H&Ms nya samarbete: Marni

Bloggare världen över har knappt hunnit kommentera färdigt H&Ms Versace kollektion innan nästa samarbete avslöjas, den här gången är det italienska Marnis tur. Marni är kända för sina skärningar och orginella mönster, kan ändå tänka mig att det inte är så många svenskar som vet så mycket om Marni så för att illustrera lite kommer här några bilder från vårkollektionen 2012.


Två bilder från samarbetet, Margareta van den Bosch tillsammans med Consuelo Castiglioni:

Rapport från ett stängt land: den humanitära situationen i Nordkorea

Där har vi temat på den föreläsning jag ska på i eftermiddag/kväll om allt går som planerat idag. Dock så är det många timmar kvar till dess, först på schemat idag står en föreläsning om Kinas utrikespolitiska relationer och sen lunch och massa annat. Ska dra igång dagen med en kopp kaffe, hej!

Årets

Årets kaffe-glögg! Har läst att den passar superbra tillsammans med riktigt mörk choklad. Något att ha i åtanke vid nästa Hemköp-besök kanske.

Cleansing

Sitter just nu med en ansiktsmask som går i jordgubbens tecken. Första gången jag testar den här typen så hoppas på det bästa. Senare ikväll blir det tisdagstradition med Emelie och Desperate Housewives, vi båda är helt besatta av den serien. Vi har länge funderat över vad vi ska göra när den sista säsongen är över. Kanske man skulle ta och se om allt från början..?

V

Godmorgon! Vaknar till Vakna med the Voice och ska snart kolla igenom två kapitel i kinesiska, har dugga idag. Lägger in en Dagens på vår tourguide när vi besökte Kinesiska muren i maj iår. För att få in lite stämning i bilden bör jag nog kommentera sammanhanget i vilket den här bilden togs. Vår guide lyssnade på amerikansk musik (bara det var lite konstigt just då) på mobilen och lade sig ner för att vila, han tände en cigarett, nynnade med i låten samtidigt som han höll takten med foten. Strax därefter tror jag att han kände behov av att förklara sig för oss för han droppar kommentaren att just den låten som just då spelas brukar han lyssna på när han är hemma och röker på. Strax därefter kände jag behovet av att föreviga just det ögonblicket.


21:00

Har varit på stan med Emelie hela eftermiddagen, har äntligen fixat ett busskort och antagligen också chackat kläder till Julafton. Underbart! Men det tänker jaginte visa än det får ni se senare.

ett mörker

Tänkte dra upp persiennerna men såg att ingen annan var vaken på min gata, då vågade jag inte riktigt. Så dem är fortfarande fördragna. Kanske gör ett nytt försök om en halvtimme.

salsa night all night

Ska iväg och dansa lite salsa som vanligt på söndagar, inget undantag för att det är första advent inte. Efter salsa-klassen idag så anordnas det även en hel salsakväll med musik, glögg och pepparkakor. Tänkte stanna och dansa och ha kul hela kvällen! Så ha en bra söndag alla, xoxo

Julmarknad i Gamla Linköping


1:a Advent

Har tänt det första ljuset i ljuset jag fick från mormor. Har precis ätit frukost, framåt lunch ska Emelie och jag till julmarknaden i Gamla Linköping. Ska bli jättemysigt inte bara för att det är julmarknad utan även för att det blir första gången jag besöker Gamla Linköping. Synd bara att det enda som saknas är snö... #I'm dreaming of a white Christmas.

Mys

Middag och nu lördagsmys. Sitter i soffan med en filt och kollar på Grinchen. Julen närmar sig verkligen.

Lördag

Underbar kväll igår hemma hos Fanny och Nils, tyvärr blev det ingen film. Det hanns liksom inte riktigt med. Istället blev det kortspel. Hade hur som helst en grym kväll så tack till sällskapet. Idag ska jag göra det som jag skjutit upp hela veckan, nämligen städa!! Det är ju ändå första advent imorgon.

