Måndagen den 28 februari 2011 eller dagen då Alan blev offer för en arg kines

Det var en gång en svensk-kines som hette Alan Huang. Måndagen den 28 februari 2011 befann sig Alan på Nanjing University i Kina, det var eftermiddag och Alan skulle just gå hem från universitetet. Utanför skolan ser han en fontän, runt fontänen står en stor folksamling som iacktar fontänen. Efter att ha tagit några ytterligare steg märker Alan att hela gatan är översvämmad. Det visar sig att det inte alls rör sig om någon fontän utan en vattenledning som gått sönder och sprutar upp vatten två meter upp i luften. Efter många om och men har Alan äntligen lyckats ta sig förbi den nybildade sjön som bildats, lite smått irriterad fortsätter han promenaden hem. Han funderar länge över vilken väg han ska ta eftersom han ska stanna för att handla på vägen, i sista sekunden bestämmer han sig för att ta vägen förbi Cheap street. Smått irriterad över översvämningskaoset tidigare promenerar Alan ensam fram på gatan, i ögonvrån ser Alan en onaturlig rörelse som verkar komma åt hans eget håll. Innan Alan hinner reagera har en ursinnig kines kastat en hel portion nudlar ut genom fönstret och turligt, eller oturligt nog för Alan, lyckats träffa den enda fotgängaren på hela gatan. Alan. Han har nu träffats av nudlar med tillhörande sås i ansiktet, på jackan samt byxorna. Ännu argare och nu täckt av nudlar beger sig Alan vidare längs gatan, han hade ju faktiskt bestämt sig för att handla också. Med en stark arom av nudlar anländer Alan till affären för att handla en (en=1) ingrediens till kvällens middag. Som ni kanske förstått vid det här laget så var det inte riktigt Alans dag just den där måndagen, så den speciella ingrediensen fanns såklart inte tillgänglig. Ursinnig, täckt av nudlar och nu även tomhänt kommer Alan äntligen hem. Inte ett ord kommer från Alans mun. Han var arg. En olycka kommer sällan ensam som man brukar säga. Dock vände turen för Alan senare den dagen då ett bud med godis hemifrån anlände. "Napparna vart är dom?! Ahh där är dom..."


Ett år senare...

Idag anländer den första gruppen svenskar från Wuc efter oss pilot-elever förra året. För exakt ett år sedan befann mig jag, mina nuvarande rumskompisar samt fyra andra elever i Shanghai för vidare transport mot just Nanjing för ett 2 veckor långt studiebesök i Kina. Inte trodde jag att jag exakt ett år senare skulle sitta här i en lägenhet i exakt samma stad och precis ha börjat skolan på det universitet som vi ett år tidigare besökte. Är så glad för att jag vågade ta mig hit! Imorgon ska vi träffa dom tror jag, den nya kullen Wuc-kineser alltså. Ska bli kul att se vilka de är för några!

Monday

Första skoldagen avklarad, känns som att det går bättre och bättre. Va inte lika dålig idag som förra veckan. Ska precis sätta mig och plugga nu, senare blir det kanske att dra förbi Ellen's för lite gratis kaffe. Coffree Monday remember! 


Söndag



Söndag, söndag, söndag... Helgen har gått så otroligt snabbt, nu sitter alla bara och segar vid datorerna i sin a rum. Själv sitter jag i matsalen. Det som är tråkigast är att det inte direkt finns nånstans att gå om jag vill vara för sig själv en stund eftersom jag delar rum. Så det är aldrig så att man bara kan stänga in sig i en timme och få lite alonetime, det är nog det jag saknar allra mest från Sverige faktiskt. Att bara kunna vara ibland. Ska snart plocka fram böckerna, måste plugga lite inför imorgon.

Saturday night




Pizza från en europeisk pizza-restaurang med riktiga pizzaugnar. Mmmmmm...

Friday night


Siri Tollerød för Vogue


Photo: Courtesy of Vogue Latin America

Norska supermodellen Siri Tollerød för Latinamerikanska Vogue...

