebecka på länsmuseet. POK

Hemmakväll

Känner att jag uppskattar hemmakvällarna sjukt mycket den här veckan. Sitter just nu och ser på Mission Impossible på 4:an, ett litet avbrott i mitt The Big Bang Theory-maraton (har nu sett hela säsong 3 och är inne på säsong 4!). Imorgon står det lite mer på schemat, ska luncha på stan med Rebecka och sen eventuellt lite shopping imorgon kväll. Otroligt skönt att vi inte börjar på uni förrän den 16:e, snacka om långledigt!

photoshop.com

Jag måste ändå kommentera det här med Beckham och H&M, snubblade över den här bilden. Jag hade ingen aning om att David Beckham numera är mer och landerar underkläder för H&M. Det faktum att det är just han är dock inte det jag reagerar mest på utan det är hans konstiga proportioner. Kolla på de smala armarna, stora absen och hur missanpassat huvudet ser ut på den där kroppen. Anar man photoshop?
Bild

Bild regn från storstaden London!

Här kommer ett litet bild-regn från helgen som gått. Jag befann mig alltså i London från torsdag morgon till måndag morgon och hann med en hel del. Många av turist-attraktionerna som Big Ben, Westminister, Buckingham Palace, Trafalgar Square, National Gallery, Piccadilly Circus, Tate Modern, Madame Tussauds, China Town, Oxford Street, Harrods m.m. Vi bodde även superlyxigt i en lägenhet mitt i det superlyxiga området Notting Hill.
Nyårsafton var helt otrolig. Det går inte att jämföra med någonting annat jag någonsin upplevt. Enligt uppgifter samt egna spekulationer så befann sig cirka en halv miljon människor på Londons gator och det var en minst sagt pampig folkfest som pågick. Poliserna hade bra koll så stämningen var på topp! Dessutom så hade ett företag sponsrat så att hela London fick åka gratis tunnelbana och buss hela natten, all trafik hade utökat sina tider. Och som man skulle kunnat gissa när en halv 250'000 helt plötsligt samtidigt ska ta sig ner i tunnelbanesystemet så blev det smått kaos, men även där var det poliser som dirigerade folkmassorna. Otroligt bra jobb av London-poliserna som ska ha all cred för deras insatser den 31:a december. Måste kanske också kommentera det som alla pratade om dagarna efter världen över, fyrverkerierna. OS-ringar i dess färger och sammanlagt fyrverkerier för cirka 20 miljoner kronor. London är utan tvekan redo för idtrotts-världen i sommar! Spektakulärt! Otroligt vackert! Magiskt! Är så glad och tacksam för att jag fick spendera nyår med mina två allra bästa vänner i en sån fantastisk stad som London. Hoppas vi ses snart igen, 4 dagar var alldeles för kort tid.

I said OMG I'm sooooo in love!!

London var FANTASTISKT! Ofta när man kommer till storstäder känns det som man åker fram i tiden då allt är supermdernt och nytt. När man kommer till London känns det snarare tvärtom, som om man åker tillbaka i tiden till äldre taxibilar, skyltar, byggnader och traditioner. Lovar att lägga upp lite mer bilder så småningom när jag fått ordning på alla.

RSS 2.0