Du kan alltid bli, nummer ett

KOLLA VAD JAG HITTADE!! Jag har så starka minnen av just den här signaturmelodin men hade ingen aning om att det var Robyn som sjöng den från början. Den här videon är från 1993 då hon var 14 år, till och med innan hon slog igenom med hiten Do you really want me alltså. När programledarna ställer några frågor till henne i slutet kommenterar hon på en av dom att "jag gillar att sjunga". Ja, kan ju inte annat än instämma. Det gick ju ganska bra med den karriären.

Tonight

Ikväll står Fanny för maten och jag för vinet, tänkte se en kinesisk film med som vi hyrt på stadsbiblioteket. När Livian såg vilken film det var så skrattade hon, jag vet inte hur man ska tolka det men det återstår att se. Kommer antagligen lite annt folk också. Bra kväll comin' up! Ska väl försöka städa lite innan dess.
xx

Bild

Jag kör en Dagens Nostalgibild som idag blir en riktig partybild från semestern på ön Hainan i maj iår. Vi är brunbrända och har precis ätit middag minns jag och det var då hög tid för... Just det! Tequila-shots!

I was 12 going on 13 the first time I saw a dead human being. It happened in the summer of 1959 - a long time ago, but only if you measure in terms of years.

Någon mer som sett filmen Stand by me? Om inte så gör det nu. Nu.
Miu miu

Vakna

Ibland kan jag bli så otroligt irriterad. Finns det absolut ingenting bättre att skriva om än en hel artikel om att Kate Middleton hade en polotröja på sig när hon senast handlade mat. Hur får man ens ihop en sådan text!? Vem godkänner den!? Pinsamt. Jag kan dock rapportera, om någon mot all förmodan ändå skulle vara intresserad, att hon inhandlade bananer, kyckling, mjölk, flingor, sallad, apelsiner, glass och inte bara potatis utan jag citerar: "discount-brand potatoes". Ni hör ju själva. Lärde sig den engelska pressen ingenting år 1997?

balance


I gave up

Det gick inte. Jag lovar att det där skärande ljudet fanns på riktigt, smög runt lite utanför där jag satt och där var det minsann inget ljud. Så jag böt plats och förflyttade mig till biblioteket på campus istället. Skön ljudnivå och inga tinnitusljus. Perfekt. Ska snart till lektionen, funderar på att köpa en kaffe på vägen. Gillar 4-kr-kaffe. Det var allt för nu. Hörs senare, puss och hej.

Godmorgon från uni

Man känner sig på något sätt mer ambitiös när man bokat ett rum och ska plugga på campus istället för att sitta hemma och kämpa vid skrivbordet helt allena. Så nu är jag här. Synd bara att jag dragit en nitlott och lyckats få ett rum där rören tjuter. Iallafall intalar jag mig själv det, börjar på riktigt bli rädd för att det kanske bara är i mitt huvud. Herregud. En pluggdag i skolan, vad har jag gjort. Mental institution sign me up.

The long wait........


Läs!

Stackars ensamma flickan och Det räcker nu, Blondinbella, makarna Schulman är på HUGGET!

All new

Har börjat se en ny 60-tals serie, den går på TV3 men mitt under min bästa söndagskväll så istället följer jag serien via nätet. Har bara sett två avsnitt än så länge men jag gillar det starkt!

Postar den här låttexten utan någon speciell anledning. Bara för att jag tycker låten och texten är för jävla bra helt enkelt.