Första skoldagen


 

Då var den avklarad. Första skoldagen! Känna lyxigt att vi gick runt i linne på rasterna och satt i solen och njöt, har varit sol hela dagen och runt 20 grader. Kändes ungefär som en sen försommarkväll när vi gick från skolan idag. Mycket att plugga på dock, det är ett som är säkert. Förstod inte ens hälften av vad lärarna sa idag.... men kan jag inte så kan jag inte. Det var ju första dagen, ska se hur det är om en månad för jag lär ju gå framåt iaf. Satt som ett frågetecken hahah ibland förstod jag inte ens vilken av alla dialoger i boken vi läste ur, hur lätt är det att veta när läraren hoppar mellan alla sidor hela tiden samtidigt som de pratar i 180! Nej. Nån måtta får det va. Det varf föresten inte bara jag som satt som ett frågetecken, ungefär 90 % av oss förstod inte. Mitt mål är att kunne förstå och göra mig förstådd i vardagliga sammanhang så jag kan skulle kunna klara mig själv i Kina hyfsat bra. Kunna läsa tecken i den mån att jag kan beställa, läsa skyltar, se vad det står i affärer osv. Sen om jag inte kan alla 7977979809808 tecken som finns spelar ingen roll, vill bara kunna känna igen så många som möjligt.

Vi skrev upp oss på Tai Chi på universitetet idag med, så varje tisdag och torsdag mellan 16.00-18.00 har vi Tai Chi nere i lobbyn. HAHAHHA ja vi får se hue det går ska iallafall bli hur kul som helst! För er som inte riktigt vet vad det är så är det den typ av "träning" många kineser står och gör tillsammans i parker och liknande innan jobbet på morgonen. Googla så får ni se. HAhahah!


Nytt yrke: Frisör?????




Är rätt stolt själv faktiskt!! Kolla in resultatet, blev förvånad att hon ens lät mig klippa henne men nu förstår jag varför. Blev gryyymmmttt!!! Kanske dags att sova snart, första skoldagen imorgon... spännande!!


Home delivery





Här kan man få i princip vad man vill hemlevererat. Fick just ett helt lass med alkohol hemlevererat så nu har vi radat upp allt, det ser ganska snyggt ut i vardagsrummet nu haha!

Plugg



Sitter och försöker förbereda mig inför skolstarten imorgon. Känns skönt att vara lite förberedd. Väldigt mycket tecken.....


Produktiv dag!

Klockan är bara 12 och 50 % av den här lägenheten har inte kommit ur sängen än. Jag och Celina har däremot: ätit frukost, fixat student ID, fixat med böcker, postat Celinas studieförsäkran, ätit lunch, handlat skolblock och handlat mat. Solen skiner och vi har fått oss en långpromenad på köpet, känns som dagen inte kunde startat bättre! Nu blir det kaffe och kaka. Ciao!

Massage, aajjjjjj

Tänkte sova nu, klockan är ungefär kvart i 11 på kvällen och imorgon har vi planerat att gå och hämta student ID:n samt hämta ut böcker. Idag gjorde jag även provet i kinesiska, skrev så mycket jag kunde och får reda på var jag hamnar imorgon. Efter provet gick vi och drack kaffe på ett café på universitetet där de även har alla övningsböcker om man vill låna för att plugga, grymt bra café. Sen gick vi och fick en efterlängtad massage, åh herreguuuud vad det gjorde ont!! Låg nästan och grät, har haft ont i nacke och axlar i cirka 2 veckor nu så behövde verkligen en massage. Men vilken pina. Lär väl ändå gå tillbaka om någon månad eller så, kostade 68 kr för en timma så det är väl ett ok pris. Kom just tillbaka från vårt favvoställe Ellen's som har Meal Deal på tisdagar, hamburgertallrik med dricka för 20 kr. Ja det var min dag i sin helhet, om nu någon var intresserad haha! Nu blir det läggdags. Gonatt alla!


Chinese ability test


Sitter och är lite nervös inför provet som jag snart ska göra, så jag kan bli placerad i rätt klass. Det jag är mest nervös över är nästan att hitta dit, till rätt klassrum alltså. Ska gå i tid... Provet börjat 16.00 och klockan är snart kvart över tre. Well, wish me luck!!

Golden face backstage at London FW


Photo: Carl de Souza/AFP/Getty Images

Backstage på Vivienne Westwood i London. Gorgeous!!!!

Sååååååå sant: You know you've been to long in China when...

You know you've been to long in China when...

