Blondinbella svarar på mina frågor



Blondinbella svara på karriärsfrågor på sin blogg och jag skickade in ett par frågor. Det var 261 frågor sammanlagt, hon svarade på cirka tretton varav hon valde mitt inlägg som ett av de tretton. Lite kul eftersom jag mest skrev in på skoj. Se frågorna och svaren här

Wow Victoria!


Sverige måste ju ha världens mest modeinriktade kungafamilj. Se här på Victoria då hon gästade Polar Music Prize i Stockholm igår kväll där hon körde på en av höstens absolut hetaste trender, metallic. Snyggt Victoria! Hoppas att många av de andra gästerna såg och lärde av Victorias fullpott för många andra såg ut att komma från 90-talets mitt tyvärr.

Emmy awards 2010

De som bäst fixade gala-looken på Emmy-galan i söndags var utan tvekan Mad Men-stjärnan January Jones i sitt blåa underverk. Sen måste jag även lägga upp en bild på Claire Danes som också lyckades grymt bra i att hitta den rätta gala-klänningen.


We have a situation on our hands

Hahhhaha Mike "The Situation" är en av de nya deltagarna i USA's version av Let's Dance, Dancing with the Stars. Jag tror inte att det finns någon mer macho kille i hela världen, en man vars främsta merit är hur man blir av med en "hippopotamus" eller en "grenade". Det kan säkert bli intressant.

No regrets, just love, we can dance until we die


I present to you.. Oh Lucky, lucky..

Vad har hänt med världen? Såvitt jag vet är det fortfarande augusti iallafall i en dag till? Hur kan det vara så kallt jag orkar inte. Skulle vilja befinna mig någonannanstans än Örebro just nu där det är 30 grader och sol. Vilket typ är alla andra länder än de nordiska, så känns det. Jag är så patetisk sitter helt seriöst och kollar flygbiljetter haha! Ja men vad gör man inte. Ska kanske ta ch skicka iväg ett mail till mina vänner i Kina, ja jag ska nog det.  

Lykke Li for Levi's jeans


Svenska Lykke Li i reklamkampanj för Levi's.


Här tillsammans med Miss Nine och Pixie.

Forever 21 till Sverige?

Vaaaaarför finns inte forever 21 i Sverige för?? Varför?! Klännignarna, kjolarna, topparna, smyckena, skorna... Snygga grejer till snygga priser det kan ju inte bli bättre. Det är nästan så man skulle tjäna på att dra till USA en sväng och ne nu överdriver jag kanske. Men det är synd det där med tullavgiften.




Länder i fickformat. 811 Kina.



Hemmamys och försöker tagga inför första dagen på jobbet samtitigt som jag försöker fixa och kolla på lite papper angående Kina. Det är helt sjukt jag kan inte fatta att 3 av mina vänner redan är där! Avundssjuk, ja.

Salt


Rekommenderas starkt.  

Söndag

Så istället för skola imorgon så börjar jag nu jobba. Det som är skönt är att jag börjar med en kvällsvecka så jag slipper den där riktiga söndagsångesten. Funderar på att kicka en film såhär på söndagskvällen, får se vilken det blir.


New trends


All White.


Sparkeling dress with long sleeves.

Zoe Saldana for Calvin Klein

Zoe Saldana är ansiktet för Calvin Kleins höstlinje Envy. Här är en av de tre olika videor som hon har spelat in, se alla tre på http://www.nothingtohide.com/.



Sweet dreams

Planer kan ändras från den ena sekunden till den andra. Istället för party blev det en hur underbar kväll som helst tillsammans med en av mina bästa vänner som nyss är hemkommen från en utlandsresa. Mat, mys, te, filtar och prat. Kvällen kunde inte ha blivit bättre. Ne nu är det dags att sova, sweet dreeammms.

Awesome Rags

Älskar butiken Awesome Rags som ligger mittemot Systembolaget inne i stan i Örebro. DOm har grymt snygga grejer, hittade en drömklänning från Whyred där häromdagen. Love, love, pure love.


Club can't handle me

Det blev utgång igår iallafall. Först middag och mys som Celina hade fixat grymt bra, kul med att träffa fler av hennes vänner alla var helt underbara. Efter det drog vi till Frimis, jag hängde med in en timme eller så, hade ändå vip och gratis entré så kunde lika gärna hänga med in en sväng. Det va kul men jag tror nog att fredags-utgångarna är över för min del, det var för mycket små fjortisar där både på tjej och killfronten. Jag undrar faktiskt om en del ens hade fyllt 18... Så jag drog ganska snart därifrån. Men ikväll är vi påt igen, en god vän till mig fyler 19 så vi ska fira honom på ett eller annat sätt. Får se vart vinden vänder och vart vi hamnar.