Now and then I think of when we were together
Like when you said you felt so happy you could die 
Told myself that you were right for me 
But felt so lonely in your company 
But that was love and it's an ache I still remember 

You can get addicted to a certain kind of sadness 
Like resignation to the end 
Always the end 
So when we found that we could not make sense 
Well you said that we would still be friends 
But I'll admit that I was glad that it was over 

But you didn't have to cut me off 
Make out like it never happened 
And that we were nothing 
And I don't even need your love 
But you treat me like a stranger 
And that feels so rough 
You didn't have to stoop so low 
Have your friends collect your records 
And then change your number 
I guess that I don't need that though 
Now you're just somebody that I used to know 

Now and then I think of all the times you screwed me over 
But had me believing it was always something that I'd done 
And I don't wanna live that way 
Reading into every word you say 
You said that you could let it go 
And I wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know... 

But you didn't have to cut me off 
Make out like it never happened 
And that we were nothing 
And I don't even need your love 
But you treat me like a stranger 
And that feels so rough 
You didn't have to stoop so low 
Have your friends collect your records 
And then change your number 
I guess that I don't need that though 
Now you're just somebody that I used to know 

The grass is always greener...

Såg ett inlägg på Emelies blogg om snö. Är det inte helt sjukt att det är första advent på söndag, snart december, och gräset är fortfarande grönt!? Jag förstår ingenting.

Live update:

Den nya ljusstaken i fönstret är uppe! #julpynt

Funny straw

Lill-lördag, så vilken nostalgibild passar bättre än denna bild från Nanjing på mig och Celina. För övrigt första gången jag lägger märke till the funny straw. Haha!

Äntligen!!

Idag minsann, uppe med tuppen! Det var verkligen på tiden, har precis sett klockan 6-nyheterna på tv4 och ska sätta mig och äta lite frukost. #Bra dag!

Stress?

Försov mig lite halvt och insåg att det bara var 45 minuter tills vi började, stressade i 20 och fick sedan ett glädjande sms från Fanny. Lektionen är inställd.

11/22/11

11/22/63 heter Stephen Kings nya bok som kom ut nu i november, den verkar för övrigt helt sjukt bra och den går tillbaka till då John F. Kennedy mördades. Dock så är en ganska saftig på inte mindre än 849 sidor inbunden, dessutom finns den än så länge bara på engelska. Kanske 2012 års sommarprojekt?
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=1451627289

21:16 Go'natt

Jag vet inte om det är någon som minns mitt inlägg imorse men ni som gör det förstår varför jag säger gonatt nu. Hörs imorgon bitti, då pigg och glad!

Nostalgia

Dagens nostalgi-bild blir en bild från nattklubben Mazzo i Nanjing där vi hängde en hel del. På bilden syns jag, underbara mexikanska Valeria och sedan någons hans som håller i en skiva vattenmelon. Oklart vems.

God morgon Måndag

Att det ska va så svårt att ta sig upp på morgonen ibland. Idag var just en sådan morgon. Blir så arg på mig själv, ska nästan försöka att gå och lägga mig vid åtta ikväll. Jag orkar inntteee! Jag gillar att gå upp på morgonen så därför är det så frustrerande när dygnet är lite snett... Bättre lycka nästa dygn, jo man tackar.

If you live each day as if it was your last, someday you'll most certainly be right.

Lasse Brandeby död?! Det verkar dock inte som om jag är den enda som inte förstår någonting, ingen visste ju ens om att han var sjuk. Känns som han nyss var med och blev halvt hånad i Let's Dance. Och rätta mig om jag har fel, men var det inte också han som satt i Fader Fouras torn i de senaste Fångarna på Fortet-omgångarna!?
If you live each day as if it was your lastsomeday you'll most certainly be right.
Ett otroligt klokt citat av ingen mindre än Steve Jobs.

Salsa time

Söndag kväll, vilket betyder salsa time! Ni vet den där söndagsångesten som så många har? Den är som bortblåst för mig, jag fullkomligt ÄLSKAR söndagskvällar. Att få gå och dansa i en och en halvtimme för att sedan komma hem, äta kvällsmat, kanske ta en kopp varm choklad, och sen få lägga sig tidigt och se nått bra på tv. Love, love, love it. Nu ska jag göra mig iordning och cykla iväg, ciaaaoooo.