5. You smoke in crowded elevators.
6. All white people look the same to you.
8. You find state-employed retail staff helpful, knowledgeable and friendly.
9. You no longer need tissues to blow your nose.
12. You think that the heavy air actually contains valuable nutrients that you need to stay healthy.
15. It’s OK to throw rubbish, including old fridges, from your 18th-floor window.
16. You believe that pressing the lift button 63 times will make it move faster.
17. You aren’t aware that one is supposed to pay for software.
19. You tell friends their house back in your home country has bad feng shui.
20. You think that a $7 shirt is a rip-off.
22. You buy an XXXL T-shirt in store when you returned home.
24. You have no reservations about spitting sun flower seeds on the restaurant floor.
25. You think it’s silly to buy a new bike when it’ll get stolen soon and stolen bikes are half the price.
27. You feel cheated if you don’t receive a full head and shoulder massage when getting a haircut.
29. You no longer wait in line, but go immediately to the head of the queue.
30. It becomes exciting to see if you can get on the lift before anyone can get off.
32. You no longer wonder how someone who earns US$ 400.00 per month can drive a Mercedes.
34. You believe everything you read in the local newspaper.
35. You have developed an uncontrollable urge to follow people carrying small flags.
36. You regard it as part of the adventure when the waiter correctly repeats your order and the cook makes something completely different.
37. You are not surprised when three men with a ladder show up to change a light bulb.
38. You look over people’s shoulder to see what they are reading.
39. You honk your horn at people because they are in your way as you drive down the sidewalk.
49. You have absolutely no sense of traffic rules.
50. You start calling other foreigners Lao Wai.
51. You start cutting off large vehicles on your bicycle.
53. You think no car is complete without a tissue box on the rear shelf and a feather duster in the trunk.
55. When looking out the window, you think “Wow, so many trees!” instead of “Wow, so much concrete!”
57. You think “white pills, blue pills, and pink powder” is an adequate answer to the question “What are you giving me, doctor?"

Keep your animal on the floor, where it belongs



Med tanke på hur det såg ut på Anna Suis visniing för hösten så skulle många kineser vi skrattat åt vara enormt moderna. Ser någon varje dag, vuxna alltså, som går runt i olika mössor föreställande djur som man knyter under hakan. Till och med på uteställen har jag sett folk som har en sådan. Inte så jättesnyggt kanske, slänger upp en bild på Carl från Shanghai flygplats förra våren. Herregud, ja det modet har visst hållt i sig ett tag... Gissar att trenden fortsätter ett tag till... Tyvärr... Haha!


Shiny pants, f/w 11



Kollade in NY magazine och såg att de hade listat upp glänsande byxor som en het trend i höst. Jag gillar det, lite som för ett par år sedan då alla gick omkring i lack-leggings, fast betydligt snyggare!


Registration, Nanjing University

Helllooo there, kom precis tillbaka från registreringen vid Nanjing University, bara ett besök på polisstationen kvar så är allt klart för min vistelse här. Känns väldigt bra! Solen skiner och det är cirka 17 grader ute, snart ska vi iväg och skriva upp oss på yoga tror jag. Imorgon ska jag göra det där provet som visar vilken klass jag ska börja i, har varit supernervös för det innan men just nu känner jag mig ganska lugn. Jag kan ju inte mer än det jag kan och det jag inte lärt mig hittills lär jag mig nu i vår, det är ju faktiskt därför jag är här. Känner mig oerhört taggad!! Ne nu ska jag sortera den där jättehögen med papper som jag fick med mig idag, nog för att Kina är ett utvecklat land på många sätt så är det papper på print som gäller, helst allt handskrivet i så lång utsträckning som möjligt och 5 kopior av allt. Alan hjälpte mig att fylla i lite papper till polisen på kinesiska och mitt i allt hörde jag "jävla kineser alltså...", och då ska han kalla sig själv kines... Haha!

VÅREN ÄR HÄR!!!

ÅÅÅÅHHHHHHH det är så jäkla skönt väder ute idag!!! Solen skiner och det luktar Påsk i luften. Känndes nästan varmt med skinnjackan på och halsduk eller handskar behövs verkligen inte. Hello spring!!!!!