Dagens

På väg in till stan, ikväll blir det avskedsmys för Celina som drar till Kina på söndag. Får se senare om det blir utgång eller inte. Sen som vanligt är jag iallafall, ciaaao.


All black everything, exceeept fo ma shoes!

Welcome to the champagne life

Är det bara jag som saknar den gamla Year of a gentleman Ne-Yo? Jag vet inte vad som har hänt men när jag först hörde en av hans nya för ett tag sedan så trodde jag att det va någon fejkinspelning och att den riktiga snart skulle dyka upp. Men nu har den ju till och med börjat spelas på radio och jag inser snabbt att det inte handlar om några fejkinspelningar. På låten Champagne life hör man dock hans vanliga stämma, men på Beautiful monster hör jag heöt seriöst inte ens att det är han som sjunger.


Lapparna är tillbaka

Jeanstrenden har varit het under våren/sommaren 2010, och även om den tonas ner till hösten/vintern så är det fortfarande många som gillar jeansen. För er som gillar jeansen precis som jag kan jag bara säga en sak: haka på lapparna! Minns när min mor har berättat om jeans tunga som bly då lappmodet var på topp när hon var yngre. Nu är lapparna på god väg tillbaka och fler och fler hakar på trenden, har tänkt sy på lappar på ett par av mina favoritjeans från Gul&Blå som egentligen är helt utslitna. Hoppas på att lite lappar kan rädda dom!

De omtalade jeansen med lappar från Acne..
.. och här från Chloé.


On my own

Svängde förbi biblioteket igår och lånade med mig massa kinesiska lexikon och ljudböcker, nu ska det taggas! Tänk vad planer kan ändras fort, istället för plugg den här terminen blir det nu jobb för hela slanten med pengar som rullar in varje månad. Planerna på Kina kvarstår till våren så nu blir det alltså istället att läsa lite kinesiska på egen hand. Haha får se vart det hela slutar.

Yesterday

Gårdagen blev lyckad, jag hade riktigt kul och det va bra med folk. Kvällen slutade med lite mycket drama men även det löste sig till slut så. Idag blir det lungt, ska spendera lite kvalitetstid med min syster. Ciao!

Vad gör vi? Nu kör vi!

Hade en sån där dag då allt verkligen ALLT är hur fult och gammalt som helst i garderoben. Panikade lite och klippte sönder en tröja som jag har slutat använda dör länge sen så såhär får det bli till slut. Drar på en kavaj över med så äre klart. 1, 2, 3 nu kör vi!


Legen... wait for it... dary!

Pengarna har rullat in som dom ska, det har klirrat i kassan, det är löneonsdag och som om det inte vore nog så är Promoe på Ritz ikväll. Det kan inte bli mer party än så, så ikväll kör vi gott folk. Fist-pumpar med ena handen och med vinboxen i den andra. Jag säger bara part... wait for it... eeeyyyyy!


 


Where do we go when we go from here

Idag var jag uppe med tuppen för att skjutsa brorsan till skolan och kände mig grymt duktig. Men efter en stund när jag kom hem igen så blev jag så trött att jag gick la mig och somnade några timmar till.. Jaha där gick den förmiddagen med. Nu blir det städning och så taggar jag inför utgång ikväll!

Stockholm street style



Svenska supermodellen och Victoria's secret-stjärnan Caroline Winberg haffad på Stockholms gator.




Shanghai


Next stop China town

Tjänar lite vuxenpoäng och gör upp en budget inför hösten. Har räknat och ritat, ritat mest för att det ska se lite snyggt ut, och försökt komma på en plan för att samla in så mycket pengar som möjligt på så kort tid som möjligt. Fick just ett samtal från min goda vän som just fått sitt visum till Kina, hon kommer vara där ett år och jag planerar att joina i februari så därav min stenhårda budget.


Bild från när jag va i Shanghai tidigare iår.  

Vi blir aldrig som dom från stan


The End Begins

The Hills-maraton av sista säsongen! Drama, drama, draaaaaaamaaa...


Naket och blodigt



Alexander Skarsgård pryder tillsammans med True Blood-kollegorna Anna Paquin och Stephen Moyer nya nummret av tidnigen Rolling Stone. Naket och blodigt, minst sagt..