Lussekatt

Inte nog med att jag drack årets första julmust tidigare i veckan, idag äter jag också mina allra första lussekatter. Tack mormor!

13.11

Efter att ha sett dom spela live så kan jag inte vara annat än sjukt imponerad. Så jäkla duktiga killar! Han med saxofon blev snabbt en favorit, så grym. Så kort och gott, en riktigt bra kväll igår.

Lördag

Har precis ätit en lätt lunch i form av tomatsoppa och ska snart dra iväg för att börja fixa inför kvällens spelningar. Hörs senare! xxx

Dagens

Drar till med en bild från ett av mina favoritställen i Shanghai, Cantina Agave, som även serveras stans absolut bästa frozen Margarita. Sommar, juni, en kall drink, Shanghai, Franska kvarteren, freedom. Underbart.
Jag, Lillian och Anna

Jessie J - Price tag

Jessie J med hiten Price tag..... sååå braaa!!

Idol 2011, Linköping

Det var så jäkla kul att vara på plats igår, hela arenan var hur taggade som helst och stämningen var på topp. Här är lite bilder från gårdagen, för er som inte såg gårdagens sändning så gästade även megastjärnan Jessie J scnenen. Har en video på henne med som jag tänkt lägga upp, så håll utkik.

Avfärd mot Idol

Om cirka en timme drar jag in mot stan för lite käk innan kvällens tv-sändning. Är supertaggad! Tar självklart med mig kameran.

Dagens Bild:

Eftersom det är fredag så tänkte jag bjuda på en fredags-bild och just den här bilden fullkomligt älskar jag. Sofia och jag äter middag på restaurangen Lost Heaven i Shanghai. Just från veckan då den här bilden togs har jag så otroligt starka minnen av att vi pratade om livet, vart det leder oss och framtiden. Vi insåg även att det då var exakt ett år sedan vi tog studenten. Glöm dock inte bort att det nu är 2011, så självklart mobilen i högsta hugg.
Juni 2011,

Zara Lookbook

Bild

Härlig dag

13 timmars sömn var exakt vad jag behövde. Tänk att kunna däcka halv sju på kvällen och sova hela natten. Underbart. Redo för en riktigt härlig fredag! Min plan är att fredagsstäda här hemma och lite snabbt översätta alla meningarna för att sedan hinna till UNI lite tidigare för att hinna med en 4-kr-baljan-kaffe att ta med till översättningslektionen. Efter det, snabbt hem och packa om väskan för framåt eftermiddagen anländer familjen, vi ska ju på idoool. Ser fram emot dagen!

Årets första Julmust

Tror inte jag har berättat så mycket om hur den kommande helgen ser ut för min del så tänkte göra det nu. Imorgon fredag kommer hela Idol-spektaklet på besök i Linköping och jag ska faktiskt dit tillsammans med min familj, förutom Vilma som ska ha tv-kväll med mormor istället. Jag är riktigt taggad, det är första gången någonsin som jag är med vid en riktig tv-inspelning tror jag så det ser jag också fram emot. Sen på lördag är det samling redan klockan 12 för att börja förbereda lördagskvällens spelningar (Movits! och Kid Down) efersom Kåren LinTek fyller 40 år iår, jag ska nämligen få vara med att rigga upp samt ner allt ljud och ljus under kvällen. Hur spännande som helst! Sen är det ju som vanligt salsa på söndag. Som ni kanske hör så är det fullt upp de kommande dagarna så jag passar på att njuta av en riktigt skön "mini-fredag-hemma-kväll" idag istället. När jag var och handlade förut så kunde jag bara inte låta bli att köpa årets första: julmust!! Är det inte snart första advent..

Flow with the go

Googlade på Taghazout och surfing och fick fram en del riktigt härliga bilder! Kolla bara här:

Underbart!! Den 4 februari bär det av.