Well what can I say, a girl's gotta eat

Igår åt jag och Celina på ett ställe som serverar soppa för 6 kr. Billigt och gott! Man tar en korg, går och väljer de ingredienser man vill ha i och sedan får man det serverat. Tror föresten att jag börjat vänja mig vid stark mat, även om man väljer det mer milda alternativet här så är det fortfarande starkt även om det inte är lika starkt som det starka alternativet. Bor man i Kina så är det bara att vänja sig.

Oh my Justin Bieber!!!!



Herreguuuuuuuddd vad denna kille är överallt, det räcker inte med att videon till hans låt Baby är det mest sedda klippet på Youtube genom alla tider utan hans namn omnämns hela tiden överallt här i Asien. Från att ha sagt "Oh my God" började man säga "Oh my Lady Gaga" och nu har det gått så långt att man börjat säga "Oh my Justin Bieber". Varje dag hör man hans namn och minst en av hans låtar. Herregud killen är en grymt stor atrist världen över, även om han inte är äldre än min lillebror... Haha!

Jewlery: all in!



Hjälpte till att styla Celina med smycken idag, blev ganska nöjd faktiskt.




L.A.M.B


Love Angel Music Baby

Gwen Stefani tog med sonen Kingston på finalen av hennes visning under NYFW. Ja en del har tur.

Saknar jeansjackan som hänger där hemma i garderoben



Kollade in lite streetstyle från Paris och fick se denna bild... Den får mig att sakna min egen jeansjacka något otroligt! Stod där hemma och velade länge över om jag skulle packa ner den eller inte men bestämde mig ändå för att låta den vara kvar hemma, kände att den tog för mycket plats i väskan. Åh saknar. Ska se om jag kan hitta nån jeansväst eller liknande, har varit på jakt länge.


Middag



Fredag kväll, det känns mer som söndag kväll faktiskt och då tror jag att jag talar för alla i den här lägenheten. Vi är iallafall på väg ut och ska äta middag, Celina hade två villkor "inga jävla nudlar, och inget jävla stekt ris", så antagligen blir det ett ställe som ligger precis vid universitetet som serverar lite mer "västerlänsk" kinesisk mat. Blir nog bra. Sen hem och bara ta det lugnt tror jag, iallafall för min del. Kanske kolla nån film. Lugn och ro tack.

Hot Pot och Latern Festival



Igår var vi ute och åt middag på en restaurang som serverar någonting som kallas Hot pot. Det innebär att det är en gryta där man beställer in de ingredienser man vill ha och sen så får man själv koka och laga till maten. Det är hur gott som helst! Efter det tog vi oss till Konfucius tempel där i princip hela Nanjing hade samlats, igår märkte vi verkligen av Kina och alla dess invånare. Det är nu alla cirka 1,5 miljarder kineser kryper ut ur sina bon. Vet inte om det syns så bra på bilderna men herregud va folk det var!! Vi blev avsläppta 10 min från templet för taxichauffören kunde inte komma närmare, det var avspärrat och bilköer långa som jag vet inte vad. När vi väl kom dit trängdes vi med hela Nanjings befolkning och det var vakter och poliser överallt som dirigerade folkmassorna. Uniformsnissar stor uppradade lite varstans för att hålla koll innan de sprang, ja sprang, vidare på led till en annan utgång eller liknande. där de återigen raadade upp sig.



Det krånglade lite med inställningarna på kameran men bakom Alan på bilden ovan ser man iallafall några av alla uniformsnissar som stod uppradade.

PArty

Kom precis hem från Konfucius tempel, herregud va mycket folk det var. Lägger upp bilder imorgon. Paulina hängde med oss hem så nu förar vi lite och är på väg ut och festa. Can't nobody hold us down. Lady Gaga.

Sista dagen av det kinesiska nyåret

Idag är det sista dagen av det kinesiska nyåret som hållit på i nu 16 dagar ungefär, känns faktiskt som att det är dags för ett avslut. Sista dagen då är det Latern Festival, vet inte riktigt vad det betyder men men tänder iallafall en massa lyktor och håller på så tanken är väl att vi ska försöka ta oss till Konfucius tempel där det tydligen sker lite aktiviteter ikväll. Sen ska vi ut och äta middag någonstans senare med, det var faktiskt länge sen vi åt ute. Snabbmat räknas inte!! Sitter just nu med en portion snabbnudlar i handen, frukost....