Oskar Linnros i musikguiden

Oskar Linnros är redaktör för Musikguiden i P3 så hela den här veckan spelar han låtar som han gillar och som han själv anser är väldigt mycket "Oskar". Musiken är en salig blandning av allt från visor till soul, pop ja allt man kan tänka sig och många låtar som man aldrig någonsin har hört förut. Men interessant är det och kul att lyssna på! Ack, Sundbyberg that's all I'm saying..


Svenska Jersey Shore

Läste föresten någonstans att en svensk variant av Jersey Shore ska börja sändas den 8 september på kanal 5. Den nya serien heter Kungarna av Tylösand, ska bli kul att se om serien kan leva upp till jämförelsen haha! Det har varit mycket skandalsnack om serien men vad kan man vänta sig när det är Sverige vi talar om, här är allt som handlar om fest skandal. Dessutom är Alex Schulmans lillebror Calle producent. Ne nu drar jag upp på stan, ciao!


Dagens outfit

Ska förbi bibliteket och kolla om jag hittar några stipendier att söka, sen upp på stan för att möta en kompis som snart drar till Kina för att plugga.


Simplicity


Jersey Shore in MIA

Jag började kolla på Jersey Shore efter ungefär halva första säsongen och råkade fastna för det partyglada gänget. Nu drar flyttlasset från Jersey till Miami! Den andra säsongen har redan börjat i USA, jag har ingen aning om hur lång tid det kommer ta innan svenska MTV får in programmen men nördig som jag är har jag redan börjat kolla på de nya avsnitten. Kunde bara inte låta bli, den nya säsongen är galen och Ronnie ännu mer galen om det ens är möjligt.



Några citat:
Mike: Yeah I wuld like t place an order for pick-up please.
Pizzaguy: What's your name?
Mike: The Situation.
Pizzaguy: Your name?
Mike: That is Situation. Capital S-i-t-u-a-t-i-o-n.

Nicole "Snokie": Guys are douchebags and I hate them all. They don't know how to deal with women and I feel that's why the lesbian rate is going up in this country.

Jeffrey Campbell

Dessa klackar från Jeffrey Campbell skulle inte sitta fel på mina fötter i höst.


Here comes the sun

Från att ha regnat hela förmiddagen så har nu solen äntligen tittat fram och vädret är faktiskt riktigt skönt. Blir att ta en promenad i kvällssolen, helt underbart.


Where are my keys? I lost my phone.


1, 2, 3 ge mig fanta och rosé

Sommarens solklara partydänga som folk verkar tycka bli bättre och bättre snarare än sämre och sämre. Fanta och Rosé är enligt mig sommarens Parapapa och det är grymt att se hur alla bara tänder till och blir hur partyglada som helst så fort låten börjar strömma ur högtalarna. Så den får gärna spelas ute på sommaren, men likt rosé på hösten och vintern så kommer den att försvinna och kvar sitter vi då med det vanliga gamla hederliga vinet i glaset iställer för rosé. Så det är bara att njuta av det friska rosévinet medan det varar.   






Sex and the city

Det spelar ingen roll hur många gånger man har sett alla avsnitt av Sex and the City, man kan fortfarande sitta klistrad och låtsas som att man inte alls vet varenda replik genom de hela sex säsongerna. Världens bästa serie utan tvekan.


Kvällens outfit


True Religion + Erin Wasson

Seven Jeans, True Religion's, I say no, but they keep givin'... Ett minst sagt rockigt samarbete mellan jeansmärket True Religion och den amerikanska modellen, stylisten och designern Erin Wasson.



Party like it's the end of the world


Undercover Boss

Sitter och plöjer igenom SVT's programserie Undercver boss som jag totalt har fastnat för, det handlar om olika chefer för stora Amerikanska företag (t.ex. Hooters, 7-eleven, GSI Commerce) som vill lära sig om hur företaget verkligen fungerar från grunden. Därför byter de identitet för en vecka, klär ut sig och börjar arbeta på golvet som nybörjare utan att någon vet att den nya killen egentligen är VD för hela företaget. Det är så coolt och se, speciellt de anställdas reaktioner på slutet när de får reda på att praktikanten de försökte lära upp visar sig vara högsta chefen. Den här serien har faktiskt ökat min respekt för höga chefer och liknande, dom är också varmblodiga tro det eller ej..