Surfs up dude

Då var det bokat och klart!!! Surfresan till Marocko i februari är spikad och helt plötsligt så känns det lite lättare att ta sig igenom vintern nu när man har något att se fram emot. Tror inte jag ens behöver säga hur tagggaaaddddd jag äääärrrr!!!!!

gooooodmorgon

Craaazzzyyy Thhuurrssdddaayyyyyyyy!!! Har fått några timmars sömn iallafall, en del har inte sovit något alls. Passar på att slänga upp dagens bild på bästa brunchstället i Shanghai, Sacha's som ligger på Dongping Lu 11. Det är precis vad jag skulle behöva just nu, en stooor fet brunch...

epic

! it better be.

Snacka om spontan!

Jag fick en impuls! Klockan 15.00 idag fick jag reda på att det anordnas en surfresa till Marocko en vecka i februari, ungefär 15.07 had jag bestämt mig för att åka! Eller iallafall försöka åka. Så nu sitter jag tillsammans med några andra och köar för biljetter. Så håll tummarna!

Turtle neck

Testar trenden med polo-tröjan idag. Ganska skönt när det blåser isvindar om inte annat.
xxoo

Dags för ännu en nostalgi-bild

Fortsätter alltså det jag började med igår, en nostalgibild per dag är deelen. Igår valde jag en bild från den kinesiska muren, idag har jag valt en bild som för mig är en underbar junikväll i Shanghai vid People's Square. På den här bilden ser man Kinas problem med luftföroreningar ganska tydligt då det dagen den här bilden togs kändes soligt och varmt. Gillar verkligen draken i mitten, den symboliserar frihet på något sätt. Tänker på boken Flyga Drake.
June, 2011

Det här hände igår kväll

Hade en grym kväll med Emelie igår, som alltid med den bruden med andra ord! Alltså Desperate Housewives... Kom igeeeennnn va bra det är! Håller på att dö, längtar redan tills nästa tisdag. Ojoj. Tänkte för övrigt sova tidigt igår för det har varit så jäkla jobbigt på mornarna den senaste tiden, men planer kan ändras snabbt och kvällen blev ännu bättre efter ett långt samtal på Skype med England-Sofia till klockan halv tolv. Saknar henne så sjukt mycket och längtar stenhårt till nyår i London!! Känner mig dock d-ö-d nu haha, ska packa ihop lite böcker osv och ta mig till skolan.

Myskväll comin' up

Väntar nu bara på att Emelie ska komma över så ska vi ha en riktig myskväll. Eftersom min externa hårdisk inte vill som jag vill så har jag inga bilder kvar, kollade dock runt lite på gamla inlägg här i bloggen och blev nostalgisk. Hittade massor av bilder från min tid i Kina. Ska börja slänga upp en varje dag tänkte jag så här kommer den första. Den är från maj månad då vi var på en lång weekend i Beijing, sjävlklart besökte vi den kinesiska muren och hade sån jäkla tur med vädret så man nästan inte trodde det var sant. Underbart!

今年五月在长城,北京

Kinesisk rap

Sitter och lyssnar på lite musik som Livian skickade till mig, fastnade för den här låten som jag tycker låter så västerlänsk. Om två timmar ska jag iväg på dagens conversation corner, innan det ska jag försöka kolla klart på en film som jag började se för cirka en månad sen. Haha!


Hotpot-night

... och tro det eller ej, kameran var med!! Så här är lite bilder från gårdagens födelsedagsfirande med hotpot som även innehöll en del baijiu haha.
Ludvig, Sussie och födelsedagsbarnet Arnold

Hotpot!
Vi hade väldigt kul åt hur Ludde, på bilden nedan, höll ätpinnarna haha!
Hela gänget: Robin, Sussie, Arnold, Ludvig, Livian, Carl och Petrus
Och hela gänget, Asian-style!
Efterrätt!