VIP-festande på hög nivå


Tre glas vin och en nachotallrik med tillbehör, jag betalade 50 kr. Ganska värt. Sen drog vi vidare till Mazzo som vi alltid gör då vi känner för lite party. Jag tror att dom både känner igen oss samt gillar oss starkt för så fort vi kommer visar dom oss till ett eget bord och börjar duka fram frukt och dricka till oss helt gratis. Sen så fort en kanna börjar ta slut fyller de på med två nya stora kannor. Helt sjukt! Vi lever som kändisar här, vi västerlänningar är eftertraktade. Visst finns det fler västerlänningar än oss men dom har kanske inte utseendet helt på sin sida om ni förstår vad jag menar... haha! Det kommer till och med fram folk till oss och säger saker som "ni är dom där svenskarna va?". Hahahahha helt sjukt men sant!


Wine Wednesday at Ellen's



Vi är på väg att till Ellen's som har Wine-tema idag, tror det var typ ett glas för 15 kr så vi ska dra dit och ta det lite lugnt ikväll. Får se var vi drar efter det. Kör iallafall på en lite avslappnad stil idag, jeans, linne och kavaj samt tofs och rosa läppstift. Känns lite lagom idag. Vi hörs senare, ciao! Juste idag lagade vi pasta med köttfärssås, glömde för ett tag bort att vi var i Kina. Så mätta och belåtna är vi hela bunten just nu. Gött! 


AAAAAHHHHHH

AAAHHHHHHH JAG DÖÖÖÖÖÖRRRR AV SMÄRTAN!!!! Jag trampade nyss på ett jävla häftstift på golvet som FASTNADE i min HÄL!!! Jag var tvungen att dra ut det SJÄLV!!!! ÅHHHHHH VA ONT DET GÖR!!!!

Valentine's day at Mazzo's


Såhär såg jag ut igår när vi skulle ut och fira alla hjärtans dag, blev mitt favoritläppstift från Make up store.


Alan var riktigt stlig igår! Han tänkte minsann imponera med stilig marinblå skjorta med krage samt väst. Full pott Alan!


Celina var 40-tals glammig i en rockig tappning, med alla hjärtans dag-färg både på klänningen och på läpparna.

Blomsterbud på Alla Hjärtans dag



Det knackade på dörren och där stod TVÅ blomsterbud med världens största bukett med röda rosor samt två askar choklad. Herregud, ja nog är det alla hjärtans dag alltid. Men va jäkla mycket glitter och konstigt det är på, men å andra sidan är jag i Kina. En fin gest är det iallafall, jag är tacksam!

Bilder från igår



Blev grymt nöjd med mitt hår igår, lockade det först och sen hjälpte Celina mig att styla det. Looooved it. Det gör jag garanterat om!

I'm beautiful in my way, 'cause God makes no mistakes



Svenske killen Ulrik Munther gör en cover på Lady Gagas nya låt Born this way, han har blivit hyllad av bland andra superbloggaren Perez Hilton. Ja han gör en helt okey cover, även om jag gillar Gagas partyversion bättre.

Snygga Noomi


Bild från Aftonbladet


Noomi Rapace på BAFTA-galan i London, lika snygg som alltid men framförallt: kolla in musklerna!

Det snöar i Nanjing


Såhär såg det ut när jag nyss kollade genom fönstret i matsalen, även om det inte är så kallt så snöar det just nu. Stora flingor men så fort de kommer i närheten av marken så smälter de, som sagt. Förutsättningarna för att snön ska stanna kvar här är betydligt mindre än i Sverige...


Söndag, eller vad det nu är för dag


Sitter och dricker en kopp jasmine-te, vaknade för kanske 2 timmar sedan och är faktiakt ganska pigg idag. Det sista Celina sa igår innan vi somnade var att vi skulle göra upp en mat-budget så hoppas vi kan göra det idag. Det går att komma undan så jäkla billigt med maten så varför inte göra det då?! Får se vad vi bestämmer. Vet inte vad dagen har att erbjuda, så vi improviserar som vanligt. Har iallafall lackat om naglarna, ganska snyggt tycker jag själv!