Stockholm Fashion Week - Post Fire Dew

På sista dagen av Stockhlm Fashion Week bjöds det bland annat på Odd Mollys herrkollektion som går under namnet Post Fire Dew. Själv så älskar jag Odd Molly och jag lyssnade faktiskt på när Per Holknekt var sommarvärd i Sommar i P1 tidigare i sommar och blev så jäkla imponerad, för jag hade ingen aning om hela hans bakgrund. Det var verkligen inspirerande, så om du missade Per Holknekts sommarprat så lyssna här eller ladda ner radioprgrammet gratis på iTunes Podcaster.


Stockholm Fashion Week - Tiger of Sweden


Stockholm Fashion Week - Ljung

Snyggt herrmode från Ljung.


Stockholm Fashion Week - The Local Firm


Stockholm Fashion Week - Whyred



Va bara tvungen att lägga upp en bild på den alltid så fashionabla Sofi Fahrman när hon besökte Whyreds visning på Liljevalchs Konsthall igår kväll.


Stockholm Fashion Week - Carin Wester


Stockholm Fashion Week - Ida Sjöstedt



Rule, Britannia!

Lyckades äntligen hitta de rosa och vita lacken från Isadora Graffiti Nails, nu letar jag bara efter det svarta. Måste säga att resultatet blev bättre än jag trodde, lacket börjar spricka direkt efter att man applicerat det. Passade även på att köpa det silvriga vanliga lacket, dels för att allt metalltrenden tagit fart nu i höst och dels för att jag tänkte att det skulle va snyggt att ha under Graffiti-lacken. Jag la silver under och målade sedan över med rosa Graffiti, det blev grymt snyggt!



Tycker för övrigt att Elle misslyckats med covern på årets septembernummer som ni ser i bakrunden, det ser bara rörigt och billigt ut. De senaste månaderna har de visat att de kan betydligt bättre så. Sverige bör den här månaden istället ta inspiration från The United Kingdom som har en snygg framsida på Emily Blunt, Rule Britannia!



Graffiti nails

Jag är på jakt efter de nya lacken från Isadora som kallas Graffiti Nails, riktigt grymma lack som spricker så att lacket under syns i sprickorna. Men överallt så finns bara färgerna gult och grönt kvar.. och ingen av dom färgerna känns riktigt lockande, helst skulle jag vilja ha det svarta, rosa eller vita. Naglarna blir så grymt snygga så jag fortsätter min jakt på dom rätta färgerna..


Karate Kid

Såg just den nya Karate Kid filmen med Will Smith's son Jayden. Måste säga att den va verkligen bra och Jayden är så otroooligt söt med!


To the left..

Önskar lite smått att man åkte to the left, to the left från där jag befinner mig just nu. Skulle gärna befinna mig på stadsfestivalen Way Out West i härliga Göteborg den här veckan, favoriten skulle såklart vara Håkan Hellström. Vad i hela världen skulle vara mer Göteborg än att lyssna på Håkan Hellström live i just Göteborg! Bättre skulle det ju inte kunna bli... Men det kommer väl fler gånger hoppas jag.


SFW nästa vecka

New in from Acne.
New in from Acne.

Det är väl ingen som har missat att Stockholm Fashion Week drar igång nästa vecka? Ska bli kul att se vad framförallt de svenska modehusen har att erbjuda i höst och vinter så det blir att ta en trip till Stockholm nästa vecka och kika lite, ser nog mest fram emot Ida Sjöstedt och Acne faktiskt. Och Dagmar. Blir kul att se vad dom har att komma med och framförallt om det går att urskilja några fler trender som inte redan granskats av journalister och modefanatiker.


Filippa K

Fullkomligt älskar Filippa Ks utbud av kappor nu i höst. Favoriten stavas Lauren coat och är både snygg och elegant. Filippa K är i övrigt en av mina svenska favoritdesigners just på grund av den enkla rena designen. Förutom kläder så har även Rörstrand en serie kaffemuggar som är designade av Filippa K och jag har faktiskt ett helt gäng av dom hemma, riktiga favoriter.

Dust it off and try again

Sitter och kollar igenom septembernummret av Elle som dök upp i brevlådan för ett par dagar sedan och längtar nästan till hösten när jag ser allt höstmode. Älskade den lurviga trenden som tog fart förra året och den fortsätter iår också så det blir att mysa i lurviga kreationer även iår. Spanade dessutom in den är jackan från Topshop som är helt underbar. Höstens it-jacka stavas utan tvekan: fårskinn!







The Moss Factor

Vogue UK September 2010Vogue UK September 2010Vogue UK September 2010

RSS 2.0