Kvällens planer:

Underbara Livian har sett till så det blir födelsedagsfirande för Arnold a'la HOTPOT ikväll! You heard me! Riktigt kinesisk alltså där man kokar maten medan man äter den. Tror faktiskt vi blir ett riktigt gäng ikväll, kul! Letade fram en bild från i våras när vi äter hotpot på en restaurang i Nanjing för er som intte har koll på vad det är jag pratar om.
Så här ser det alltså ut. Kan kan säga att man inte bör lämna Kina utan att ha ätit detta.

blod under naglarna...


Studier utomlands ger högre lön

Läs hela artikeln från Dagens Nyheter HÄR!

Hoppas den svenska skolan skäms

Antar att de flesta hört eller läst om Nationella Provet-skandalen som jag faktiskt skulle vilja kalla den. Betyg som lärare bedömt som MVG blir IG vid en omrättning, och samma sak kunde ett IG enkelt bli till ett MVG. TACK! Kanske resten av det här landet ÄNTLIGEN kan förstå vilka problem skolan har och vilken jävla skillnad det är skolor emellen. Jag är så sjukt glad att jag lyckades komma in på den utbildning jag ville och är tacksam för det varje dag just eftersom jag vet hur små marginaler det är. En lärares personliga förhållande till en elev spelar alldeles för stor roll och det är nästan sorgligt hur snabbt jag kan peka ut vilka gymnasieskolor i Örebro som ger ut högst respektive lägst betyg. Är inte den här skandalen en väckarklocka så finns det inget hopp för den svenska skolan. På tal om någonting annat, hörde precis Maria Wetterstrand på Efter 10 där hon uttalade sig om Håkan Juholt och sa att det känns som att Juholt vill ta tillbaka Socialdemokraterna till 80-talet istället för framåt. Tycker Wetterstrand är otroligt vettig i det uttalandet.

God måndag

Veckorna går så jäkla snabbt! Det är redan måndag igen alltså. Börjar inte förrän vid 13 idag så ska ta en ganska lugn morgon och försöka hinna plugga in lite tecken innan det. Har ganska roliga planer för kvällen om allt går som planerat. Mer om det senare. Jag säger godmorgon.

Kate Moss 13-åriga lillasyster Lottie Moss har gjort sin första fotografering, bilder av Andrea Carter Bowman.

Noodle wok

Har precis varit och dansat! Tredje gången nu och det är så jäkla kul! Sitter och äter noodle wok ur en take away box som jag fick med mig hem från sittningen igår. Riktigt god kvällsmat. Vill även passa på att återigen gratta pappa på fars dag! Hoppas att ingen glömt alla grymma pappor där ute!

Pops talar ut om koftorna!


Sovmorgon

Tog en välbehövlig sovmorgon efter mycket arbete med finsittningen igår som vi arbetade med från 08.00-03.00. Snacka om att jag var utmattad när jag kom hem inatt. Ska ta en lugn dag hemma och bara göra ingenting.... Så jäkla skönt!

光棍节!

Singles day.. Hahhha! För er som inte förstår texten ovan. Fråga en kines.

Friday

Har precis ätit, ska göra mig iordning för äventyr ikväll. Den stora frågan är ju om man ska inviga vinterjackan eller inte....
Slängde ihop en supergod kycklinggryta till kvällsmat, man ska väl märka att det är fredag!

I woke up with a strange tattoo, not sure how I got it, not a dollar in my pocket and it kinda looks just like you, mixed with Zach Galifianakis


11.11.11 11:11

111111 11:11


Dynamic Duo

Har gillat dessa två brudar sedan barnsben och blir såklart jätteglad när jag nu ser att de pryder deras allra första Vogue-cover!!!! Vogue Best Dressed is out...

111111

Lycka, välgång, fred? Vet inte om 11 står för just det eller om det bara är påhittat. Kan väl iallafall försöka få till en bra fredag!