Storstädning och matlagning

Idag har vi storstädat hela lägenheten vilket verkligen behövdes kan jag ju säga, men grejen här är att det spelar egentligen ingen roll hur mycket man städar för det blir aldrig riktigt 100 % ändå. Sen har vi inhandlat köttfärs också, inte lite köttfärs utan ganska mycket så idag ska vi rulla köttbullar och fixa hamburgare som vi både kan äta idag och sen frysa in. Awesome! Sen har jag äntligen lyckats hitta nålar att sätta upp lite bilder med så såhär ser det just nu ut vid min säng:



Love it!

Pizza, rödvin och lite party på det



Kom precis hem från Ellen's där vi njöt av supergod pizza och en flaska rött samtidigt som musiken var på topp. En helt underbar kväll på Ellen's! Nu har vi dukat fram allt vi hittade i kylen och taggar PARTY på hög nivå, som alltid. När det festas här ska det göras på riktigt. Nu ser jag i ögonvrån att Celina börjar plcocka fram Twister, ja nu jävlar snackar vi.

Snökaos i Sverige... Vår i Kina

Surfade runt på Aftonbladets hemsida och fick se detta:

SNÖÖÖÖ-kaos i Sverige. Ja vad ska man säga. Känns ganska skönt att inte befinna sig där just nu, här i Kinaland räcker det finfint med bara en skinnjacka på. Våren har verkligen kommit till oss. Jag är väldigt tacksam för det!

Modern Ink Paintings och en pizza

Tydligen ska det vara någon utställing här i närheten av var vi bor där dom också serverar pizza, konst och pizza låter som en bra kombination så den kör vi på en fredagseftermiddag som denna.

Crazy eyes


Har verkligen lust att göra någon galen sminkningen eller galet hår eller vad som helst. Får se vad man kan hitta för saker häromkring...

Lady Gaga on the March cover of Vogue


Här har vi henne. Omslaget samt en bild innifrån tidningen har än så länge läckt ut än så länge och det är alltså såhär hon ser ut. Ganska Gaga-ish.


Italy, Italy, Italy...


Solsidan maraton

Klockan är 4 på natten och jag lägger mig och kollar på maraton av Solsidan. God natt alla!


Gratis mat är alltid gott!


Har varit ute och ätit fina middagar två dagar i rad nu, gött! Imorgon taggar vi för utgång igen, tror en tjejkompis till dom andra kommer hem från Kambodja så hon ska nog med också. SHM spelas för fullt på vår favoritklubb och nu har jag fastnat för en annan partylåt som med spelas mycket ute, blir på sånt partyhumör när jag hör den här låten! Pitbull och T-Pain med Hey baby...

Tack vare mig spelas nu Swedish House Mafia på Nanjings klubbar

Känner en DJ som spelar på klubbar i Nanjing och jag introducerade Swedish House Mafia för honom för ett par dagar sedan, han blev positivt överraskad och tyckte de va skitbra. Så igår när vi var ute, gissa vilken låt som börjar strömma ut ur högtalarna rätt som det är? Jo Swedish House Mafias Miami to Ibiza såklart! Så det är mig ni ska tacka, Sebastian Ingrosso, Axwell och Steve Angello för att jag nu introducerat er till även den kinesiska publiken... And they like it för det blev världens drag på dansgolvet kan jag säga. Känner mig lite stolt!


Trendspaning: för korta byxor...



Fr vä: Tiger of Sweden, Carin Wester, Filippa K, Filippa K, Whyred

Spanade lite trender på Stockholms modevecka och en av dom var definitivt den lite kortare, uprullade byxlängden. Efter att ha haft mycket 70-talsvidd på sistone så kommer nu mer byxor som inte riktigt räcker ända ner till marken, vilket även betyder att man kan visa upp skorna lite mer! Så fram med byxor som kanske krympt lite i tvätten eller rulla upp dom som blivit fula nertill för i höst gillar vi de lite för korta byxorna.


Vanessa härmar Johnny...


Vanessa Paradis härmar Johnny lite med pirat-grejen, här för i-D...

Mönster av Celinas syrra på Stockholms modevecka


Stockholm fashion week: Stylein. Celinas storasyrra jobbar som designer för märket Stylein och det är hon som har designat mönstret ovan som kunde återfinnas på flera stycken av Stylein's plagg på Stockholmsvisningen i förra veckan. Så jäkla snyggt!! Gooo girl!

Då var det tisdag, kanske läge för lite shopping

Igårkväll drog vi till ett ställe som heter Ellen's, en ganska lugn bar där det är avslappnad känsla och lite reggae/soul/broadway-musik om det nu (mot förmodan) är någon som förstår mitt resonemang gällande musiken i fråga. Ellen's har dessutom olika erbjudanden varje dag i veckan, som igår var det COFFREE MONDAY vilket betyder gratis kaffe hela kvällen, sen på torsdagar gratis öl hela kvällen och ja ni förstår. Superbra för studenter med andra ord. Efter Ellen's drog vi till ett ställe som heter Talking som ligger ganska nära skolan, ett baraktigt ställe med men det var väldigt rökigt där. Här får man ju röka inomhus, till och med vår landlord rökte i vår lägenhet när han var på besök. Helt sjukt äckligt! Well i vilket fall som helst så slutade det med att Alan övertalade mig och Celina att dra ut så det gjorde vi. Party like a rockstar. Det är den livsfilisofin vi lever efter för tillfället, Celina kommer hem med skrapsår över hela kroppen och med uppskrapade händer utan just några minnen av ett fall. Hahah!! Ne idag är det tisdag och vi ska dra och shoppa lite, lyssnar på Morgonpasset i P3 samtidigt som jag äter knäckebröd. Känns nästan som Sverige.

Tiger of Sweden, Sthlm fashion week


Söndag

Hallåååå alla. Precis hemkommen från Ikea där vi inhandlade lite svenska varor som knäckebröd, kaviar, choklad och liknande. Nu har vi laddat upp med chips, nötter och vin inför kvällen. Känns som att det kommer bli en bra kväll, vi drar säkerligen ut senare. Sen håller vi på och taggar lite för vi har upptäckt att det finns jättemånga salsa-klubbar här i stan så nu jävlar ska vi lära oss att dansa salsa, på torsdag är första dagen de har salsa-tema på en av klubbarna så innan dess blir det väl att dra och försöka inhandla ett par passande skor, känns lite opassande att komma i converse.. haha! Well, nu korkar vi upp! Klockan är ju ändå 8 på kvällen här..

Chanel-utställning i Shanghai



Har fått reda på att det finns en utställning på Museum of Contemporary Art Shanghai som heter Culture Chanel och den ska visa hela Chanels historia, blev så sjukt taggad på att gå och se den så det ska jag nog hinna med. Utställningen håller på fram till den 15 mars så det blir nog inga problem. Åh i love China, här finns alla möjligheter.


Fanning tar över Hollywood

Klanen Fanning tar över Hollywood.. Här är 12-åriga Elle Fanning, lillasyster till Dakota.

Hello, good morning


Igår tog vi en promenad runt sjön på dagen, väldigt fint dekorerat även i parken runt den. I det här landet sparar man minsann inte på varken pynt eller el, för i det här landet finns det resurser så det både räcker och blir över det är en sak som är säkert. Sen bestämde vi ju oss återigen för att det är lite tråkigt att sitta hemma en hel kväll så utgång stod på programmet. Vi drog till Mazzo och efter det blev det Castle Bar, där träffade jag en av tjejerna vi spenderade nyår med. Hon drog med mig in i baren, så där stod hon och jag samt en bartender som inte brydde sig alls om att vi stod där. Hon började fixa med drinkar till oss och jag började känna mig lite missplacerad och frågade om vi verkligen bara kunde gå bakom bardisken och blanda egna drinkar hur som helst, då visade det dig att hon jobbar där ibland så det var tydligen helt okej. Haha! Rolig upplevelse, det var mycket folk och vi hade grymt kul som vanligt. Go China!




Party eller vad säger ni

Ne men då kör vi ikväll igen då, ciaaaoooo!!


Ännu en utekväll igår och idag blir det långpromenad


Satt ju hemma och kollade film igår kväll, sen vid klockan 1-2 kände vi att vi fortfarande var pigga så vi bestämde oss för att dra ut och kolla läget i stan. Vi drog först till ett ställe som heter Scarlet men där var det ganska dött så vi drog vidare till Castle Bar och tog några Heineken. Hade supertrevligt och vi mötte ett Kenyanskt par (tror vi iaf.. eller snarre hoppas) som lovade att ta med oss på salsa nästa vecka, låter ju helt underbart! Vet dock inte om Alan var jätteentusiastisk men Celina och jag var det iallafall. :) Idag var vi uppe i skaplig tid och vi ska ta en långpromenad till en internationell bokhandel, efter det kanske vi sätter oss på ett fik eller något. Låter som en bra fredag i mina öron. Puss hej!