ICON

Bonnier, Bonnier, Bonnier... Finns det några som utan problem skulle kunna vaska en byggnad så är det Bonnier. De äger ju nästan hela Sverige, inklusive den relativt nya tidskriften ICON som kort och gott handlar om vår tids insperatörer. Här är senaste numret. I LIKE!
Inspirerande!!

2011-11-10

Ska vara med och hjälpa till vid en sittning på lördag och ikväll ska vi alla i "mat-gruppen" träffas och umgås typ. Fråga mig inte hur jag hamnade i matgruppen. Som tur är lyckades jag ta mig ur att servera vid sittningen... Ni som känner mig förstår... Fina kläder, vita skjortor, graciöst serverande och mat.... Det skulle inte fungera för mig. Om jag bara lyckas ha sönder en flaska blir jag nöjd. Max en. Säger som Cellliiii,,, tooodles!

Mother and daughter

En av Mick Jaggers alla fruar Jerry Hall syns här tillsammans med gemensamma dottern Georgia May Jagger i ny kampanj för H&M. Swagger Jagger!
New York Magazine
Tema mor och dotter verkar inne just nu för här syns Madonna på Harper's Bazaar tillsammans med modeintresserade dottern Lola.

"De som aldrig gör fel, de gör aldrig någonting."

"De som aldrig gör fel, de gör aldrig någonting." Min kära vän Celina hade citerat sin far på facebook. Tyckte citatet var otroligt bra. Det här med universitetsstudier skiljer sig väldigt mycket från tidigare studier. Har precis fått reda på att alla resultat är offentliga handlingar och därför fick vi en lista på alla klassmedlemmar och vilka betyg alla fick. En del blev upprörda, ingen är ju van vid att helt öppet kunna se vem/vilka som fått underkänt osv men det slog mig sedan hur mycket jag har växt upp. På mina två första tentor fick jag en 5:a och en 4:a (U, 3, 4, 5), för några år sedan skulle jag gå under jorden för att det ena resultatet inte var det högsta, men inte längre. Jag klarade tentan med mer än godkänt och är hur nöjd som helst! Just den här historia-tentan som jag fick en 4:a på skulle man kunna döpa om till "en tävling i att klämma in så mycket information i skallen som möjligt, på så kort tid som möjligt", och ja, jag är nästan glad att jag inte fick maximalt resultat för det visar någonting annat också. Insåg även att jag inte ska öppna något mer dokument med alla klasskamreters resultat, det räcker att jag vet mitt eget. Det är ju faktiskt bara för min egen skull jag är här. De andras resultat kommer ju inte ha någon som helst påverkan i mitt liv. Jag har insett att man inte behöver vara "bäst" på allt, idag är det så lätt att vara just det för man kan googla sig till nästan allt. Det som är intressant idag är att vara bäst på det "ogooglebara". Tack Per Holknekt.

Det enda sättet att få någonting gjort är att göra något.

Det var den bästa föreläsningen jag någonsin varit på! I och för sig är det mitt första år på universitetet så jag har många år av föreläsningar framför mig, men jag kan redan nu säga att den jag och Emelie var på i förmiddags gjorde det här året. Per Holknekt är så otroligt inspirerande och jag kunde inte låta bli att komma att tänka på min underbara vän Rebecka som på så många sätt påminner om honom. 

Trip till Norrköping

Idag ska jag för allra första gången bege mig mot Norrköping som ligger cirka 45 minuter med buss härifrån Linköping. Jag och Emelie ska nämligen på en föreläsning av Per Holknekt!!! Det ska bli så jäkla kul att höra honom live, har lyssnat på hans sommarprat innan och det är bland det bästa och mest inspirerande jag någonsin har hört. Så, mot Norrköping!

H&M SS12

Kan inte låta bli att redan nu längta till våren då jag fick syn på det här paret från H&Ms vårkollektion!!

20111108

Hade sjukt svårt att sova igår kväll vilket resulterade i att jag försov mig idag istället. Som tur var vaknade jag ändå i tid så det var ganska lugnt ändå. Ska dra med mig datorn till uni idag för att kunna vara produktiv mellan 12 och 17. Kanske ska försöka hinna med en kopp kaffe innan jag drar iväg så man piggnar till lite iallafall.