Film



Det blev en filmkväll med Alan och Celina, kollade på 22 bullets förut och nu Due date. Rolig film. Sist vi var på Walmart så letade vi efter popcorn men hittade bara med chokladsmak så dem sitter vi nu och äter. Dom smakade lite konstigt så nu har Alan gjort jasmine-te istället. Mycket bättre.

Skååååål



Här skålar vi på översta våningen i Nanjings högsta byggnad samtidigt som vi njuter av utsikten och alla fyrverkerier! Gott nytt åååårrrr!!

Fucking Chinese Newyear, eller kvällen då Tyskland betalade för allt


Jag och Celina.

Herreguuuuudddd!!! Igår var HELT FREAKKIN SJUUUKT!! En helt flippad kväll, det bästa nyåret ever och det var inte ens västerlänskt nyår på riktigt hahahh!! Vi började dagen med att åka till Ikea för att handla men det var(som vi misstänkte) stängt. Vi skulle då åka till Konfucius Tempel för att som resen av alla Nanjing-bor känna av stämningen och kolla på fyrverkerier, jag köpte en lucky-rabbit ballong och var lycklig, annars var det lite trist så vi gick av en slump vidare till KFC där vi av en slump sprang på två bekanta till de andra i dörren. Det visade sig att de ordnade en nyårsfest i stadens högsta byggnad i en hotell-svit på 51:a våningen så inbjudan var ett faktum. Vi drog hem och fixade oss, tog med vad som fanns i kylen och sen hoppade in i en taxi på väg mot stadens högsta byggnad. Där festade vi 51 våningar upp innan och Celina och två andra tjejer bestämde oss för att vi ville se utsikten från toppen av byggnaden, nämligen 78:e våningen. Vi drog upp, hamnade i en lyxig bar och drack champagne och cosmopolitan som betalades av Tyskland. Dags för dem att betala tillbaka för alla världskrig tyckte vi. Där firade vi in 12-slaget samtidigt som det skålades och INGEN BEFANN SIG HÖGRE UPP ÄN OSS PÅ NYÅR, fucking 78 våningar upp, vi såg fyrverkerierna UPPIFRÅN!! Det ni! En så jävla bra kväll, efter det drog vi till Mazzo för att dansa och kvällen bara fortsatte och fortsatte. Kom väl hem runt 5 tror jag, en stund senare dök även Alan upp. Haha! Han kanske inte riktigt var vid sina sinnens fulla bruk om man säger så. Åhhh en sån värd kväll. Skål alla, thank you lucky rabbit!


Celina och jag nyårsstylade naglarna lite, det blev ganska bra faktiskt.





Förberedelser inför det kinesiska nyåret



Storstädning på gång! Imogron är det nyårsafton och då kommer The Fortune God för att sprida lycka, och städar man då finns det risk att man städar bort lyckan han sprider. Så därför ska man inte städa imorgon. Vi var även och storhandlade på Walmart och då passade vi på att handla nyårspynt med, kineserna är helt galna i det halva butiken var typ fylld med nyårssaker. Det fyrkantiga pyntet hänger man på sned för då betyder det att lyckan har kommit till oss. Vilket den har nu yippiiee! Vi välkomnar snart kaninens år, 2011!!!!

Manikyr och en dag på stan

Solen har varit framme idag och det har varit väldigt skönt i luften faktisk så idag åkte solbrillorna på. Har varit på stan hela dagen, jag, Celina och Natalie drog iväg och fick manikyr medan Alan gick och klippte sig, hahah vilken skönhetsförmiddag vi hade. Det känns så himla vardagslyxigt och att få naglarna fixade här kostar 80 kuai (ca 80 kr), då får man french manicure och peeling av nagenbanden. Ganska värt tycker vi, blev lite sugen på någon party-manikyr så det får bli nästa gång. Här har man ju faktiskt råd att gå dit ibland... Köpte även 7 stycken nagellack för sammanlagt 19,5 kuai på en kinesisk kedja som liknar H&M. Ett ganska bra köp.



RSS 2.0