Plugg

Känns riktigt jobbigt att dra igång ett plugg-pass just nu men det ser inte ut som att jag har så mycket val. Let's do this! Governance and politics of China.

HELLO

God morgon! Dugga idag som vanligt på måndagar, blev ju inte så mycket plugg i helgen så kanske dags att kolla igenom alla orden innan vi har testet. Ska göra det nu.

Tillbaka i Linköping

... efter en helt underbar helg hemma med familjen och med lagad mat på bordet. Helt fantastiskt! Behövde verkligen den här helgen. Ser just nu en gammal Kollar på avsnitt 7 av Bron som jag missade förra veckan. Så sjukt spännande! Gonatt alla...

Hem!

Tar mitt pick och pack och drar hem över helgen! Åhhh det ska bli så skönt!!
ciaaaao

Plåster på såren

Juste, höll på att glömma. Fick med oss den här från Globen också. Tack. Konserten fick ingen se men en partym det fick alla minsann.

Paradise

Ny tröja som jag fick med mig hem från Stockholm. Något bra med därifrån iallafall! Ska iväg till uni för dagens enda lektion, i eftermiddag bär det av hem mot Närke. Längtar! Hörs senare, puss.

Besviken

Ni har säkert hört om igår men tänkte ändå säga några ord. Det känns sjukt tråkigt att det blev ett jäkla lotteri av det hela, vilka som fick se konserten elle inte. Klockan var staxt efter 8 och hela Globen var fylld av förväntansfulla fans, förbandet var försenat men ingen förstod varför. Snart börjar arrangörer runt omkring scnenen viska med varandra, någon bredvid skämtar och äger med sarkasm  i rösten "jaha, då blir det inställt igen". 2 minuter senare täller sig en man på scenen och läser högt att Rihanna återigen insjuknat och att konserten inte kommer att bli av. Själv ler jag för mig själv etersom jag är helt övertygad om att det är ett skämt. Inte förrän hela folkmasan i mitten börjar röra sig utåt förstår jag att det är sant. I Malmö fick de iallafall reda på att konserten var inställd innan alla hade tagit plats i arenan. Skulle vilja ha ett läkarintyg på att hon är döende för det dät var verkigen inte ok. Vi hade antagligen de bästaa platserna på hela stället, satt precis bredvid scenen längst ner. Det var som en av tjejerna sa efteråt: "Det var verkligen för bra för att vara sant.".

Mot Stockholm!

Ska dra mot Stockholm och The Ericsson Globe!

Möt Aftonbladets profiler: Alex Schulman


Style

NY Magazine ställer sig lite frågande till Robyns outfit till MTV's O Music Awards. Kan kanske delvis hålla med med tanke på att hon blev decenniets stilikon vid 2010 års Elle-gala...
http://nymag.com/daily/fashion/2011/11/robyn_look_of_the_day.html

Goooooodmooorgoooonnn!!

Ikväll ska kameran med punkt slut. Om några timmar sitter jag på tåget mot Stockholm för att ikväll se Rihanna-konserten, är så sjukt taggad!!

Step

Den som säger att man inte blir på bra humör av det här, ljuger!

Eftermiddag hos Emelie

Har precis kommit hem efter att ha spenderat eftermiddagen hemma hos Emelie med plugg och bryggkaffe. Ikväll blir det att tillsammans med delar av klassen styra HG. Känns som en bra tisdag!
Details, Sthlm Streetstyle

1 november 2011

Det är november!! Helt sjukt vad tiden går fort. Ska dra iväg till skolan för lite övning i kinieiskskt fackspråk! Dagens tema: det är din födelseag.

TIsdag

Då blir hela Saab kinesiskt. De tar över världen. Bara att inse.

RSS 2.0